واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
ساده ترین و سخت ترین گروه ایران برای رسیدن به جام جهانی
چند روز بعد از سرگروهی مقتدرانه تیم ملی ایران در مرحله اول دور مقدماتی جام جهانی، حالا سیدبندی مرحله نهایی اعلام شده تا مشخص شود تیم کی روش در گروه بندی بعدی، با قهرمان آخرین دوره جام ملت های آسیا رو به رو نخواهدشد.
هفته نامه تماشاگران امروز: چند روز بعد از سرگروهی مقتدرانه تیم ملی ایران در مرحله اول دور مقدماتی جام جهانی، حالا سیدبندی مرحله نهایی اعلام شده تا مشخص شود تیم کی روش در گروه بندی بعدی، با قهرمان آخرین دوره جام ملت های آسیا رو به رو نخواهدشد. ایران و استرالیا، تیم های اول دو گروه 6 تیمی در آخرین مرحله مقدماتی جام جهانی 2018 قاره آسیا خواهندبود.
از هر گروه دو تیم به صورت مستقیم به روسیه راه پیدا می کنند و تیم های سوم نیز شانس شان را در مرحله پلی آف محک خواهندزد. قرعه کشی این مرحله اوایل فروردین ماه برگزار می شود و از هر سید، یک تیم در گروه ایران قرار می گیرد. تیم ملی بعد از چند سال بی شکستی در آسیا و حفظ رتبه اول قاره در رنکینگ فیفا، حتی در یک گروه دشوار نیز مدعی جدی صعود خواهدبود اما ایده آل ترین قرعه ممکن برای پسران مرد پرتغالی، چه قرعه ای است؟
کره جنوبی- ژاپن
5 سال قبل، کره جنوبی حریف سرسختی برای ایران به شمار می رفت. حریفی که در جریان مرحله مقدماتی جام جهانی 2010 دو بار سد راه پیروزی ایران شد و در نهایت شانس صعود به آفریقای جنوبی را از ایران گرفت. یک سال بعد از آن مسابقه ها، کره در جام ملت های 2011 نیز ایران را کنار زد اما این روند از زمان ورود کی روش، با تغییر اساسی رو به رو شد.
تیم ملی در مرحله مقدماتی جام جهانی برزیل موفق به دبل کردن کره جنوبی شد و بعد در یک دیدار دوستانه پرحاشیه نیز در ورزشگاه آزادی کره را از پیش رو برداشت تا کابوس این تیم شرقی باشد. ایران در سه بازی اخیر، سه بار کره جنوبی را با یک گل شکست داده است. از آخرین گل کره جنوبی به ایران در بهمن ماه سال 89، 5 سال و 2 ماه می گذرد و بدون شک ایران برتری روانی محسوسی به این رقیب دارد. بین این دو تیم مطرح شرق آسیا، کره، حریف به مراتب ساده تری برای ایران خواهدبود. تیمی که اگرچه در جام ملت ها بهتر از ژاپن نتیجه گرفته اما کم ستاره تر از سامورایی هاست و در مقابل ایران، اعتماد به نفس بالایی نخواهدداشت.
عربستان- ازبکستان
شاگردان برت فن مارویک در تیم ملی عربستان، جهش خارق العاده ای در رنکینگ فیفا داشته اند، اما مدت هاست که عربستان دیگر شباهتی به آن قدرت سنتی سابق قاره آسیا ندارد سبزها در بزای اول مرحله انتخابی، به زحمت و با گل دقیقه 95 تیم ضعیف فلسطین را شکست دادند و بعد از بردن امارات با یک پنالتی در دقیقه 90، در بازی برگشت با این کشور موفق به کسب پیروزی نشدند.
آنها نسل پرستاره ای در اختیار ندارند و به جز سهلاوی که آقای گل مرحله انتخابی محسوب می شود، از بازیکن شاخص دیگری بهره نمی برند. در مقابل، ازبک ها یک تیم، با سازماندهی بسیار منظم هستند. تیمی که به خوبی دفاع می کند و به سختی گل می خورد. آنها در انتخابی جام جهانی 2014 تیم ملی ایران را آزار دادند و در صورت هم گروهی مجدد، دشوارتر از عربستان خواهندبود. عربستانی که دیگر نمی تواند در این سطح، به دستاویز بازی در زمین بی طرف چنگ بزند.
امارات- چین
هر دو تیم عملکرد نسبتا مشابهی در مرحله مقدماتی دور انتخابی داشتند و در میان بهترین تیم های دوم گروه قرار گرفتند. در جام ملت ها تفاوت سطح آشکاری بین دو تیم دیده نمی شد و هم امارات و هم چین، تیم های خوب غافلگیرکننده این جام به شمار می رفتند. امارات با نسل جدید پر از استعدادش ژاپن را کنار زد و به نیمه نهایی جام ملت ها رسید و چین بعد از نمایش درخشان مرحله گروهی، در یک رقابت نزدیک از تورنمنت کنار رفت.
در مجموع به نظر می رسد امارات و چین، در سطح یکسانی قرار دارند اما برتری چین برای ایران، کاهش دادن تعداد تیم های عربی گروه است. هم گروهی توامان با عربستان و امارات به ویژه بعد از نمایش دوستی آنها در بازی آخر دور قبل، می تواند همان عاقبتی را برای تیم ملی داشته باشد که هم گروهی همزمان با عربستان و بحرین برای تیم بلاژویچ داشت.
قطر- عراق
شاید باور عمومی این باشد که قطر به عنوان میزبان جام جهانی 2022، رقیب سخت تری برای تیم ملی ایران محسوب می شود اما نبرد با عراق همواره برای فوتبال ایران دردسرسازتر بوده است. خیلی ها از قطر به عنوان تیمی نام می برند که در مرحله قبلی 15 گل به بوتان زده است اما فراموش می کنند که همین تیم در همین مرحله، با گل دقیقه 98 توانسته مالدیو را از پیش رو بردارد.
در 12 مسابقه اخیر ایران و قطر از سال 1382 به بعد، عنابی ها فقط یک بار موفق به شکست دادن تیم ملی ایران شده اند. آنها در مسابقه حساس مقدماتی جام جهانی برزیل در دوحه در مقابل ایران شکست خوردند و در جام ملت های 2015 آسیا نیز ایران مشکل چندانی برای شکست دادن این تیم نداشت. برخلاف قطر که هیچ وقت در مقابل تیم ملی ایران موفق نبوده، عراقی ها همیشه انگیزه زیادی برای صف آرایی در نبرد با تیم ملی داشته اند. آخرین جدال دو تیم، به حذف دراماتیک ایران از جام ملت های آسیا ختم شد.
سوریه- تایلند
سوریه و تایلند، نقش زنگ تفریح را در این گروه ایفا خواهندکرد و واضح به نظر می رسد که هیچ شانسی برای صعود به جام جهانی ندارند. بین این دو تیم اما شاید سوریه انتخاب مناسب تری برای ایران باشد. چرا که سفر به تایلند همواره حواشی خاص خودش را برای تیم های ملی ایران داشته و فوتبال ایران اساسا خاطره خوشی از بازی با تایلند در بانکوک ندارد. برای کشور جنگ زده سوریه، رسیدن به این مرحله نیز شگفت انگیز به نظر می رسد. آنها که در دور قبلی ایران را به عنوان میزبان انتخاب کرده بودند، می توانند هم گروه مناسبی برای پسران کی روش باشند.
ساده ترین گروه: ایران- کره جنوبی- عربستان- قطر- چین- سوریه
سخت ترین گروه: ایران- ژاپن- ازبکستان- عراق- امارات- تایلند
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]