واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در بازدید از پتانسیلهای کشاورزی جوانرود مطرح شد؛
اعطای تسهیلات به کشاورزان جوانرودی/انعقاد تفاهمنامه بابنیاد برکت
شناسهٔ خبر: 3611380 - پنجشنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۲۱:۲۲
استانها > کرمانشاه
کرمانشاه- در راستای اجرا و توسعه پروژههای کشاورزی در شهرستان جوانرود اقداماتی از جمله انعقاد تفاهم نامه مشارکت با بنیاد برکت و اعطای تسهیلات بلاعوض به کشاورزان صورت گرفت. به گزارش خبرنگار مهر، امروز پنجشنبه طی برنامهای با حضور مسئولان، کارآفرینان و خبرنگاران از پتانسیلها و پروژههای بخش کشاورزی شهرستان جوانرود همچون سیستمهای آبیاری قطرهای مکانیزه، سرچشمه نهرآبی، باغها، کارخانه صنعتی، اراضی کشاورزی به منظور آشنایی با این فعالیتها با حضور مسئولان بازدید به عمل آمد. مدیر عامل جهاد کشاورزی شهرستان جوانرود در مراسم بازدید از بخشهای کشاورزی شهرستان اظهار داشت: سطح اراضی کشاورزی جوانرود ۱۹ هزار و ۵۰۰ هکتار است که به روش دیمی کشت میشود و تنها کشت ۱۰۰۰ هکتار به شیوه آبی است. مجتبی حسینیپور با اشاره به اینکه سطح اراضی کشاورزی به دلیل کوهستانی بودن این شهرستان بسیار کم است، تصریح کرد: جوانرود دارای ۲ بخش و ۴ دهستان با ۱۲۵ روستا است که در سال ۹۴ طرح پهنه بندی و اجرای نظام نوین کشاورزی با هدف ارائه خدمات آموزشی توسط کارشناسان کشاورزی در بخش های روستایی راه اندازی شد. مدیر عامل جهاد کشاورزی شهرستان جوانرود محصولات غالب این شهرستان را جو، گندم و نخود عنوان کرد و افزود: مساحت اراضی باغ این منطقه بالغ بر ۲ هزار و ۸۴۰ هکتار است که یک هزار و ۹۰۰ هکتار آبی و ۸۴۰ هکتار به صورت دیم کشت میشود. وی افزود: با توجه به خشکسالیها جهت استفاده بهینه از آب بالغ بر ۴۵۰ واحد استخر در باغات احداث و ۲ باب ایستگاه پمپاژ و ۶۷ حلقه چاه با ۳۰۰ هکتار سیستم آبیاری قطرهای و ۴۲هکتار نیز بارانی در سطح شهرستان اجرایی و نصب شده است. حسینیپور از اهدای وام بلا عوض به کشاورزان خبر داد و گفت: بیش از ۸۵ درصد وامها به صورت بلاعوض به روستاییان برای تسهیل در بخش کشاورزی پرداخت شده است.
