واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مردم تاوان بدهی دولت را می پردازند
در ابتدای هر سال کرایه های تاکسی و اتوبوس با تصویب شورای شهر به تناسب هزینه های و تورم افزایشی می یابد. در روزهای پایانی سال 94 بود که معاون حمل و نقل و ترافیك شهرداری اصفهان از افزایش 20 تا 25 درصدی کرایه اتوبوس ها و تصویب این لایحه توسط شورای شهر خبر داده بود...
نویسنده : راضیه کشاورز
در واقع این افزایش قیمت با توجه به تورم 12 درصدی در اقتصاد کشور نشان از تحمیل کم کاری دولت در تأمین هزینه بر روی دوش مردم دارد. افزایش کرایه های اتوبوس در شهر اصفهان در سال 95 بنا بر مصاحبه معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری اصفهان به طور میانگین 25 درصد اعلام شده است. به طور میانگین بدین معناست که ممکن است در برخی خطوط افزایش بیشتر از 25 درصد و در برخی خطوط کمتر از آن باشد. اما این میانگین درحالی است که مصوبه شورای شهر افزایش 20 درصدی کرایه ها را در بر داشته است.****نکته جالب در این رابطه افزایش کرایه برخی از خط های اتوبوس در اصفهان است، به گونه ای که افزایش قیمت در برخی از خط ها به بیش از 35 در صد رسیده است. و یا این که پرداخت نقدی خط BRTبا 100 درصد افزایش روبرو شده است . با توجه به اینکه برخی از خطوط حمل و نقل اتوبوسرانی کلانشهر اصفهان، تا 40 درصد افزایش نرخ کرایه داشته است، مردم اصفهان از افزایش غیر مترقبه نرخ بلیت اتوبوس ناراضی اند. فریده فصیحی یکی از شهروندان اصفهانی که هر روز با اتوبوس های تندرو سفرهای درون شهری خود را انجام می دهد ، با ابراز گلایه از افزایش نرخ کرایه اتوبوس ها گفت: به نظر من این افزایش اصلاً قابل قبول نیست و مردم در حقیقت صبوری می کنند . وي افزود: خط BRT از ترمینال باقوشخانه تا پل یزدآباد است اما اگر مسافری از ترمینال تا فلکه احمدآباد قصد سفر داشته باشد باید 600 تومان کرایه پرداخت کند و مسافری که از ترمینال تا پل یزدآباد هم برود همان 600 تومان را می پردازد و این به هیچ عنوان منطقی و صحیح نیست ، به نظر من تعیین نرخ کرایه در این مسیر باید بررسی و تجدید نظر شود. جالب اینجاست که اگر شارژ کارت بلیت تمام شده باشد و امکان شارژ هم فراهم نباشد ، باید دو برابر نرخ کرایه اتوبوس را بپردازیم در حالی که در هیچ شهری از کشور چنین قانونی وجود ندارد.احمد قانونی دیگر شهروند دیار نصف جهان نیز به خبرنگار ما گفت: فکر می کنم اینکه اعلام می کنند دولت سهم خود را پرداخت نمی کند ، دلیلی منطقی برای افزایش بی حد و اندازه کرایه اتوبوس ها نخواهد بود و تأمین کسری ها از جیب مردم به هیچ عنوان شرعی نیست .کرایه اتوبوس های اصفهان نسبت به کلانشهرهای دیگر کمتر است !سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان، در خصوص افزایش نرخ کرایهها اظهار کرد: افزایش قیمت بطور میانگین بین 20 تا 25 درصد است ولی به طور واقعی از ۴ تا ۴۰ درصد افزایش داشتیم که این ۴۰درصد مربوط به خطوطی هست که قیمت آنها کم بوده است.ندا واشیانیپور در گفتگو با"جوان" افزود: البته نوسازی ناوگان از سال ۹۳ تاکنون در حال انجام است ، اما در رابطه با نوسازی ناوگان و خرید اتوبوس های جدید دولت باید سهم یک سومی خود را پرداخت می کرد که به دلیل اقتضائات اقتصادی کشور پرداخت نکرده است.وی تاکید کرد: متأسفانه دولت حدود۶سال است که سهم خود را پرداخت نکرده و این امر باعث شده بدهی دولت بین سهم مردم و شهرداری تقسیم شود، در واقع بر اساس قوانین و مصوبات مردم باید یک سوم ، شهرداری یک سوم و دولت هم یک سوم هزینه اتوبوس ها را پرداخت کنند که متأسفانه دولت در پرداخت سهم خود کوتاهی کرده و این مقدار بین مردم و شهرداری تقسیم شده است؛موضوع دیگر اینکه کرایه اتوبوس های واحد در اصفهان نسبت به کلانشهرهای دیگر کمتر است.بدهی دولت از مرز 88 میلیارد تومان گذشتمعاون حمل و نقل و ترافیك شهرداری اصفهان در گفتوگو با "جوان"اظهارکرد: افزایش كرایه اتوبوسهای شهری با توجه به افزایش هزینههای نگهداری، بازسازی و تعمیر اتوبوسها اتفاق افتاده است.
