تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فال بد زدن شرك است و هيچ كس ازما نيست مگر اين كه به نحوى دستخوش فال بد زدن مى شود، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831239510




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

از فرمان امام خمینی تا طرح پلیس نامحسوس


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


از فرمان امام خمینی تا طرح پلیس نامحسوس وبلاگ > اسدزاده، محمدرضا - امام خمینی در بخشی از فرمان هشت ماده ای خود آورده اند: « هیچ کس حق ندارد در خیابان ها، کسی را تعقیب یا جلب کند یا به نام کشف جرم یا ارتکاب گناه، تعقیب و مراقبت نماید ...»

رئیس جمهور محترم به عنوان فقیهی حقوقدان، در سخنانی در هیات دولت مخالفت علنی خود را با طرحی به نام «امنیت نامحسوس» اعلام کرده است. بیان دکتر حسن روحانی سه محور اصلی دارد: اول: این طرح ضد امنیت مردم است و نتایج اجتماعی عکس دارد. دوم: اینکه معلوم نیست چه کسانی یک شبه این نوع طرح ها را در یک نهاد اجتماعی مثل پلیس طراحی و عملیاتی می کنند؟ سوم: اینکه این نوع طرح ها شرعی و قانونی نیست و با مرام اسلام علوی و نبوی همخوانی ندارد.
طرح هایی ضد امنیت اجتماعی: از گشت ارشاد تا پلیس نامحسوس دوران طلایی پلیس در دهه 80 سپری شده است. پلیسی که با آغاز دهه 80 تلاش کرد تا با بهره گیری از تجربه های تلخ دهه های گذشته اش از گشت کمیته و... از فضاهای ضدمردمی و ضد اجتماعی عبور کند. آغاز دهه 80 آغاز ایجاد روندهای علمی - اجتماعی برای پلیس بود. تلاش های فراوانی شد تا از پلیس، یک نهاد اجتماعی امنیت آفرین بسازند و این روند چه نیکو بود. اما عجب آنکه این روند نیکو، پس از آن سال ها آرام آرام، کم رنگ شد و سیاست های غالب بر ناجا به سمتی رفت که پلیس به عنوان یک نهاد اجتماعی برای مردم، به اهرمی رعب آفرین و ترسناک برای مردم تبدیل شود. از مدل های غیر حرفه ای و غیر کارشناسانه و بی نتیجه ای مانند «گشت ارشاد» گرفته تا برخورد با خلافکاران در ملاء عام و .... تا طرح جدیدی به نام « پلیس نامحسوس» نشان از این داشته و دارد که سالیانی است که سیاستگذاری های پلیس در عرصه اجتماعی از روندهای حرفه ای و علمی جامعه شناختی فاصله گرفته اند. حتی در نوع اطلاع رسانی این طرح، کمال بی تدبیری دیده می شود. چنانکه در هیچ کجای دنیا حتی اگر اهرم های نامحسوس در فضای اجتماعی بسازند، این اهرم ها را به شیوه غیرحرفه ای اخیر نیروی انتظامی با عنوان - 7000 نفر نیروی پلیس نامحسوس- اطلاع رسانی نمی کنند. این قلم در آغاز طرح بیهوده ای به نام «گشت ارشاد» که به نام غلط امنیت اخلاقی مطرح می شد و هیچ نتیجه ای جز ایجاد فضاهای ضد امنیت روانی نداشت و تنها موجب تمسخر فضای اجتماعی ایران در رسانه های بین المللی شد، یادداشتی نوشتم که با عنوان « نتیجه گشت ارشاد و پیشنهادی برای فرمانده ناجا» منتشر شد. این مطلب البته بازتاب های فراوانی در رسانه های داخلی و خارجی داشت. برخی بازتاب ها عبارت بودند از: ( پاسخ معاون اجتماعی ناجا به یادداشت خبرآنلاین درباره برخورد با بدحجابی. متن کامل اینجا   و نتیجه گشت ارشاد و پاسخ به سردار کارگر. متن کامل اینجا )

 

