واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: وزير نيرو : همكاري بر پايه منافع واقعي ملتها زمينههاي تنش در منطقه را خواهد زدود
«حميد چيتچيان» وزير نيرو در اجلاس چهارجانبه انرژي در ارمنستان گفت: همكاريهايي كه بر پايه منافع واقعي ملتها و بر اساس تفاهم و همگرايي در منافع مشترك باشد، زمينههاي تنش در منطقه را خواهد زدود و دوستي و صلح را پايدار خواهد كرد.
به گزارش نامهنیوز، به نقل از پايگاه اطلاعرساني وزارت نيرو، چيتچيان ظهر روز چهارشنبه در اجلاس چهارجانبه كريدور شمال - جنوب كه با حضور وزراي انرژي جمهوري اسلامي ايران، ارمنستان، روسيه و گرجستان در ايروان برگزار شد، در سخناني با بيان اينكه كريدور شمال - جنوب تشكيل بازار منطقهاي برق را ميسر خواهد كرد، اظهار كرد: اين كريدور قابليت اطمينان در بهرهبرداري از شبكههاي برق كشورهاي منطقه را افزايش خواهد داد.
وي در ادامه گفت: در اواخر سال 2016 در ديداري كه به ابتكار وزارت انرژي ارمنستان بين مديران انرژي چهار كشور ارمنستان، گرجستان، روسيه و ايران صورت گرفت، توافق اوليه درخصوص اتصال شبكههاي برق چهار كشور به عمل آمد.
چيتچيان ضمن ابراز خرسندي از اينكه اين توافق در جلسات فني و در مذاكرات پيگيري شده و امروز شاهد امضاي يادداشت تفاهم همكاري در زمينه برق بين چهار كشور هستيم، اظهار داشت: بر پايه ارتباطات موجود در شبكههاي برق و نيز بر پايه طرحهايي كه هماكنون بين ايران و ارمنستان و از ديگر سو بين ارمنستان و گرجستان در حال انجام است، در سال 2018 شاهد تحقق ارتباط كامل شبكههاي برق چهار كشور خواهيم بود.
وي خاطر نشان كرد: ايجاد اين ارتباط تحقق كريدور انرژي شمال - جنوب است كه داراي مزيتهاي قابل توجهي از جهات اقتصادي، فني و ارتقاي همگرايي براي منطقهاي خواهد بود.
وي در بخش ديگري از سخنان خود، با تاكيد بر اينكه كريدور شمال - جنوب امكان مديريت بار و تبادل انرژي در فصول مختلف سال و همچنين ساعات مختلف شبانهروز را به دليل تفاوت در پيك فصلي شبانهروزي فراهم خواهد نمود، بيان كرد: كريدور مذكور، ضريب بار كشورهاي عضو را افزايش داده و هزينههاي سنگين سرمايهگذاري براي تامين بار پيك را در كشورهاي عضو به ميزان قابل توجهي كاهش خواهد داد.
چيتچيان تاكيد كرد: همكاري بين چهار كشور نه تنها به ضرر هيچ كشور ديگري در منطقه نيست، بلكه اين همكاري ميتواند امكان اتصال ساير كشورها به اين شبكه بزرگ را فراهم سازد.
وي اضافه كرد: همكاريهايي كه بر پايه منافع واقعي ملتها و بر اساس تفاهم و همگرايي در منافع مشترك باشد، زمينههاي تنش در منطقه را خواهد زدود و دوستي و صلح را پايدار خواهد كرد.
وزير نيرو با اشاره به اينكه شبكه برق هر يك از چهار كشور حاضر در اين اجلاس احتمالاً به كشورهاي ديگر نيز اتصال دارد، بيان كرد: به عنوان نمونه كشور ايران علاوه بر ارمنستان با 6 همسايه ديگر خود ارتباط شبكههاي برق را برقرار نموده است و با تحقق كريدور شمال - جنوب، امكان پيوستن تعداد بيشتري از همسايگان به اين شبكه عظيم الكتريكي ايجاد خواهد شد.
وي با بيان اينكه از سوي دولت جمهوري اسلامي ايران حمايت عملي خود را از تحقق كريدور شمال - جنوب اعلام ميكنم، تصريح كرد: وزارت نيرو تلاش مضاعفي را در اجراي اين طرح اجرايي خواهد كرد.
در پايان اين نشست جمهوري اسلامي ايران ، روسيه، ارمنستان و گرجستان نقشه راه براي تدارك كار مشترك اتصال شبكههاي برق چهار كشور و همچنين يادداشت تفاهم همكاري در زمينه برق را امضا كردند.
حميد چيتچيان وزير نيروي ايران، آلكساندر نوواك وزير انرژي روسيه، لوون يوليان وزير انرژي و منابع طبيعي ارمنستان و ايليا الوشلويلي معاون وزير انرژي گرجستان اين اسناد را امضا كردند.
منبع: ایرنا
۲۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۱:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]