تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):عبادت کردن به زیادی روزه و نماز نیست، بلکه (حقیقت) عبادت، زیاد در کار ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851200123




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگاهی متفاوت به جنایت ورامین


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: نگاهی متفاوت به جنایت ورامین
به دختری شش ساله تجاوز شده و به طرز دلخراشی به قتل رسیده است. مقتول دختری افغان است و متهم به قتل و تجاوز، پسری ایرانی و 17 ساله. این اتفاق یک هفته قبل در ورامین افتاده و در چند روز اول، خبرش جز در یکی دو سایت و چند گروه تلگرامی، بازتاب نداشته است.
به گزارش نامه نیوز، مهران فرجی - روزنامه‌نگار - با این مقدمه در «فرهیختگان» ادامه داد: یکی از دلایل، وقوع جرم در خارج از محدوده تهران است. مثل هر اتفاق دیگری که در شهرهای دیگر می‌افتد و به دلیل دوری از مرکز، یا انعکاس خبری چندانی پیدا نمی‌کند یا با تاخیر به خبرنگاران مرکزنشین می‌رسد. علت آن، ضعف خبرنگاران در شهرستان‌ها، لینک نبودن با خبرنگاران رسانه‌های سراسری، ضعف خبرنگاران رسانه‌های سراسری در ارتباط گرفتن با حوزه‌های خبری در شهرستان‌ها، اهمیت بیشتر خبرهایی که در پایتخت رخ می‌دهد و مسائلی از این دست است.
 
... اما هر چه هست، باعث می‌شود خبرهایی غیر از خبرهای پایتخت، کمرنگ‌تر و با تاخیر، انعکاس رسانه‌ای پیدا کنند. این یک سوی ماجراست و می‌توان بخشی از تاخیر اطلاع‌رسانی درباره این خبر را به این موضوع مرتبط دانست.
 
اما نکته‌ای که این تاخیر به آن دامن زد، طرح مسائل نژادی درباره حادثه بود. اینکه افغانستانی بودن قربانی، باعث شده حادثه در سکوت خبری و بی‌توجهی کاربران ایرانی شبکه‌های مجازی فرو برود. حتی برخی ادعایی مبنی‌ بر این مطرح کردند که افغانستانی بودن قربانی، باعث خلل در رسیدگی قضایی پرونده شده یا می‌شود؛ ادعایی که با نگاه به پرونده‌هایی که شاکی یا قربانی، از اتباع افغان بوده است، رد می‌شود و گاه عجیب و مشکوک می‌نماید.
 
شاید واکنش چند مسئول و روزنامه‌نگار افغان نسبت به سکوت خبری در ایران را بتوان درباره شبکه‌های مجازی صادق‌تر دانست تا رسانه‌های رسمی اما همین شبکه‌های مجازی و کاربران ایرانی آن، در 24 ساعت گذشته واکنش‌های تندتری را درباره موضوع دختر افغان و فجیع بودن قتل و تجاوز نشان داده‌اند.
 
نقدهایی تند به «ما ایرانی‌ها» کرده‌اند و از توحش پسری گفته‌اند که 17 سال دارد و خواسته‌اند دستگاه قضایی به جدیت رسیدگی و برخورد کند.
 
شاید برخی از این کاربران، همان‌هایی باشند که با شنیدن خبر سرقت، قتل، تعرض یا تجاوز ازسوی اتباع افغان، با تاکید بر افغانستانی بودن متهمان، خواستار شدیدترین برخوردها می‌شوند. این نگاه‌ها و درست‌کردن این دوگانه‌های نژادی چه زمانی که علیه اتباع افغان بود و چه حالا که در حمایت از آنهاست، هم اتباع افغان را زیر سوال برده و می‌برد و هم چهره ایرانی‌ها را مخدوش می‌کند.
 
کاربران شبکه‌های مجازی حالا کمی از آن سوی بوم افتاده‌اند؛ نه به آن سکوت چند روز اول حادثه و نه به این واکنش‌های تند و نژادی که «فرقی بین ایرانی و افغانستانی نیست و باید دستگاه قضایی به‌شدت برخورد کند» و «باید از خانواده مقتول دلجویی شود» و نه به آن نگاه‌های نژادی و غیرانسانی به اتباع افغان و تفاوت قائل شدن بین مجرمان ایرانی و مجرمان افغان، نه به این خودزنی نژادی که وای بر ما ایرانی‌ها!
 