مروری بر فرمان هشت ماده ای امام خمینی(ره) اینک که طرح دیگری با عنوان « پلیس نامحسوس» با کارکردهایی شبیه با گشت ارشاد رونمایی شده است، ضرورت دارد تا ما دوباره پیام امام خمینی با عنوان پیام هشت ماده ای را مرور کنیم. چه انکه به یاد داریم در سال های آغازین انقلاب نتیجه همه آن فشارها و جریان ها که توسط افراد یا نهادهایی به نام دین و اخلاق و نهی از منکر پیاده می شد، بالاخره به فرمان هشت ماده ایِ بنیانگذار انقلاب رسید که همه اشخاص حقیقی و حقوقی را مخاطب خود قرار داده بود. فرمان امام البته برای تندروها و افراطی هایی که خود را عین قانون و عین اسلام می پنداشتند، تکان دهنده بود.
آنچه از برایند اینگونه طرح های نیروهای انتظامی در برخورد با عموم مردم مشاهده می شود، ضرورت بازخوانی دوباره این فرمان توسط سیاستگذاران ناجا را دو چندان می کند. برخی بندهای فرمان هشت ماده ای امام خمینی در سال 1361 را به یاد آوریم: 1- هیچ کس حق ندارد کسی را بدون حکم قاضی که از روی موازین شرعیه باید باشد،بازداشت و توقیف کند یا احضار نماید،هر چند مدت توقیف کم باشد. توقیف یا احضار به عنف جرم است و موجب تعزیر شرعی است. 2- هیچ کس حق ندارد به تلفن یا نوار ضبط صوت دیگری به نام کشف جرم یا کشف مرکز گناه گوش کند و یا برای کشف گناه و جرم هر چند گناه بزرگ باشد, شنود بگذارد و یا دنبال اسرار مردم باشد و تجسس از گناهان غیر نماید یا اسراری که از غیر به او رسیده ولو برای یک نفر فاش کند. تمام این ها جرم و گناه است و بعضی از آن ها چون اشاعه فحشا و گناهان از کبائر بسیار بزرگ است و مرتکبین هر یک از امور فوق مجرم و مستحق تعزیر شرعی هستند و بعضی از آن ها موجب حد شرعی می باشد. 3- هیچ کس حق ندارد در خیابان ها کسی را جلب یا تعقیب کند یا به نام کشف جرم یا ارتکاب گناه، تعقیب و مراقبت نماید و یا نسبت به فردی اهانت نموده و اعمال غیر انسانی ـ اسلامی مرتکب شود.

4- هیچ کس حق ندارد هتک حرمت مسلمان و تعدی از ضوابط شرعیه نماید. فقط باید به وظیفه نهی از منکر به نحوی که در اسلام مقرر است عمل نمایند و حق جلب یا بازداشت یا ضرب و شتم را ندارند و تعدی از حدود الهی ظلم است و موجب تعزیر و گاهی تقاص می باشد. 5- باید ملت از این پس که حال استقرار و سازندگی است احساس آرامش و امنیت نمایند و آسوده خاطر و مطمئن از همه جهات به کارهای خویش ادامه دهند و اسلام بزرگ و دولت اسلامی را پشتیبان خود بدانند و قوه قضائیه را در دادخواهی ها و اجرای عدل و حدود اسلامی در خدمت خود ببینند و قوای نظامی و انتظامی و سپاه پاسداران و کمیته ها را موجب آسایش و امنیت خود و کشور خود بدانند. و این امور بر عهده همگان است و به کاربستن آن موجب رضای خداوند و سعادت دنیا و آخرت بوده و تخلف از آن موجب غضب خداوند قهّار و عذاب آخرت و تعقیب و جزای دنیوی است...." بی شک امروز شاهد آن هستیم که اینگونه طرح های ضد اجتماعی چقدر با نظرات فقیهان اصیل اسلامی فاصله دارند.   تصاویری از مراسم رونمایی از طرح گشت نامحسوس/ فرمانده نیروی انتظامی تهران از ساماندهی بیش از 7000 مامور نامحسوس پلیس امنیت در راستای اجرای طرح امنیت اخلاقی در پایتخت خبر داد.
گشت نامحسوس

گشت نامحسوس

گشت نامحسوس


کلید واژه ها: امنیت اجتماعی - پلیس امنیت اخلاقی - طرح امنیت اخلاقی - رفتار پلیس با مردم - حسن روحانی - امام خمینی(ره) -




جمعه 3 اردیبهشت 1395 - 16:34:41





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن