واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهدحکایت حذف پارکینگ بازار سرگذر همدان و رکود بازار!
برخی نظرات حاکی از این است که حذف پارکینگ بازار سرگذر و احداث پارکسوار، باعث رکود بازار و کاهش مراجعهکنندگان به این بازار خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، با آغاز سال جدید شهرداری همدان اقدام به ایجاد پارکسوار اتوبوس در پارکینگ بازار سرگذر همدان کرد. بدون تردید این اقدام دارای فواید بسیاری از جمله کاهش بار ترافیکی میدان امام خمینی(ره) و خیابان شهدا خواهد بود و رضایتمندی بیشتری در بین مردم ایجاد میشود. اما این مسئله یک روی سکه بوده و این اقدام جوانب دیگری نیز دارد که شاید برخی از آنها آسیبزا باشند. حذف پارکینگ بازار میوه و ترهبار سرگذر باعث خواهد شد شهروندان برای خرید از این مکان با مشکل پارک خودروهای خود مواجه شوند و این مسئله به یک چالش در شهر تبدیل شود. البته میتوان تصور کرد این اقدام شهرداری و شورای شهر با این استدلال صورت گرفته باشد که تمرکز بازار میوه و ترهبار را از مرکز شهر بزدایند و با اتکا به این اقدام مردم را به خرید از بازارچههای محلی و سایر فروشگاهها تشویق و ترغیب کنند و در نهایت از بار ترافیکی میدان امام(ره) بکاهند؛ اما این همه ماجرا نیست...! رئیس اتحادیه میوه و ترهبار شهرستان همدان در گفتوگو با خبرنگار فارس با بیان اینکه اهمیت وجود پارکینگ وسایل نقلیه در کنار بازارهای بزرگ بر هیچ کس پوشیده نیست، اظهار کرد: راهاندازی پارک سوار اتوبوس در محدوده بازار سرگذر و حذف پارکینگ اتومبیلهای شخصی کارشناسی نبوده و موجب کسادی و رکود در کسب و کار بازاریان خیابانهای شهدا و اکباتان به ویژه سرگذر میشود. رضا البرزیدعوتی با بیان اینکه پیش از حذف این پارکینگ مسئولان شهری باید تدابیر لازم برای احداث پارکینگ طبقاتی در این محدوده را میاندیشیدند، افزود: متأسفانه برای انجام این اقدام هیچ مشورتی با هیئت مدیره اتحادیه و یا هیئت امنای بازار سرگذر انجام نشده است. وی با بیان اینکه بنا بر گفته معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری، همدان به 11 هزار واحد پارکینگ در سطح شهر نیاز دارد، تصریح کرد: در این صورت با این سئوال مواجه میشویم که با توجه به این معضل؛ چرا باید پارکینگ بازار سرگذر که بخشی از این معضل بزرگ همدان را رفع میکرد، حذف شود؟
رئیس اتحادیه میوه و ترهبار همدان با اشاره به اینکه بازار میوه سرگذر دارای 250 مغازه است که به طور متوسط در هر واحد صنفی سه نفر مشغول به کار هستند، ادامه داد: در این صورت ارتزاق حدود 800 خانواده بستگی به این بازار دارد و این اقدام میتواند این خانوادهها را با چالش روبهرو کند. وی خاطرنشان کرد: غیر از میوهفروشان، واحدهای صنفی دیگری چون فروشندگان پاکتهای پلاستیکی، خریداران و فروشندگان سبدها و جعبههای میوه، وانتبارها و چرخهای باربری، فروشندگان مرغ، خواروبار، لوازم بهداشتی، فرش، موکت، لباس و لوازم الکتریکی در این بازار به فعالیت میپردازند. البرزی با بیان اینکه از دست رفتن رونق این بازار باعث به خطر افتادن معاش عده کثیری از کسبه خواهد شد، گفت: بزرگترین بازار میوه و ترهبار در منطقه سرگذر قرار دارد و تعداد زیادی از شهروندان به دلیل ارزانی و رقابتی بودن این بازار و امکان فروش ورچین محصولات به دلخواه، به این بازار مراجعه کرده و از آن رضایت دارند. وی با تأکید بر اینکه با حذف پارکینگ افراد کمتری به این بازار مراجعه خواهند کرد، افزود: اعضای صنف میوه و ترهبار در سال 94 با رکود در کسب و کار مواجه بوده و انبوه دستفروشان، وانتهای فروشنده میوه و بازارهای روز که جای جای شهر را بدون پرداخت هرگونه عوارض، مالیات، اجارهبهای مغازه، بیمه، حق کارگر و.... اشغال کردند، بر کسادی کسب و کار دامن زدند. رئیس اتحادیه میوه و ترهبار همدان با تأکید بر اینکه اعضای این اتحادیه در سال جدید به رونق بازار امید بستند، تصریح کرد: متأسفانه شهرداری همدان عیدی خوبی به ما نداد. وی با اشاره به اینکه نبود بازار سرگذر باعث از بین رفتن فضای رقابتی میوه و ترهبار و افزایش قیمت و کاهش کیفیت این محصولات خواهد شد، ادامه داد: با حذف پارکینگ این بازار شهروندان مجبور خواهند شد خودروهای خود را در معابر و کوچهها پارک کنند که برای ساکنان محلههای مجاور، مشکلاتی را ایجاد میکند. البرزی با بیان اینکه نبود این پارکینگ معاش 2 هزار خانواده را با مشکل مواجه خواهد کرد، گفت: بدون تردید فعالان این بازار مجبور به دستفروشی و یا فروش وانتی میوه خواهند شد که معضلات خود را به دنبال دارد. وی اظهار کرد: با توجه به موارد فوق ضروری به نظر میرسد، شهرداری با کارشناسی مجدد این طرح و احیاء مجدد پارکینگ، جلوگیری از عجله و شتابزدگی و بهرهگیری از نظرات، در ابتدا با ایجاد پارکینگهایی توسط بخش خصوصی در بازار و رینگ مرکزی بپردازد. رئیس اتحادیه میوه و ترهبار همدان با اشاره به اینکه پارکینگهای نیمهکاره تکمیل و به بهرهبرداری برسد، افزود: در حال حاضر به دلیل وجود طرح ترافیک از پارکینگهایی که در خیابانهای اکباتان و شهدا وجود دارد، نمیتوان استفاده کرد و این مسئله میطلبد که تدبیری برای آن اتخاذ شود.
وی تصریح کرد: البته میتوان از زمینهایی که در کنار بازار قرار دارد و به مجموعه میراث فرهنگی تعلق دارد بدون وارد کردن آسیب به مجموعه تاریخی مورد استفاده قرار گیرد. البرزیدعوتی با بیان اینکه میتوان اتوبوسهای شهری را به رینگ دوم منتقل کرد، ادامه داد: در کنار این میتوان با تعداد محدودی اتوبوسهای سریعالسیر و جلوگیری از ورود همه آنان به میدان مرکزی شهر و تقویت ناوگان تاکسیرانی به حل این معضل کمک کرد. مواردی که توسط رئیس اتحادیه صنف میوه و ترهبار بیان شد در کنار تمام آنچه در مقدمه این گزارش آمد میتواند مورد توجه قرار گیرد و منجر به تصمیم بهتر و همهجانبهتری شود. هرچند تمرکززدایی از مرکز شهر یکی از قدیمیترین مسائل مطروحه شهر همدان بوده است، اما این اقدام باید با کمترین مشکل ممکن همراه باشد. انتهای پیام/89040/صا40
95/01/21 :: 12:32
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]