واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /اصلاح وتكرار/ انتقاد از عدم استفادهي ورزش كشور از نتايج تحقيقات عضو هيات علمي دانشگاه بهشتي: مسوولان بيشتر به مطالعات خارجي علاقه دارند تا تحقيقات داخلي!
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: قهرماني - همگاني
دكتر خسرو ابراهيم گفت: اگرچه ميگوييم ورزش ما علمي شده است، ولي هنوز رويكرد آن سنتي است و نتايج تحقيقات پس از اتمام كار بايگاني ميشوند.
عضو هيات علمي دانشگاه شهيد بهشتي، در گفتوگو با خبرنگار ورزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: رشتهي تربيت بدني در مقطع كارشناسي ارشد در گرايشهاي مختلف آسيب شناسي ورزشي، فيزيولوژي ورزش، رفتار حركتي، بيومكانيك و... فعال است و اگر واقعبينانه نگاه كنيم درصد قابل قبولي از دانشجويان پاياننامههاي خوبي را در گرايش خود ارايه ميدهند اما، بزرگترين مشكلي كه وجود دارد اين است كه از نتايج اين كارها استفاده نميشود. مثلا دانشجو در يك حوزه تخصصي مثلا واليبال كار ميكند ولي نتيجه تحقيق او در جايي استفاده نميشود، نتايج حاصل از پژوهش فقط بايگاني ميشوند.
وي تاكيد كرد: ما بيشتر به اطلاعات خارجي تمايل نشان ميدهيم و اين يك مشكل است. ورزش قهرماني هم هنوز علمي نشده است و اگرچه ميگويند علمي است ولي رويكرد آن سنتي است. چندين مساله با هم كمك ميكنند تا يك معضل بزرگ شكل بگيرد و به تنهايي و با كمك يك نهاد خاص نميتوان مشكل را حل كرد. هر نهاد بايد نقش خود را در حل مشكل ايفا كند تا مشكلات ورزش در سطح كشور حل شود.
ابراهيم ادامه داد: اگرچه زياد صحبت ميكنيم ولي در عمل كاري انجام نميشود، مشكل پاياننامههاي ورزشي به چند سال اخير برنميگردد و ريشهدار است و مسوولين اجرايي فقط به كارهاي خارجي اهميت ميدهند.
اين استاد دانشگاه يكي از دلايل عدم استفاده از نتايج تحقيقات را منعكس نكردن نتايج آنها دانست و گفت: مطالب و نتايج بسياري از پاياننامهها در مجلهها و كنگرهها ارايه نميشود، اگر به دانشجو اجبار كنيم كه نتايج حاصل از تحقيق خود را به صورت مقاله در يك مجله ارايه كند در اين صورت است كه كم كم ميتوانيم فضاي تحقيق را در ورزش بگنجانيم. اطلاع رساني پايان نامه سخت است اما تنها در صورتي از نتايج كار ما استفاده ميشود كه آن را به گوش همه برسانيم.
ابراهيم به مشكلات مالي پيش روي انجام تحقيقات اشاره كرد و گفت: عليرغم اينكه اكثر پاياننامههايي كه در حوزهي فيزيولوژي ورزش كار ميشوند پرهزينه هستند اما، از آنها هيچگونه حمايت مالي نميشود و يا بسيار ناچيز است. مگر اينكه تحقيق را طرح كنند كه آن هم پيچيدگيهاي خاص خودش را دارد.
ابراهيم تصريح كرد: نگرش جامعه به رشتهي تربيت بدني و علوم ورزشي نگرش صرف تربيت بدني است و ديدگاه علمي ندارد. اين رشته با آنچه در حال اتفاق افتادن است، متفاوت است، ما روي علم ورزش كار ميكنيم و زمان ميبرد تا بتوانيم جايگاه خود را در جامعه پيدا كنيم و هنوز خيلي بايد راه برويم.
انتهاي پيام
شنبه 25 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 228]