باید کمی همه‌جانبه به چنین موضوعاتی نگاه کرد.
 
1. در ایران مثل هر کشور دیگری جرائمی رخ می‌دهد. از سرقت گرفته تا قاچاق و قتل و آدم‌ربایی و ...؛ با آمار و ریشه‌هایی مختلف در نقاط مختلف کشور. قتل‌های فجیع و همسرکشی و فرزندکشی و ... هم در ایران رخ می‌دهد و هم در قلب اروپا با تعدادی متفاوت. فقر ریشه بسیاری از جرائم در ایران است و البته این علت در جرائمی که حداقل در کشورهای اروپای غربی رخ می‌دهد نقش کمرنگ‌تری دارد اما نه با یک قتل فجیع در ایران، نه با قتلی فجیع در افغانستان و نه با قتلی فجیع در آلمان، نمی‌توان به توحش یک جامعه پی برد! توحشی که در بعضی کامنت‌های کاربران ایرانی شبکه‌های مجازی در یک روز گذشته به آن اشاره می‌شود.
 
2. درباره واکنش ضعیف شبکه‌های مجازی در روزهای اول وقوع این حادثه و دلخوری چند مسئول و روزنامه‌نگار افغان، بعد از مد نظر قرار دادن موضوعی که در بالا اشاره شد، یعنی وقوع جرم در نقطه‌ای خارج از تهران که تاثیر زیادی در انتشار دیرهنگام خبر در رسانه‌های رسمی و به تبع آن شبکه‌های مجازی دارد، برادران افغانستانی نباید گذشته را فراموش کنند و چشم بر حال ببندند. دو میلیون و 500 هزار تبعه افغان به‌طور مجاز و غیرمجاز در ایران زندگی، کار و تحصیل می‌کنند. افرادی که از سال‌ها قبل، از زمان جنگ گرفته تا تحریم‌ها، در ایران زندگی و از امکانات این کشور استفاده کرده‌اند و البته نادیده گرفته نمی‌شود که به سختی هم کار کرده‌اند. با توجه به تعداد حدود دو و نیم میلیون تبعه افغان در ایران و حضور آنها در جامعه و با توجه به اینکه برخی از این افغان‌ها، کارگرانی هستند که به لحاظ مالی و فرهنگی در شرایط مساعدی نیستند، جرائمی نیز از سوی آنها رخ داده و می‌دهد. آیا دوستان روزنامه‌نگار ما در کشور افغانستان آماری از قتل‌های رخ داده در ایران از سوی تبعه‌های مجاز و غیرمجاز افغانستانی دارند؟ آیا در هیچ‌ یک از این موارد، مسئولی از مسئولان ایرانی واکنش نشان داده است که حالا از سکوت مسئولان ایرانی در قبال قتل دختری افغان گلایه‌مند باشیم؟ باید کمی منصفانه به موضوع این حادثه نگاه کرد.
 
3. موضوعی که در این شلوغی به کلی نادیده گرفته شد، این است که متهم این پرونده، نوجوانی 17 ساله است. سال‌ها برای لغو مجازات اعدام برای کودکان زیر 18 سال تلاش شده و حالا ماده 91 قانون مجازات جدید، با نگاه نو، اعدام افراد زیر 18 سال را منوط به تایید بلوغ ذهنی آنها کرده که در همه موارد، نداشتن بلوغ این افراد تایید می‌شود و این ماده نجات‌بخش، افراد زیر 18 سال را از مجازات اعدام نجات می‌دهد.
 
حالا برخی کاربران بدون در نظر گرفتن سن متهم پرونده، حتی خواستار اعدام سریع‌تر او شده‌اند. سوی دیگر ماجرا همان نگاه یک‌جانبه‌ای است که تنها جرم را می‌بیند و نه سن مجرم، نه شرایط زندگی و منطقه فقیرنشین وقوع جرم، نه شرایطی که باعث شده نوجوانی 17 ساله دست به چنین جنایتی فجیع بزند، نه مسائل آموزشی و خانوادگی و نه هیچ مساله دیگری در این نگاه احساسی و مجازات‌محور مورد توجه قرار نمی‌گیرد.





۳۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن