واضح آرشیو وب فارسی:مهر: استاندار سمنان:
تغییر الگوی آبیاری کشاورزی امری اجتناب ناپذیر در استان سمنان است
شناسهٔ خبر: 3610866 - چهارشنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۲۲:۵۱
استانها > سمنان
شاهرود -استاندار سمنان گفت: امروز خشکسالی استان ما را به جایی رسانده که تغییر الگوی آبیاری کشاورزی اجتناب ناپذیر است و با انتقال آب دریای خزر و هزینه گزاف آن نمی توان باغات را غرقابی آب داد. به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا خباز عصر چهارشنبه در خلال سفر یکروزه به شاهرود و در بازدید از مرکز تحقیقات کشاورزی استان سمنان در شاهرود ضمن اشاره به اقدامات این مرکز در مطالعات تحقیقاتی در زمینه کشاورزی و افزایش بهره وری بخش تولیدات باغی و زراعی، ابراز داشت: مسئولان ذی ربط در حوزه کشاورزی باید بستری را فراهم آوردند تا این تحقیقات از آزمایشگاه ها به عرصه های کشاورزی راه پیدا کند تا در نهایت شاهد دستاوردهای عظیم این مجموعه باشیم. وی افزود: وظیفه ای که موسسه تحقیقات کشاورزی انجام می دهد کاری شبیه به معجزه است چرا که تغییر الگوی آبیاری برای کشاورزی که نیم قرن با روش های سنتی زمین خود را آبیاری کرد و اعتماد به جوانان تحصیل کرده بسیار سخت است اما باید روش های سنتی تغییر کنند.
آب منتقل شده به استان بهایی گزاف خواهد داشت استاندار سمنان با بیان اینکه چه بخواهیم و چه نخواهیم روزی فرا میرسد که دیگر آبی وجود ندارد، گفت: انتقال آب از دریای خزر هزینه ای گزاف دارد و حتی صحبت های مقدماتی حاکی از بهای هر متر مکعب، چهار هزار تومان مطرح می شود که دیگر این آب گران بها را نمی توان با شیوه های سنتی مانند غرقابی صرف کشاورزی سنتی کرد. خباز با اشاره به لزوم گسترش مطالعات علمی به زمین های زراعی، ابراز داشت: خوشبختانه در این بخش به ویژه در شرق استان اقدامات خوبی صورت گرفته اما باید پذیرفت که کشاورزان و جوامع محلی در استفاده از روش های نوین که به عنوان مثال توسط یک کارشناس جوان ارائه می شود، کمی مقاومت می کنند اما در نهایت سیاست بسیار مثبت سازمان جهاد کشاورزی و تحقیقات کشاورزی در گنجاندن مقوله آموزش در دل تحقیقات کشاورزی باعث مشارکت جوامع محلی نیز شده است. وی افزود: امروز آزمایش و آموزش بهره برداران بخش کشاورزی در دل طرح های تحقیقاتی جای دارند که این مهم نقشی مثبت در تغییر الگوی کشت و آبیاری ایجاد کرده است.
اعتبارات خوبی برای آبیاری نوین پیش بینی شده است استاندار سمنان همچنین از افزایش اعتبارات طرح های آبیاری نوین در استان خبر داد و گفت: در سال۹۴ اعتبار اجرای طرح آبیاری نوین در ۲۰هزار هکتار از اراضی و باغات استان تخصیص یافته بود که در سال۹۵ و ۹۶ بالغ بر ۲۰هزار هکتار دیگر به این میزان افزوده شده است که می تواند فرصت مناسبی برای تحقیقات و اجرای طرح های نوین آبیاری باشد. خباز با اشاره به سفر ریاست جمهوری به استان سمنان ابراز داشت: افزایش چشم گیر اراضی مربوط به آبیاری های نوین از برکات سفر ریاست جمهوری به استان بود که این مهم از نگاه ویژه دولت یازدهم به مقوله مبارزه با آثار سوء خشکسالی خبر می دهد. وی ادامه داد: استان سمنان بر پایه کشاورزی و صنعت بنا شده است که امیدواریم بتوانیم در سال جاری با استفاده از ظرفیت های موجود در شرق استان شامل کشاورزی و معادن، گام های موثری را در راستای ارتقاء تولیدات کشاورزی، معدنی، دامی و... و همچنین تحقق اقتصاد مقاومتی مورد تاکید مقام معظم رهبری برداریم. مرکز تحقیقات کشاورزی با۱۰۲پرسنل، ۳۰عضو هیئت علمی، ۷۲نیروی کارشناس و خدمه در زمینی به وسعت۴۵۰هکتار شامل ۵۰هکتار کشت باغی، ۱۷هزار و ۸۵۰متر مربع گلخانه تحقیقاتی، ۳۵۰هکتار زمین زراعی قابل کشت در سال۴۲تاسیس و فعالیت هایی نظیر اتمام۴۳۰تحقیق و مطالعه میدانی درباره موضوعات کشاورزی، اصلاح اراضی، آبیاری، مبارزه با آفات و ... و همچنین در دست داشتن۵۰پروژه علمی، ثبت چهار اختراع و برگزاری ۵۱مورد کارگاه تخصصی در سطح استان سمنان را در دستور کار داشته است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]