واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
پرويز، صمد و ديگران
این روزها استقلال در شرایط مساعدی به سر نميبرد و صدرجدول را از دست داده است.
روزنامه قانون: این روزها استقلال در شرایط مساعدی به سر نميبرد و صدرجدول را از دست داده است. از دست دادن صدر جدول و شکست در دربی شایعات فراوانی را حول و حوش آبیها به گوش رساند. شایعاتی که حتی به مسئله برکناری مظلومينیز کشیده شد اما آیا استقلال اکنون در بحرانی ترین شرایط خود به سر ميبرد؟ با هم مروری داریم بر نوشتههایی که همشهری تماشاگر در دوران مدیریت امیررضا واعظ آشتیانی درباره استقلال آن روزها مطرح کرد. ببینیم در آن روزها شرایط استقلال چگونه بود.
بی انضباطی نه چندان ممنوع
بازیکنان توجیه شدند که اینجا استقلال است، شما پیراهن تیم بزرگی را بر تن دارید. اینجا مدیریت و کادر فنی حرف اول و آخر را ميزند، حواس تان باشد که مبادا دست از پا خطا کنید. تا چند هفته اوضاع آرام بود اما وقتی رقابت حساس شد صدای بازیکنان معترض رساتر از همیشه به گوش ميرسید. سیاوش اکبرپور در بازی با استیل آذین از فرمان مرفاوی برای ورود به زمین سرپیچی کرد و پس از آن با چند مصاحبه جنجالی از خجالت آقای سرمربی درآمد. گفت و گوهای تلویزیونی او دست باشگاه را برای تکذیب بسته بود و در نهایت با یک عذرخواهی معمولی همه چیز ختم به خیر شد. وحید طالب لو در بازی با استقلال اهواز به نشانه اعتراض به نیمکت نشینی، قبل از سوت پایان نیمکت را ترک کرد و پژمان منتظری در جریان یکی از تمرینات با خونسردی کامل در جواب مرفاوی که گفته بود «اگر خسته ای برو خانه»، گفت: «بله، خسته ام.»
ماشاءا… به صمد، پیغام به ماچالا
صمد مرفاوی فقط خدا را داشت. واعظ آشتیانی پس از معرفی دستیار قلعه نویی به عنوان سرمربی جدید استقلال این جمله ر ابر زبان آورد. شواهد و قراین از حمایت قاطع باشگاه از مرفاوی حکایت ميکرد اما وقتی ناکاميها از نیمه دوم نیم فصل اول خودنمایی کردند، مدیران باشگاه به رغم حمایت ظاهری و رسانه ای از سرمربی خود با تردیدهایی مواجه شدند. واعظ قبل از عزیمت به سفر حج جلسه ای خصوصی با مرفاوی برگزار کرد و تذکرات هشدارگونه اش را به گوش او رساند. گوشهایی که در جزیره کیش به استقلالیها نزدیک بودند، شنیدند که پس از جدایی میلان ماچالا از بحرین مشورتهایی برای نشاندن او روی نیمکت آبی صورت گرفته است. مرفاوی هنوز هم فقط خدا را دارد و به نظر ميرسد نميتواند با اطمینان به مدیران استقلال تکیه کند.
آقای مدیر به جای سرپرست
آقای مدیرعامل ميگفت: نیازی به سرپرست نداریم. من یک مدیر ميگذارم بالای سر تیم که علاوه بر انجام امور مربوط به سرپرستی، رابط بین خودم و مجموعه تیم باشد. غلامحسین مظلوميامروز دقیقا وظایف یک سرپرست را انجام ميدهد و البته خوشحال است از اینکه عنوان دهان پرکنی مثل مدیر تیم، مقابل نامش نقش بسته. تنها تفاوت او با سرپرست شاید این باشد که وظیفه دارد هر آنچه در تیم ميگذرد را به آقای مدیرعامل گزارش کند. گفت و گوهای تلویزیونی غلامحسین مظلومياز همان ابتدا چهره کارمندی را به تصویر کشید که تحت هر شرایطی به تمجید و تایید مدیریت باشگاه مياندیشد. آیا کسی ميتواند به این سوال پاسخ دهد که حذف واژه «سرپرست» از استقلال چه کمکی به حرکت رو به جلوی این تیم کرد؟ شاید آقای مدیرعامل فقط به این فکر ميکرد که با این اقدام ضربه محکميبه گیجگاه سرپرست قبلی که یار غار قلعه نویی بود بکوبد.
تکذیبیه به جای جریمه مصاحبه
هیچ بازیکنی حق ندارد بدون اجازه باشگاه مصاحبه کند. این قانون ویژه پر سر و صدای واعظ آشتیانی بود و کسانی که آن را زیر پا گذاشتند تهدید به جرایم مالی شدند. رسانهها تنها در حضور مدیر روابط عموميباشگاه و با اجازه مدیریت حق گفتوگو با بازیکنان را داشتند. آنچه البته پیش از آنکه مورد اعتراض رسانهها وقاع شود با موضع گیری بازیکنان مواجه شد. واعظ به بندی که در توصیف ممنوعیت مصاحبه در قراردادها گنجانده شده بود اشاره میکرد اما پس از چند ماه مصاحبه استقلالیها و اکثر روزنامهها قابل رویت بود که باشگاه به جای پافشاری روی مواضع قبلی خود هر از گاهی تکذیبیه برخی از این مصاحبهها را روی خروجی سایت خود ميگذارد.
