واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: گزارش تصويري: بازديد آيتالله هاشمي رفسنجاني از باغ فدك
آفتاب: روح كنجكاو و جستجوگر آيتالله هاشمي رفسنجاني، هر بار كه سفري به اماكن مقدسه و متبركه اسلامي پيش ميآيد، گوشهاي از تاريخ غبار گرفته اسلام را از غربت خارج ميكند و راه را براي بازشناسي آن هموار ميسازد.
به گزارش آفتاب، اينبار نيز، يك روز از سفر 10 روزه رئيس مجلس خبرگان رهبري به عربستان كه از 13 تا 22 خرداد ماه جاري انجام شد، به بازديد از «فدك» اختصاص يافت.
فدك، منطقهاي در شمال شرق مدينه است كه ملك شخصي پيامبر گرامي اسلام بود و ايشان آنرا به حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها بخشيده بودند.
اينجا همان مكاني است كه بعد از رحلت پيامبر اكرم، غصب شد و عثمان آن را به مروانبنحكم داد و او فدك را به دو فرزند خود عبدالملك و عبدالعزيز هبه كرد.
عمربنعبدالعزيز كه از خلفاي بنياميه از شاخه مرواني بود، وقتي به حكومت رسيد فدك را به فرزندان حضرت زهرا برگرداند ولي يزيدبنعبدالملك وقتي به حكومت رسيد آن را پس گرفت و تا دوران خلاقت سفاح در دست بنيمروان بود تا اينكه سفاح آن را به حسنبنعلي(ع) برگرداند تا ميان اولاد حضرت زهرا تقسيم كند ولي منصور دوانيقي آن را از آنها گرفت.
بار ديگر مهدي، فرزند منصور، فدك را به اولاد فاطمه زهرا برگرداند؛ اما موسيالهادي آن را از آنها پس گرفت و همچنان در دست بنيعباس بود تا اينكه مامون بار ديگر آن را به اولاد حضرت زهرا برگرداند و سرانجام متوكل عباسي فدك را از آنها پس گرفت...
با اين تاريخچه پرفراز و نشيب و پس از آنكه در هزار سال گذشته سرنوشت فدك در هالهاي از ابهام فرو برده شد، اين منطقه مهم به حال خود رها شد و تحولات زيادي را پشت سر گذاشت تا اينكه در قرن اخير به دليل ديوارهاي مستحكمي كه به طول شش كيلومتر در شش كيلومتر در چهار طرف آن براي حفاظت اهالي از دزدان و اشرار وجود داشت به «حائط» معروف شد كه به معناي ديوار است ولي نام فدك همچنان در اسناد و مدارك و بر زبانها باقي ماند به طوريكه حتي هم اكنون بر تابلوي ورودي شهر زير نام حائط، كلمه «فدك» نيز به چشم ميخورد.
در جريان بازديد آيتالله هاشمي رفسنجاني از فدك كه در تاريخ 20 خرداد 87 صورت گرفت، پيرمردي از اهالي فدك، كه قبلا رئيس دايره امر به معروف و نهي از منكر منطقه بود و هم اكنون نيز طبق گفته خودش به دعوت مسئولان منطقه مشغول همكاري با آنهاست، توضيح داد كه مسجد اين محل «مسجد فاطمه» نام دارد، نخلستان آن به «بستان فاطمه»، چشمهها به «عيون فاطمه» و خود منطقه به «وادي فاطمه» معروف است.
ورود آيتالله هاشميرفسنجاني و همراهان به «فدك» شور و شوقي در مردم منطقه پديد آورد به طوريكه از خانهها بيرون زدند و بر بامها و بلنديهاي اطراف مشغول تماشاي صحنههاي بازديد شدند.
سفر به «فدك» براي مسئولان عربستاني كه آقاي هاشميرفسنجاني را همراهي ميكردند نيز بسيار جالب بود و تازگي داشت به طوريكه در بازگشت به مدينه ضمن تشكر از ايشان كه با اين اقدام موجب شدند آنها نيز براي اولين بار قدم به فدك بگذارند، گفتند ما تاكنون از چنين مسائلي مطلع نبوديم و آنچه در فدك ديديم و شنيديم براي خود ما نيز تازگي داشت.
بازديد آيتالله هاشميرفسنجاني از «فدك» ميتواند و به خواست خدا بايد مقدمهاي براي احياي فدك باشد.
شنبه 25 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 278]