واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
جهانگیری:اقتصاد مقاومتی به معنای محدود کردن و به انزوا درآوردن اقتصاد کشور نیست/اقتصاد مقاومتی در ذهن مخالفان دولت طور دیگری تعریف شده
معاون اول رییس جمهور با اشاره به ظرفیت ها و مزیت های بی نظیر جمهوری اسلامی ایران نظیر برخورداری از منابع سرشار نفت و گاز، موقعیت استراتژیک و نیروی انسانی تحصیلکرده، گفت: ایران نه تنها قادر است بر چالش های اقتصادی خود غلبه کند بلکه می تواند و باید به یکی از کانون های مهم توسعه دنیا تبدیل شود.
روز نو : معاون اول رییس جمهور با اشاره به ظرفیت ها و مزیت های بی نظیر جمهوری اسلامی ایران نظیر برخورداری از منابع سرشار نفت و گاز، موقعیت استراتژیک و نیروی انسانی تحصیلکرده، گفت: ایران نه تنها قادر است بر چالش های اقتصادی خود غلبه کند بلکه می تواند و باید به یکی از کانون های مهم توسعه دنیا تبدیل شود.
به گزارش روزنو، دکتر اسحاق جهانگیری در دهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست یکی از مهمترین چالش های پیش روی اقتصاد ایران را مشکل بیکاری و کاهش رفاه مردم عنوان کرد و اظهار داشت: باید با جدیت به دنبال توسعه ایران باشیم تا بتوانیم اقتدار اقتصادی کشور را ارتقا دهیم.
وی ادامه داد: ایران از جایگاه ویژه ای در منطقه برخوردار است و در شرایطی که اکثر کشورهای اطراف ایران با ناامنی مواجه هستند، ایران نقطه ثبات و کانون امنیت در منطقه است.
معاون اول رییس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود، گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی همواره بر سر تعیین اولویت های کشور بحث و مذاکره بوده است و باید تلاش زیادی صورت می گرفت تا همگان بپذیرند که اولویت کشور موضوع اقتصاد است اما امروز به جهت تاکیدات مقام معظم رهبری بر این موضوع و ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی از سوی ایشان، همه پذیرفته اند که امروز اولویت اول کشور رسیدن به توسعه اقتصادی است.
دکتر جهانگیری افزود: مقام معظم رهبری در سخنرانی آغاز سال 95 در مشهد مقدس به صورت آشکار و جدی بر این موضوع تاکید کردند که اولویت امروز کشور اقتصاد است و علاوه بر آن در دیدار اعضای ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با ایشان نیز، اهمیت و اولویت اقتصاد را مورد تاکید قرار دادند.
وی با بیان اینکه امروز اقتصاد بعنوان یک اولویت مهم کشور مورد توافق و اشتراک نظر همه صاحبنظران، نخبگان، بخش خصوصی و جامعه مدنی کشور است، خاطرنشان کرد: خوشبختانه در این موضوع به یک راهبرد مشترک دست یافته ایم و هیچ صاحب نظر اقتصادی نیست که حتی یکی از بندهای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی را قبول نداشته باشد.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به اینکه برخی افراد دولت را متهم می کنند که در حوزه اقتصاد مقاومتی کاری انجام نشده، تصریح کرد: این برداشت آنها از اقتصاد مقاومتی است زیرا اقتصاد مقاومتی در ذهن آنها طور دیگری تعریف شده و احساس می کنند که راه رسیدن به اقتصاد مقاومتی مسیر دیگری است.
دکتر جهانگیری اضافه کرد: البته این موضوع نیز حل شده است و مقام معظم رهبری در دیدار برخی از مسئولین کشور تاکید کردند که مدیریت و فرماندهی اقتصاد مقاومتی بر عهده دولت و معاون اول رییس جمهور است و در مواقعی که اختلاف نظر بوجود آید و نیاز باشد که کسی حرف آخر را بزند نیز تکلیف روشن است.
