واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: كارگردان «من سالوادور نيستم» سراغ احمدينژاد ميرود
در حالي كه «من سالوادور نيستم» در صدر فروش سينماها قرار دارد، كارگردان اين فيلم از تمايلش براي ساخت فيلم محمود احمدينژاد رئيسجمهور پيشين خبر داد.
نویسنده : محمدصادق عابديني
در حالي كه «من سالوادور نيستم» در صدر فروش سينماها قرار دارد، كارگردان اين فيلم از تمايلش براي ساخت فيلم محمود احمدينژاد رئيسجمهور پيشين خبر داد.
منوچهر هادي گفته است: اين فيلم سينمايي از زمان تولد تا قبل از رياست جمهوري او را به تصوير ميكشد و به سفارش هيچ جايي نيست و بر اساس ميل شخصي خودم است. اين اعلام با توجه به اينكه احمدينژاد مدتي است به خاطر اظهاراتش درباره انتخابات آينده رياست جمهوري در كانون توجه رسانههاست، بازتابهاي زيادي پيدا كرده. اگر منوچهر هادي موفق شود فيلم زندگي احمدينژاد را بسازد، وي اولين كارگرداني است كه زندگي يكي از رؤساي جمهور را به تصوير ميكشد و احمدينژاد نيز اولين رئيس كابينه است كه حاضر شده از زندگياش فيلم ساخته شود. البته رئيسجمهور سابق يك بار درخواست يكي از مشهورترين كارگردانان سينماي جهان را براي تهيه فيلم مستند از زندگياش رد كرده است.
جواب رد تهران به اوليور استون
احمدينژاد تا امروز پاسخي به ادعاي منوچهر هادي نداده است اما در زمان رياست جمهوري وي درخواست اوليور استون براي ساخت مستند زندگي احمدينژاد رد شد. اوليور استون يكي از مشهورترين كارگردانان سينماي جهان علاقه زيادي به ساخت فيلمهاي سياسي دارد. اين چهره تقريباً منتقد دولت امريكا تا به حال دست به توليد فيلمهاي متعددي از زندگي رؤساي جمهور ايالات متحده كرده است. استون پيش از آنكه احمدينژاد درخواست توليد فيلم مستند از زندگياش را رد كند، توانست با فيدل كاسترو رهبر انقلاب كوبا براي ساخت مستندي از زندگياش به توافق برسد. اين مستند كه با عنوان «در جستوجوي فيدل» توليد شد، از شبكههاي تلويزيوني امريكا پخش شد. استون قبل از پخش اين مستند ابراز اميدواري كرده بود كه با پخش زندگي فيدل كاسترو، نظر امريكاييها نسبت به كوبا و رهبر انقلاب اين كشور تغيير پيدا كند. امريكا چندين دهه است كه دشمن درجه يك مردم كوبا به شمار ميرود و حتي سفر باراك اوباما به هاوانا نيز نتوانست از حجم دشمني كه امريكاييها در سالهاي گذشته نسبت به كوبا داشتهاند، بكاهد. اوليور استون علاوه بر توليد مستند فيدل كاسترو، دست به توليد فيلمهايي از زندگي رؤساي جمهور كشور خودش نيز زده است. «w» بر اساس زندگي جرج بوش پسر در سال 2008، «NIXON» زندگي ريچارد نيكسون در سال 1995 و فيلم شاخص «jfk» درباره زندگي جان اف كندي در سال 1991 از جمله فيلمهايي است كه استون در آنها به صورت مستقيم به زندگي رؤساي جمهور امريكا پرداخته است.