باشگاه ایرانی جنس ایرانی بخر
بیانیههای واعظ و قلعه نویی علیه یکدیگر موشکباراني بدون خونریزی بود که تمام فوتبال ایران را تحت تاثیر قرار داد. دست آنها برای نثار ناسزاهای کوچه و بازاری به یکدیگر بسته بود وگرنه قطعا از این حیث هم کم نميگذاشتند. در روزهایی که استقلال روی دور ناکاميافتاده بود و سپاهان در صدر جدول قدرت نمایی ميکرد آشتیانی تصمیم گرفت قبل از سفر حج با قلعه نویی تماس بگیرد و حلالیت بطلبد. این نمای کاملی بود از یک مدیر سنتی و نسبتا آشنا با پیچ و خمهای سیاست که البته با شعار نوگرایی به ورزش آمده است.
تسویه حساب از جیب سازمان
هیجان انگیزترین ادعای مدیرعامل جدید به برطرف شدن موانع و مشکلات مالی مربوط ميشد. او خطاب به بازیکنان گفت: «نگران پول تان نباشید، ما سر موقع تسویه میکنیم. شما کار خودتان را بکنید و ما هم کار خودمان را». سالها بود چنین جسارتي پشت میز مدیریت استقلال دیده نميشد. پیش قسط اول پرداخت شد و حقوقها و پاداشها سرموقع ميرسید اما اوضاع خیلی زود به روال سابق بازگشت. خبر رسید که با وجود اعلامهای قبلی، بدهیهای میلیاردی سابق باشگاه به قوت خود باقی است. از بازیکنان خواسته شد که کميتحمل کنند. یکی از آقایان مشاور گفت: ما حداقل بدهیهای بازیکنان سابق را صاف کردیم و یک روز بعد خبر رسید چک سعید لطفی، بازیکن سه سال قبل استقلال هم برگشت خورده است. حالا قرار است سازمان تربیتبدنی پول قلنبه ای را به حساب استقلال تزریق کند، درست مثل همیشه.
مربی پروازی نداریم
گفتند برای ما حاشیه درست نکنید. اریشروته مولر همیشه کنار استقلال خواهد بود و مربی پروازی نیست. در طول نیم فصل اول پیرمرد آلمانی بازیهای زیادی را به دلیل تدريس در کلاسهای مختلف فیفا از دست داد. او پس از بازی با راه آهن در هفته شانزدهم به پیونگ یانگ کره شمالی رفت و کاملا ناپدید شد. ميگفتند در کره شمالی خبری از تلفن و اینترنت نیست و نميدانیم چه بلایی سر روته آمده. باشگاه استقلال کماکان معتقد است روته مربی پروازی نیست. احتمالا او با قطار یا کشتی مسافرت ميکند.
وعده عملی نشده رسانه ای
واعظ آشتیانی در بدو کار به روزنامه استقلال جوان که مدیرعامل سابق باشگاه مدیریت آن را بر عهده دارد، تاخت و مدعی شد این رسانه، رسانه ارگان باشگاه استقلال نیست. وعده او برای چاپ روزنامه باشگاه هرگز عملی نشد و این ادعا که هواداران استقلال ميتوانند با مراجعه به سایت اختصاصی باشگاه استقلال از تمام اخبار باشگاه مطلع شوند نیز بی اساس بود. روی سایت باشگاه اغلب جز اخبار مربوط به تمرین و بیانیهها چیزی یافت نمیشود و این رسانه اساسا تهی از جاذبههای خبری و ژورنالیستی است. واعظ آشتیانی بعدها با همین علی فتح ا... زاده هم آشتی کرد.
کدام ساماندهی، کدام لیدرها؟
تعدادی از لیدرها اخراج شدند و استقلال با شعار سازماندهی لیدرها لیگ نهم را آغاز کرد. با این حال طولی نکشید که پس از ناکاميها تماشاگران به دو دسته کاملا مجزا تقسیم شدند. لیدرها و اطرافیان، سنگ مرفاوی را به سینه ميزدند و گروه مخالف، امیر قلعه نویی را تشویق ميکردند. در واقع تنها تغییر لیدرها نسبت به فصل گذشته به پیراهنهای زردرنگی که به آنها پوشانده شده بود محدود میشود وگرنه سیاست تشویقها همان سیاست همیشگی است. حالا منتظریم تا لیگ قهرمانان و آسیا آغاز شود. واعظ آشتیانی هدفگذاری ابتدای فصل را بر مبنای نتیجه گیری در این مسابقات تعریف کرد. آیا این سیاستگذاری هم مثل آن سیاستگذاریهاست؟
تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]