واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: دستاورد اعزام هيات ،اسلام انگليسي ، به پاكستان در وزارت خارجه انگليس بررسي شد
گزارشي از عملكرد هيات اعزامي نمايندگان مسلمانان انگليس موسوم به ،،اسلام انگليسي ،، به پاكستان به خبرنگاران ارايه شد.
اين نشست خبري با حضور سه تن از اعضاي هيات اعزامي اسلام انگليسي به پاكستان و در محل وزارت خارجه انگليس برگزار شد.
شركتكنندگان در اين نشست جهانگير مالك رييس بخش انگليس موسسه خيريه اسلاميك ريليف ، زارين روحي احمد عضو ارشد و مشاور موسسه واترهاوس و محمد عمران مدير موسسه خط كمكي جوانان مسلمان بودند.
به گفته اعضاي اين هيات ، ماموريت آنان با هماهنگي و ابتكار وزارت خارجه انگليس و يكي از ۳۰ماموريت ترتيب داده شده براي برخي از مسلمانان اين كشور براي برقراري تفاهم و گفتگو با مسلمانان ديگر كشورها بوده است .
به گزارش خبرنگار ايرنا از اين نشست ، هدف اعلام شده از سفر اين هيات ، رفع برخي سوء تفاهمات در بين مردم و مسئولان پاكستان درباره جايگاه و وضع زندگي مسلمانان در انگليس و همچنين درك بيشتر و عميق تر از مسايل و تحولات جاري در پاكستان بود.
اعضاي اين هيات اعلام كردند كه مردم پاكستان درك درستي از وضعيت مسلمانان در انگليس نداشته و تصور ميكردند شرايط زندگي و برخورد با مسلمانان در جامعه ميزبان بسيار سخت و غيرقابل تحمل است .
اعضاي هيات اعزامي مسلمانان انگليس همچنين عنوان كردند كه در ديدار خود از مدارس سنتي ديني در پاكستان دريافتند كه اين مدارس نسبت به گذشته تغييرات مهمي كرده و مسئولان آن بر اساس آموزههاي اسلامي آماده اصلاح و پيشرفت هستند.
در طول اين سفر كه از اول تا هفنم ژوئن انجام شد، به هيات مسلمانان انگليسي گفته شد كه معدود مدارس اسلامي ترويجكننده تروريسم و خشونت طلبي در پاكستان از مدارس ريشه دار و محلي نبوده و توسط تروريستهاي غيربومي احداث شده اند.
اعضاي هيات اعزامي همچنين گفتند كه ديدگاه مطرح شده عمومي درباره علماي پاكستان غلط بوده و بسياري از علماي پاكستان از نظر فكري روشن تر و پيشگام تر از برخي از علماي ديني مسلمان مقيم انگليس هستند.
با اين همه هم زماني حضور اعضاي اين هيات در پاكستان با وقوع انفجار در نزديكي سفارت دانمارك در اسلام آباد نشان داد كه معضل خشونت طلبي و تروريسم امري جدي تر و پيچيده تر از آني است كه در پاكستان ساده انگاشته مي شود.
يكي از مواردي كه در اين نشست خبري مورد اعتراض خبرنگاران قرار گرفت استفاده از عبارت اسلام انگليسي به جاي جامعه مسلمانان انگليس بود كه اين اعتراض مورد قبول هيات اعزامي و مسئولان وزارت خارجه انگليس قرار گرفت يكي ديگر از سوالات مطرح شده در اين نشست خبري ، درباره نحوه انتخاب اعضاي اين هيات اعزامي بود كه يكي از مسئولان وزارت خارجه انگليس توضيح داد كه انتخاب اعضا و تركيب آن توسط مقامات وزارت خارجه و نه خود اعضاي هيات صورت گرفته و مبناي آن اهميت افراد منتخب و ميزان تاثيرگذاري آنان در پاكستان بوده است .
سوال ديگر خبرنگاران درباره علت انتخاب همه اعضاي اين هيات از بين پاكستاني تبارها بود كه در پاسخ گفته شد: نيمي از مسلمانان انگليس پاكستاني تبار هستند و ضمنا فقط در اين هيات اعزامي همه اعضا پاكستاني تبار بوده اند.
يكي ديگر از موارد مطرح شده از سوي خبرنگاران حاضر در اين نشست ، درباره اين سفر اتهام سازمان دهي و سمت دهي اين سفر توسط دولت پاكستان و نمايشي بودن آن براي توجيه شرايط كنوني آن كشور و عادي نشان دادن آن بود.
اعضاي هيات اعزامي اعلام كردند كه در وقت فشرده و با توجه به امكانات محدود راهي جز همكاري با دولت پاكستان در اينباره وجود نداشت ، ولي با توجه به وضع موجود تلاش شد تا با طيف وسيع تري از مردم و جوانان پاكستاني برخورد و گفتگو شود.
اعضاي هيات اعزامي عنوان كردند كه از اين پس قصد دارند به طور منظم به عنوان حلقه رابط بين جامعه مسلمانان انگليس و مسلمانان مقيم ديگر كشورها عمل كنند.
اروپام **۳۴۵**۲۲۲۳
جمعه 24 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]