واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: رييس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري كشور: سالانه 10 هزار هكتار از جنگل ها در اثر آتش سوزي از بين مي روند
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: رييس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري كشور با اشاره به ازبين رفتن سالانه 10 هزار هكتار از جنگل ها و مراتع در اثر آتش سوزي گفت: در فروردين ماه امسال به دليل خشكسالي هوا و كمي بارش شاهد افزايش آتش سوزي بوده ايم.
به گزارش روز شنبه خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، دكتر فرود شريفي امروز در جمع خبرنگاران در سالن اجتماعات سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري گفت: سال گذشته 20 هزار هكتار از جنگل ها و مراتع در اثر آتش سوزي نابود شدند.
وي با اشاره به اينكه 250 ميليارد تومان اعتبار براي مقابله با خشكسالي كشور از سوي ستاد حوادث غير مترقبه اختصاص داده شده افزود: اين اعتبار از سوي دولت توزيع استاني شده ولي هنوز سهم ما مشخص نشده است.
وي با اشاره به اينكه كشور ايران حدود 100 ميليون هكتار از اراضي در معرض پديده بيابان زدايي قرار دارد افزود: از اين مساحت 75 ميليون هكتار در معرض فرسايش آبي، 20 ميليون هكتار در معرض فرسايش بادي و پنج ميليون هكتار در معرض ساير اشكال شيميايي و فيزيكي تخريب سرزمين مانند كاهش حاصلخيزي، شوري زايي و ... است.
شريفي با بيان اينكه 43 ميليون هكتار از كل مساحت كشور در زمره اكوسيستم بياباني است اظهار داشت: 32ميليون هكتار از اين مساحت شامل پديده هاي بياباني فاقد پوشش گياهي است كه حدود 20 ميليون هكتار از اكوسيستم هاي بياباني تحت تاثير فرسايش بادي هستند كه در اين راستا 183 منطقه در 82 شهرستان و در 18 استان جزو كانون هاي بحران فرسايش بادي قلمداد مي شوند.
رييس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري كشور اظهار داشت: فرسايش بادي داراي خسارات اكولوژيكي، اقتصادي، زيستي و ... به مناطق مسكوني، تاسيسات زيربنايي صنعتي، اراضي كشاورزي و منابع زيستي كشور است.
وي با اشاره به اينكه كشور ايران بر روي كمربند خشك جهان قرار گرفته و 61 درصد از مساحت آن داراي اقليم خشك و فراخشك است افزود: ايران 2/1 درصد خشكي هاي جهان، داراي 4/2 درصد پيده هاي بياباني فاقد پوشش گياهي و 08/3 درصد مناطق بياباني جهان است.
وي مهمترين اقدامات اساسي درخصوص كنترل پديده بيابان زدايي كه در كشور به اجرا در آمده را تهيه و اجراي طرح هاي بيابان زدايي، جامع حفاظت، تعادل دام و مرتع، آبخيزداري، صيانت از جنگل هاي خارج از شمال، استفاده از انرژي خورشيدي در مناطق بياباني، توسعه روش هاي آبياري تحت فشار، احداث باد شكن اطراف مزارع و ... عنوان كرد.
شريفي مهمترين آثار و دستاوردهاي كنترل فرسايش بادي كشور را تثبيت ماسه هاي روان و جلوگيري از بياباني شدن بالغ بر شش ميليون هكتار از عرصه هاي منابع طبيعي كشور، ايجاد بيش از دو ميليون هكتار جنگل هاي دست كاشت بياباني همراه با ايجاد 54 پارك جنگلي بياباني، حفاظت، كاهش و كنترل خسارت ناشي از فرسايش بادي بر تاسيسات زيربنايي و زيست محيطي و ... را نام برد.
شريفي با اشاره به اينكه ايران جزء اولين كشورهايي بوده كه در كنوانسيون بين المللي بيابان زدايي در 17 ژوئن 1394در سازمان ملل متحد درآمد، يادآور شد: هر ساله 28 خردادماه روز جهاني بيابان زدايي نامگذاري شده و شعار امسال مقابله با تخريب سرزمين براي كشاورزي پايدار اعلام شده است.
رييس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيز داري افزود: يكي از عوامل اصلي انساني تخريب منابع طبيعي در كشور، بهره برداري نامناسب از اين منابع از جمله بوته كني و قطع درختان به منظور تامين سوخت در مناطق روستايي و دور افتاده كشور به دليل گراني و عدم دسترسي به سوخت هاي فسيلي است كه منجر به از بين رفتن پوشش گياهي و تخريب سرزمين مي شود./01 /187/125
شنبه 25 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 269]