مدیر عامل سازمان جهاد کشاورزی شهرستان جوانرود در ادامه بیان کرد: در این شهرستان بیش از ۴۳ هزار راس دام سنگین در بالغ بر ۵۰ واحد دامداری صنعتی وجود دارد. حسینیپور با اشاره به وجود ۴۶ واحد مرغداری گوشتی و تخم گذار در جوانرود گفت: به علت نوسان قیمتها اکثر واحدهای مرغداری راکد و فقط ۱۲ واحد با ۴ مرحله جوجهریزی فعال است که اگر مسئولان رسیدگی کنند به دلیل وجود مرز مشترک با عراق می توانیم صادرات در این بخش را فعال کنیم. مدیر عامل سازمان جهاد کشاورزی شهرستان جوانرود گفت: شهرستان جوانرود قطب گردشگری استان به دلیل بازارچه مرزی بوده است. حسینیپور با اشاره به ۲ هزار و ۷۵ کلنی کندوی زنبور عسل در شهرستان جوانرود یادآور شد: ۱۷ تن در سال تولید عسل به صورت ارگانیک و ثبت کشوری داریم که فقط یکی از کارآفرینان ۱۸۰ کلنی کندوی عسل ارگانیک دارد. شهرستان جوانرود قطب گردشگری در استان است مدیر عامل سازمان جهاد کشاورزی شهرستان جوانرود با تاکید بر عملیاتی کردن شعار سال اظهار داشت: باید امسال تلاش و جهاد در بخش کشاورزی بیشتر شود و با توجه به بارندگی ها پیش بینی میکنیم بیش از ۷۰ درصد نسبت به سال قبل تولیدات داشته باشیم. در ادامه این بازدید، فرخی مدیر عامل کارخانه خوراک دام و طیور و آبزیان در شهرستان جوانرود با اشاره به واحدهای خط تولید این کارخانه، اظهار داشت: این کارخانه تولیدی از سال ۹۱ تاسیس و همه واحدهای تولیدی آن فعال است. وی افزود: در این کارخانه بیش از ۴۰ نفر به صورت مستقیم فعالیت دارند که از این تعداد ۲۰ نفر رسمی می باشند و بالغ بر ۲۰۰ نفر نیز به صورت واسطه و غیرمستقیم در این کارخانه اشتغال دارند. فرخی خاطر نشان کرد: خط تولید این کارخانه در سال ۹۳ و ۹۴ جهت صادرات به کشور عراق فعال بود اما در سال گذشته به دلایلی صادرات آن قطع شد و اکنون بیشترین صادرات را به مناطق جنوبی کشور دارد. وی یاد آور شد: در حال حاضر این کارخانه بیش از ۴۲ هزار تن در سال و بیش از ۱۵۰ تن تولید در روز صادرات خوراک ۵ نوع دام راشامل می شود.
فرخی گفت: بالغ بر ۴۲۰ واحد مرغداری در اورامانات دارد که تنها ۱۰ درصد آن فعال است و ۹۰ درصد به علت نوسان قیمت طیور غیر فعال است و ماهیانه ۱۰۰میلیون هزینه نگهداری این مراکز است. وی در ادامه افزود: در روستای حسن آباد مرغداری ۱۰۰ هزار قطعهای که از دهه ۵۰ تاسیس شده تا سال قبل در حال فعالیت بود اما به دلیل نوسان قیمت و... این مرکز را تخریب کردیم و مقرر شده تا واحد تولیدی در آن احداث شود. فرخی گفت: با مساعدت بنیاد برکت در تهران قرار دادی منعقد و مجوز احداث گاوداری شیری در محل روستای حسن آباد به جای واحد مرغداری اخذ شده است. وی بیان کرد: خوراک طیور را در کارخانه خوراک دام و طیور شهرستان جوانرود به وسیله آرد کردن محصولی چون ذرت و... تهیه میکند. فرخی در خصوص سرمایه گذاری اولیه این کارخانه گفت: در سال ۹۲ با اعتباراتی بالغ بر دو و نیم میلیارد این مرکز را احداث کرده و بیش از یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون وام از بانک ملی دریافت کرده که اکنون بیش از ۷۰ درصد آن را پرداخته است. وی گفت: مساحت این کارخانه ۱۲ هزار متر و با سه خط تولیدی اکنون فعالیت دارد اما برای فعال ماندن آن از مسئولان انتظار مساعدت لازم را داریم. فرخی از برنامه ریزی برای فعال کردن واحد آبزیان در شهرستان جوانرود خبر داد و افزود: بالغ بر ۴۰میلیارد تومان اعتبار جهت تهیه دستگاه های پرورش آبزیان اعتبارات نیاز است. وی با تاکید بر تحقق شعار سال و حمایت از تولیدات داخلی اظهار داشت: شهرستان جوانرود همواره قطب گردشگری بوده است اما مسئولان باید با حمایت از کارآفرینان و تولیدات داخلی باید سعی کنند زمینه صادرات وفعالیت این واحد ها را برای اشتغال و کار آفرینی در استان فراهم کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]