لينكلن و كندي مورد توجه فيلمسازان
ايالات متحده تا امروز 44 رئيسجمهور به خود ديده است. در اين كشور كه صنعت سينما يكي از پولسازترين صنايع به شمار ميرود، فيلمسازان امريكايي علاقه زيادي به ساخت فيلم درباره شخصيتهاي شناخته شده امريكا از جمله رؤساي جمهور دارند. در يك گزارش به نقل از سايت مرجع IMDB تا به حال در بيش از 300 فيلم سينمايي به زندگي آبراهام لينكلن رئيسجمهور امريكا كه قانون لغو بردهداري را امضا كرد، پرداخته شده است. يكي از آخرين برداشتهاي سينمايي از زندگي لينكلن را استيون اسپيلبرگ در سال 2012 با ساخت فيلم «LINCOLN» رقم زد. بعد از آبراهام لينكلن، جان اف كندي رئيسجمهور دهه 50 امريكا كه به طور مرموزي ترور شد، توجه فيلمسازان هاليوودي را به خود جلب كرد. علاوه بر فيلمي كه استون درباره كندي ساخته است، تله فيلم JFK، سريال كندي، تله فيلم JFK: The Smoking Gun، ميني سريال The Men Who Killed Kennedy از جمله اين فيلمها هستند.
رسوايي سياسي واترگيت در دوران رياست جمهوري نيكسون، اين رئيسجمهور امريكا را نيز سوژه خوبي براي فيلمسازان كرد. از ديگر رؤساي جمهور ايالات متحده كه پايشان به سينما باز شده ميتوان از دونالد ريگان بازيگر اسبق هاليوود، روزولت، هنري ترومن و ويلسون نام برد.
شهيد رجايي مظلوم حتي در تلويزيون
لينكلن و كندي به دليل اينكه زندگيشان با يك حادثه تروريستي به پايان رسيد، سوژههاي خوبي براي سينما به شمار ميروند به خصوص اينكه ماجراي ترور هر دو آنها با ابهامات زيادي همراه است. از طرف ديگر دومين رئيسجمهور نظام جمهوري اسلامي يعني دكتر رجايي نيز در يك حادثه تروريستي به شهادت رسيد. زندگي دكتر رجايي از طفوليت تا رسيدن به نخستوزيري و سپس رياست جمهوري داستاني پر تعليق است كه با وجود محبوبيتي كه اين شهيد بزرگوار در ميان جامعه دارد، جاي تعجب است كه سينماي ايران تا به حال سراغ زندگي اين شهيد نرفته است. حتي زندگي مقام معظم رهبري نيز با وجود نگاشته شدن چند كتاب محدود درباره زندگي ايشان هيچگاه در قالب فيلم سينمايي گنجانده نشده و فقط در اين بين اميرحسين مهدويان ريسك كرده و در يكي از سكانسهاي فيلم «ايستاده در غبار» كه به صورت مستند گونه نيز تهيه شده، صحنهاي از ملاقات احمد متوسليان با آيتالله خامنهاي رئيسجمهور وقت را به نمايش ميگذارد.
احتمال ساخته شدن فيلم احمدينژاد چقدر است؟!
در زماني كه ساخت فيلم مستند رئيس دولت نهم و دهم توسط اوليور استون مطرح شده بود، روزنامه نشنال انگليس در گزارشي از موافقت احمدينژاد با ساخت اين فيلم به شرط اطمينان از فيلمنامه خبر داده بود. اين پروژه اما هيچگاه ساخته نشد. از طرف ديگر منوچهر هادي نيز اعلام كرده كه در حال مذاكره با احمدينژاد براي جلب موافقت وي براي ساخت اين فيلم است. فيلمهايي مانند «كندي» و «لينكلن» سالها پس از مرگ آنها ساخته شده يا فيلم «بانوي آهنين» زندگي مارگارت تاچر نيز سالها بعد از كنارهگيري وي از سياست ساخته شده است. حال اينكه يك سياستمدار حاضر در صحنه رقابتهاي سياسي حاضر شود زندگياش توسط يك كارگردان فيلمهاي تجاري فيلم شود، ريسك بزرگي است. ريسكي كه در صورت عدمموفقيت ممكن است حتي از نظر سياسي نيز به وجهه سياستمدار لطمه بزند. پاسخ احمدينژاد به درخواست منوچهر هادي ميتواند سرنوشت توليد فيلمهاي بيوگرافيك از سياستمداران تراز اول را در سينماي كشورمان مشخص كند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 146]