علیرضا صلواتی گفت: ما ناگزیر از افزایش كرایه اتوبوسها هستیم، چرا كه هر ساله براساس قانون یك سوم بلیت اتوبوس ها باید توسط دولت، یك سوم توسط شهرداری و یك سوم دیگر بلیت اتوبوس ها نیز باید توسط مردم پرداخت شود.وی اضافه كرد: هزینه های جاری اتوبوسرانی، حقوق و دستمزد و موارد دیگر باید در زمان خود پرداخت شود و تمام بار این هزینه ها به دوش شهرداری تحمیل شده است.
وی با تاکید بر اینکه با افزایش قیمت نرخ اتوبوس سعی داشتهایم سهم شهروندان را در خصوص پرداخت سهم خود به میزان واقعیاش نزدیک کنیم، اضافه کرد: البته شهروندان باید توجه داشته باشند که افزایش نرخ چشمگیر فقط در برخی خطوط مانند جمهوری – صفه و خطوط تندرو به دلیل مسیر طولانی ۱۲ و ۲۱ کیلومتری بوده است.معاون حمل و نقل و ترافیك شهرداری اصفهان با اشاره به اینكه از سال ۱۳۸۹ تا سال ۱۳۹۴مجموع مطالبات شهرداری از دولت برای یارانه بلیت اتوبوسها حدود ۸۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان است كه در سالهای گذشته این هزینهها پرداخت نشده است، گفت: در سالهای گذشته دولت حدود ۸۰ درصد از سهم خود را برای یارانه بلیت اتوبوسها پرداخت میكرد اما امروز این عدد به هفت یا هشت درصد رسیده است.
وی اظهار کرد: كاهش تنوع قیمتی را در سال های آینده دنبال میكنیم و سیاست نهایی ما این است كه بتوانیم قیمت را براساس پیمایش و طول مسیر مسافران داشته باشیم.صلواتی با تاكید بر اینكه حدود ۱۰۰ خط اتوبوس در سطح شهر فعال است، ادامه داد: قیمتهای خطوط اتوبوسرانی فعال در سطح شهر ۲۰۰، ۳۰۰، ۴۰۰ و ۶۰۰ تومان است و همچنین تلاش كردهایم كه بتوانیم یك بسته حمایتی را به صورت هدفمند ارائه كنیم.
بر اساس قوانین و مصوبات ، بلیت اتوبوس باید به سه بخش تقسیم شود که یک بخش آن توسط مردم، یک بخش آن توسط شهرداری و بخش دیگر آن را دولت بپردازد، از سوی دیگر بر اساس مصوبه هدفمند کردن یارانهها 30 درصد از درآمد ناشی از هدفمند کردن یارانهها باید به بخش حمل و نقل عمومی پرداخت شود.به صورت قطعی اگر دولت به تعهدات خود در این زمینه عمل نکند، هزینه آن به دوش مسافران میافتد و مردم باید بار بدقولی دولت را در راستای پرداخت یارانه بلیت اتوبوسهای اصفهان به دوش بکشند. یارانه بلیت اتوبوسهای اصفهان جزو بدهکاریهای دولت محسوب می شود و در صورتی که دولت در زمینه یارانه بلیت اتوبوسها به تعهدات خود عمل نکند، به صورت قطعی بلیت اتوبوسهای درون شهری کاهش نمی یابد.بی شک اگر دولت سهم خود را به اتوبوسرانی اصفهان پرداخت می کرد، تمام تلاش مدیریت شهری و مجموعه شورای شهر اصفهان برای عدم افزایش بلیت اتوبوسهای درون شهری بود تا شهروندان کمتر نگران هزینه های سفرهای درون شهری خود با استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی باشند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]