وی افزود: مقام معظم رهبری در این دیدار فرمودند کارهای جاری که در دستگاه ها و نهادهای مختلف انجام می شود، برخی منطبق بر اقتصاد مقاومتی، برخی خنثی و برخی نیز در تضاد با اقتصاد مقاومتی است که دولت باید اقدامات منطبق با اقتصاد مقاومتی را حمایت کرده و کارهای خنثی را به سمت اقتصاد مقاومتی هدایت نماید و برنامه های متضاد با اقتصاد مقاومتی را متوقف کند.
معاون اول رییس جمهور یکی از مهمترین ویژگی ها و جهت گیری های اقتصاد مقاومتی را اتکاء به ظرفیت های داخلی کشور دانست و گفت: براساس این رویکرد باید همه آنچه در کشور وجود دارد را در جهت توسعه کشور به کار گیریم.
دکتر جهانگیری برون گرایی را از دیگر رویکردهای اقتصاد مقاومتی برشمرد و گفت: اقتصاد کشور باید بتواند با اقتصاد جهانی در تعامل باشد یعنی بتوانیم فناوری و منابع مالی از کشورهای دیگر دریافت کنیم و محصولات خود را صادر نماییم.
وی افزود: کسانی که می گویند دولت در جهت اقتصاد مقاومتی اقدام نکرده است در حقیقت به ضرورت و الزامات تحقق اقتصاد مقاومتی واقف نیستند که چه اقدامات و برنامه هایی باید صورت بگیرد تا اقتصاد مقاومتی محقق شود.
معاون اول رییس جمهور خاطرنشان کرد: اقتصاد مقاومتی برنامه ای جامع است که برای اقتصاد بزرگی همچون اقتصاد ایران تهیه شده و قرار است اقتصاد کشور را که جزو 20 اقتصاد برتر دنیاست، در مسیر توسعه پیش ببرد.
دکتر جهانگیری افزود: اقتصاد ایران اقتصادی بزرگ است که تنها یکی از رشته های صنعتی آن یعنی پتروشیمی با وجود همه محدودیت ها توانسته است در سال 94 در حدود 10 میلیارد دلار صادرات داشته باشد که بی تردید این میزان در سال 95 و سال بعد افزایش خواهد یافت.
وی اضافه کرد: ما نباید تحت تاثیر برخی حرف ها و سخنان منفی قرار گیریم و باید به این نکته توجه داشته باشیم که اقتصاد مقاومتی به معنای محدود کردن و به انزوا درآوردن اقتصاد کشور نیست بلکه برنامه ای در جهت توسعه و تعامل با اقتصاد جهانی است.
معاون اول رییس جمهور تاکید کرد: اقتصاد ایران باید بتواند در اقتصاد جهانی نقشی مکمل ایفا کند و آنجا که به منابع و دانش نیاز داریم از طریق تعامل این نیازها را تامین کنیم و تولیدات و محصولات خود را نیز صادر نماییم.
دکتر جهانگیری با تاکید بر لزوم حمایت از صنعت پتروشیمی برای رونق یافتن صنایع پایین دستی و بالابردن ارزش افزوده و ایجاد اشتغال تاکید کرد و گفت: باید صنایع پایین دستی صنعت پتروشیمی تقویت شوند و این یک دستور کار جدی برای وزارت صنعت،معدن و تجارت و نیز وزارت نفت است.
وی افزود: البته باید به این موضوع نیز توجه شود که بنگاه های اقتصادی باید در یک چارچوب اقتصادی مشخص فعالیت کنند و از این چارچوب تبعیت نمایند.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه خوشبختانه تصمیمات و برنامه های خوبی برای صنعت پتروشیمی تدوین شده اظهار امیدواری کرد در برنامه ششم توسعه بتوانیم حجم قابل توجهی از منابع را به سمت صنعت پتروشیمی هدایت کنیم.
دکتر جهانگیری با اشاره به اینکه در بخش پتروشیمی 75 میلیارد دلار طرح در دست اجرا و پروژه جدید وجود دارد که باید اجرا شود، گفت: این یک بازار بزرگ برای صنایع کشور است که بتوانند برای آن سرمایه گذاری کنند و امیدوارم در آینده صنعت پتروشیمی بتواند از نظر تولید و صادرات در جایگاه بالاتری قرار گیرد.
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۸:۵۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]