واضح آرشیو وب فارسی:اندیشکده روابط بین الملل: در سلسله یادداشت های قبل ضمن اشاره به نظام سیاسی رژیم صهیونیستی و مکانیسم برگزاری انتخابات، توضیحاتی در مورد دسته بندی احزاب فعال و مهمترین کاندیداهای این دوره بیان شد.
اندیشکده روابط بین الملل: همچنین طی یادداشت قبل به این نکته پرداختیم که این رژیم با یک سری چالش های ساختاری مواجه است که حتی تغییر مهره ها نیز نمی تواند به حل آنها کمک کند. جو حاکم بر انتخابات اخیر هم نشان داد که طبق پیش بینی ها برای دومین دوره پیاپی اقتصاد و معیشت طی رقابتی تنگاتنگ با امنیت در صدر مطالبات ساکنان سرزمین های سرزمین های اشغالی قرار داشت و در صورت وجود چهره ای کاریزماتیک در جبهه چپ ها، چه بسا نتایجی متفاوت تر از پیروزی نتانیاهو رقم می خورد.
خبرگزاری مهر، در حقیقت پیروزی نتانیاهو بیش از آنکه به محبوب بودن او در میان صهیونیست ها مرتبط باشد، مدیون ضعف جناح رقیب در انتخاب چهره ای با تجربه تر و محبوب تر است. به هر سو اهمیت فوق العاده مساله معیشت در انتخابات اخیر حاکی از نوعی تغییر رویکرد مهم در مطالبات نسل فعلی در مقایسه با صهیونیست های اولیه ای دارد که رویای نیل تا فرات را در سر می پروراندند.
مرور مطالبات صهیونیست ها، از آغاز تا پایان
بررسی رویکرد نسل اول رهبران این رژیم به خوبی نشان می دهد چگونه آنها با طرح تاسیس اسرائیل بزرگ، رویای نیل تا فرات را در سر می پروراندند. در گام بعد با آشکار شدن غیر عملی بودن این طرح، سیاست صلح با همسایگان در دستور کار سردمداران تل آویو قرار گرفت. طراحان این رویکرد معتقد بودند، از طریق پیمان های سازش با کشورهای مهم منطقه، باید موجودیت اسرائیل را تثبیت کرد و در فرصت مناسب برای توسعه قلمرو و تصرف سرزمین های بیشتر اقدام کرد.
در گام بعد با هدف تامین امنیت و پیشگیری از چالش های جمعیتی موجود، سیاست عقب نشینی از برخی مناطق اشغالی در دستور کار قرار گرفت و جنوب لبنان و غزه از وجود صهیونیست ها پاکسازی شد تا تمرکز جمعیتی در سرزمین های اشغالی باشد. پس از آن تلاش شد از طریق مذاکرات به اصطلاح صلح، گروه های مختلف فلسطینی را ...
[ مشاهده متن کامل خبر انتخابات رژیم صهیونیستی/ از رویای نیل تا فرات تا دغدغه نان در پرتال اندیشکده روابط بین الملل ]
جمعه ، ۲۷فروردین۱۳۹۵
[مشاهده متن کامل خبر]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اندیشکده روابط بین الملل]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]