واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: گره های بحران سیاسی در پارلمان عراق امروز هم باز نشد/ 6 وزارت خانه در حلقه معترضان
تلاش های گسترده رهبران سیاسی عراق، در روز سه شنبه گره های بافته شده بر روند سیاسی عراق را باز نکرد و رئیس پارلمان موقت تعیین شده از سوی تحصن کنندگان ، همه چیز را به جلسه روز پنجشنبه موکول کرد. این درحالی است که بخش بزرگی ازمناطق مرکزی بغداد به دلیل تجمع ها مقابل وزارت خانه ها بطور کامل فلج بود.
به گزارش ایرنا، به دنبال حضور نیافتن رئیس پارلمان برکنار شده از سوی تحصن کنندگان در جلسه امروز و خروج نمایندگان فراکسیون های کردستانی و اتحاد قوا و برخی نمایندگان از ائتلاف ملی، جلسه ای که قرار بود تحصن کنندگان برگزار کنند، به دلیل افتادن از نصاب برگزار نشد تا گره مرحله جدید بحران سیاسی عراق در پارلمان این کشور در هشتمین روز خود نیز باز نشود.
دفتر سلیم الجبوری مقارن ظهر اعلام کرد که وی و دو معاون برکنار شده اش از سوی تحصن کنندگان به دلیل عدم شرکت در جلسه امروز و اداره جلسه ، عذرخواهی کرده اند.
در بیانیه دفتر الجبوری، تاکید شده که براساس ماده 11 آئین نامه داخلی پارلمان، مشخص شده که چه کسی باید جلسه را اداره کند.
این بخش از بیانیه پاسخی بود به تحصن کنندگان که شب گذشته عنوان کرده بودند الجبوری و اعضای هیات رئیسه وی می توانند جلسه پارلمان را مدیریت کنند.
در همین حال خبرنگار ایرنا از جلسه امروز پارلمان گزارش کرد که جلسه ابتدا با 200 نفر شروع شد، اما نمایندگان فراکسیون های کرد و اتحاد قوا و بخشی از نمایندگان احزاب شیعی جلسه را ترک کردند و به این ترتیب جلسه از نصاب افتاد.
از همین رو عدنان الجنابی رئیس منتخب و موقت تعیین شده از سوی تحصن کنندگان جلسه را به روز پنجشنبه موکول کرد.
تحصن کنندگان گفته بودند که روز سه شنبه رئیس و اعضای هیات رئیسه جدید را انتخاب خواهند کرد.
در حالی که سلیم الجبوری گفته بود با سعه صدر آماده پاسخگویی به هر سوالی درباره بحران است و هیچ خط قرمزی نیز برای آن قائل نیست، نمایندگان متحصن تاکید دارند که او دیگر نباید به صندلی ریاست برگردد.
برخی شنیده ها نیز حاکی است که متحصنان سعدون الدلیمی را از جریان اتحاد قوا برای ریاست پارلمان مطرح کرده اند و برخی دیگر می گویند احمد الجبوری نیز از اتحاد قوا تلاش دارد که جای سلیم الجبوری را بگیرد.
تحصن کنندگان همچنین ابتکار پیشنهادی فواد معصوم را برای حل بحران جاری رد کردند. رئیس جمهوری عراق در طرح خود که آن را نقشه راهی برای خروج از بحران توصیف کرده بود، پیشنهاد کرده که تمامی نمایندگان در یک جلسه علنی برای انتخاب رئیس و اعضای هیات رئیسه شرکت کنند و همه جریان ها به نتایج آن پایبند باشند و نخست وزیر نیز یک فهرست 22 نفره از وزرای مورد نظر خود را برای تشکیل کابینه به پارلمان ارائه کند.
وی دیشب، از نیمه های شب گذشته فرستاده خود را به پارلمان فرستاد تا پس از جلسه طولانی تحصن کنندگان ، با آنان پیشنهاد رئیس جمهور را به بحث بگذارد.
در همین حال ، حال و روز مناطق مرکزی بغداد همانند روز گذشته چندان خوب نبود و ترافیک گره خورده به سیاست ، با راه بندان های چندساعته، پایتخت نشین ها را کلافه کرد. هزاران نفر معترض که طی روزهای گذشته در میادین و خیابان های بغداد تجمع کرده اند، روز سه شنبه نیز 6 وزارت خانه را به محاصره در آوردند و خواستار استعفای هرچه سریعتر وزیران این وزارتخانه ها شدند.
آنان روز دوشنبه نیز تعدادی از وزارت خانه ها را به محاصره خود در آورده بودند که ازجمله در مقابل وزارت خانه های برق و فرهنگ، تحرکات کمی تندتر از معمول شد و وزارت برق کار را در ساختمان مرکزی خود تعطیل کرد.
تجمع کنندگان که گفته شده از طرفداران مقتدی صدر هستند، در مقابل وزارت دادگستری در خیابان صالحیه، دارایی در باب المعظم(بازار مرکزی شورجه)، آموزش و پرورش در خیابان انضال ، وزارت خارجه در علاوی و همچنین وزارت خانه های نفت و کشاورزی ، تجمع کردند.
آنها از طریق فشارهای خیابانی قصد دارند ، بزعم خود پروژه اصلاحات در عراق را سرعت ببخشند، این درحالی است که به نظر می رسد ستون های روند سیاسی عراق دیگر تحمل این فشارها را نداشته باشد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۷ - ۳۱ فروردين ۱۳۹۵ - 19 April 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]