واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ امروز: جان گالبرایت نویسنده کتاب «علمِ اقتصادِ کلاه برداریِ معصومانه» در اثر خود یکسری مفاهیم متعارف اقتصاد را مورد بازنگری قرار داده وگسست در تاریخ اندیشه اقتصاد سرمایه داری را نشان داده است.
به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر ؛ «علمِ اقتصادِ کلاه برداریِ معصومانه» ( The Economics of Innocent Fraud: Truth For Our Time ) عنوان کتابی است از جان گالبرایت، اقتصاددان آمریکایی، که چندی پیش به همت کاظم فرهادی به فارسی ترجمه و توسط نشر نی روانه بازار شده است. آنچه در ادامه می خوانید، اشارات کوتاهی به زندگی و عقاید این اقتصاددان فقید و خلاصه ای از این کتاب است.
معرفی نویسنده
جان کنث گالبِرِث یا کنت گالبرایت (John Kenneth Galbraith) (۲۰۰۶-۱۹۰۸) اقتصاددان کاندایی-آمریکایی پیرو مکتب کینز و استاد دانشگاه هاروارد که در سال ۱۹۷۲ به عنوان رئیس انجمن اقتصاددانان آمریکا ( American Economic Association ) انتخاب شد، آن هم با وجود مخالفت اقتصاددانان نولیبرال همچون میلتون فریدمن ( Milton Friedman ) که خود هرگز به مسند دست نیافت. وی علاوه بر مسئولیت های مشاوره، تحقیق و مدیریت اقتصادی در دوران جنگ جهانی دوم همچون مسئولیت سیاست اقتصادی مرکزی (کنترل قیمت ها و مراحل اولیه جیره بندی)، و مأموریت تحقیقاتی در خاک ویتنام در دوران جنگ ویتنام، مشاور اقتصادی دولت کندی و سفیر آمریکا در هند (۳-۱۹۶۱) و نیز حامی انتخابات سناتور مک کارتی و برنامه های او ضد جنگ ویتنام از ۱۹۶۸ بوده است.
گالبرایت را باید اقتصاددانی نامتعارف دانست که از جانب بسیاری به عنوان یک اقتصاددان برجسته و از نظر برخی، عامه پسند و کم اعتبار تلقی شده است. به عنوان مثال؛ پل کراگمن ( Paul Robin Krugman )، برنده جایزه نوبل اقتصاد در سال ۲۰۰۹، معتقد بود که گالبرایت اقتصاددانی است که صرفاً برای عوام مطالب اقتصادی می نوشت و برای همین هم پاسخ هایی که به مسائل اقتصادی عرضه کرده را بسیار ساده انگارانه می دانست. به نظر کراگمن گالبرایت در بین اساتید اقتصاد هیچ گاه به عنوان یک اقتصاددان جدی مطرح نبوده است. اما همو پس از خرابکاری های اقتصادی جرج بوش پسر، کراگمن اعلام کرد که نظرش نسبت به گالبرایت تغییر کرده و گفت: «روشن است که خطا کرده ام. اگر می دانستم که سیاست امروز چنین شکل ...
[ مشاهده متن کامل خبر بازنگری مفاهیم متعارف اقتصاد توسط یک اقتصاددان آمریکایی در پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی فرهنگ امروز ]
یکشنبه ، ۲۹فروردین۱۳۹۵
[مشاهده متن کامل خبر]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ امروز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 7]