تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص):ایمان به صرف ادعا و آرزو نیست، بلکه ایمان آن است که خالصانه در جان و دل قرار گیرد و ا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829134508




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تایم: شاید بهتر باشد آمریکا روابطش را با عربستان قطع کند


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: تایم: شاید بهتر باشد آمریکا روابطش را با عربستان قطع کند
روزنامه تایم نوشت رهبران آمریکا بجای تلاش برای ترمیم روابط با عربستان، بهتر است این روابط را به کلی قطع کنند.


به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ مجله آمریکایی تایم در مطلبی با اشاره به فاصله گرفتن مواضع آمریکا و عربستان نوشت: وقتی باراک اوباما – رئیس جمهور آمریکا – هفته گذشته برای دیدار با رهبران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس به عربستان سعودی سفر کرد، پرسش بزرگی که در ذهن بسیاری از مردم شکل گرفت این بود که آیا او می‌تواند روابط متزلزل خود با متحدانی که آنها را "خودسر" خوانده است، ترمیم کند؟


البته این پرسش اشتباه بود. بازدید اوباما از ریاض فرصت خوبی را برای طرح این پرسش فراهم کرد که آیا ما باید در پی ترمیم روابط خود با عربستان باشیم و آیا تداوم حمایت ما از عربستانی که روز به روز جسورتر از گذشته می‌شود، همسو با منافع خارجی آمریکا است؟ 


نمی‌توان انکار کرد که روابط آمریکا و عربستان در سالهای اخیر به شیرینی گذشته نبوده است و هم‌اکنون مقاماتی در هر دو کشور به صراحت تَرَک برداشتن این اتحاد استراتژیک را تایید می‌کنند. به اعتقاد برخی، روابط رو به افول واشینگتن – ریاض بیش از هر چیز ناشی از فاصله گرفتن اوباما از ریاض است. 


بدون تردید، موضع‌گیری‌های اخیر اوباما در قبال سیاست‌های داخلی عربستان که در جدیدترین آنها گفته است "کشوری که نیمی از جمعیت خود را سرکوب می‌کند، جایی در دنیای مدرن ندارد" نقش مهمی در افول این رابطه داشته است. اما وخیم شدن روابط آمریکا - عربستان عقبه بسیار قدیمی‌تری دارد و بسیاری از منافع مشترکی که این دو کشور را در کنار یکدیگر نگه می‌داشت، اکنون یا تغییر کرده‌اند و یا به صورت کلی از میان رفته‌اند. افزایش تولید نفت شیل از سوی آمریکا و ارزان بودن بهای نفت خام، نیاز آمریکا به نفوذ عربستان در بازار جهانی نفت را کاهش داده است. ضمن اینکه فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در دهه 90 میلادی نیز نیاز به یک متحد خاورمیانه‌ای برای مقابله با کمونیسم را به‌کل از میان برد.


حتی در حوزه مقابله با تروریسم نیز به رغم همکاری‌های موثر عربستان با آمریکا از سال 2001 میلادی، تداوم اشاعه افراطی‌گری دینی (وهابیت) از سوی این کشور و ناتوانی یا شاید بی‌تمایلی آن برای جلوگیری موثر از حمایت‌های مالی داخلی از تروریسم عملا این همکاری‌ها را تضعیف کرده است.


در ادامه این مطلب آمده‌است: "در حقیقت، دلیل مهمی که در طول سالهای اخیر باعث کناره‌گیری تدریجی آمریکا از اتحاد با عربستان شده است، پیگیری منطقی منافع استراتژیک از سوی واشینگتن است. برخلاف دوران جنگ سرد، امروز بخش اعظمی از منافع ما (آمریکا) متفاوت از منافع سعودی‌هاست. به عنوان مثال، توافق هسته‌ای با ایران شاید برای عربستان سعودی یک معامله ایده‌آل نباشد، اما یک پیروزی دیپلماتیک بزرگ برای آمریکا بود که مانع از گسترش تسلیحات هسته‌ای در منطقه شد."


در مقابل، عربستان سعودی نیز منافع زیادی را در سرنگون شدن بشار اسد – رئیس جمهور سوریه – به دلیل نزدیکی آن با ایران برای خود متصور بود. اما یک محاسبه استراتژیک ساده از سوی اوباما مانع از مداخله نظامی آمریکا در سوریه شد؛ چراکه اوباما به این جمع‌بندی رسید که چنین اقدامی منافع آمریکا در منطقه را تامین نخواهد کرد.


با این حال، حتی با وجود شکاف رو به گسترشی که میان دو کشور ایجاد شده است، آمریکا هنوز از بسیاری از اهداف و اقدامات منطقه‌ای عربستان حمایت می‌کند. به عنوان مثال، آمریکا همچنان به فروش تسلیحات به عربستان ادامه می‌دهد و با وجود اینکه جنگ یمن به زیان تلاش یک دهه‌ای آمریکا برای مقابله با القاعده است، همچنان از جنگ عربستان در یمن حمایت لجستیک و اطلاعاتی به عمل می‌آورد.


متاسفانه یمن تنها موردی نیست که همکاری نزدیک آمریکا با عربستان در آن به منافع ما در منطقه آسیب زده است. عربستان همواره تمایل دارد هر مشکلی که در سیاست خارجی آن ایجاد می‌شود را به نوعی به رقابت منطقه‌ای خود با ایران مرتبط کند و همین مسئله در سالهای اخیر به بی‌ثباتی‌های زیادی در منطقه دامن زده است.


ارسال مقادیر زیاد سلاح برای معارضان سوریه در سالهای نخست جنگ داخلی این کشور، دخالت آن در بحران‌هایی که پس از بهار عربی در یمن، بحرین و مصر ایجاد شد همه مصادیقی از اقدامات بی‌ثبات‌کننده عربستان در رقابت با ایران به شمار می‌روند. عربستان به تازگی از حمایت مالی وعده داده شده خود به دولت لبنان نیز به دلیل نگرانی از حزب‌الله صرف‌نظر کرد؛ در حالیکه آمریکا تاکنون بارها نسبت به بروز بی‌ثباتی در منطقه در صورت سقوط دولت لبنان ابراز نگرانی کرده است.


نگارنده این مطلب در پایان اینطور نتیجه می‌گیرد: بنابراین، تداوم حمایت ما از عربستان سعودی می‌تواند بیش از پیش باعث تقویت این رفتار بد عربستان شود. در واقع، سیاست‌گذاران آمریکایی با ادامه حمایت‌های خود از دربار سعودی از بسیاری جهات باعث تقویت سیاست خارجی جسورانه اخیر عربستان یا همان "دکترین سلمان" می‌شوند که برای ثبات منطقه‌ و در نتیجه برای منافع آمریکا مشکل‌آفرین است. با این تفاسیر، با توجه به رویکرد فعلی عربستان در منطقه و اقداماتی که در جهت متزلزل ساختن ثبات در خاورمیانه انجام می‌دهد، رهبران آمریکا بجای اینکه با انجام سفرهای دوره‌ای به فکر ترمیم روابط با عربستان باشند، بهتر است به این نکته فکر کنند که آیا باید اصلا چنین رابطه‌ای را ترمیم کرد یا خیر؟!




انتهای پیام /






۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن