واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: تخت روانچی: رسانه ها نقش کلیدی در ادامه مذاکرات هسته ای داشتند بین الملل > دیپلماسی - ایرنا نوشت: مجید تخت روانچی معاون وزیر امور خارجه از هماهنگی و انعکاس اخبار توسط تیم رسانه ای جمهوری اسلامی ایران در مدت زمان مذاکرات هسته ای اظهار رضایت کرد و گفت: رسانه ها نقش کلیدی در ادامه مذاکرات داشتند و ما نیز بر اساس برنامه با تیم رسانه ای کشور خود هماهنگ بودیم.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، تخت روانچی روز دوشنبه در نشست "هماندیشی نقش رسانه در مذاكرات هستهای" در مركز فرهنگی شهر كتاب كه همراه با رونمایی و نقد كتاب روایت یك خبرنگار هسته ای با نام شام آخر در وین بود، افزود: برای ما همه خبرنگاران اعزام شده به مذاكرات خودی بودند و چون موضوع هسته ای را موضوعی ملی و فراجناحی می دانستیم ، در جلسات خود با خبرنگاران نیز در حد امكان مسائل را به وضوح مطرح می كردیم.
وی اضافه كرد : خبرنگاران ایرانی انصافا در این مدت از جان و دل مایه گذاشتند و حضور آنها به ویژه خانمهای خبرنگار در مذاكرات كاملا مشهود و مورد توجه تیمهای مذاكراتی كشورهای دیگر بود. .
معاون وزیر خارجه با بیان اینكه خبرنگاران ما نگاهی ملی به مذاكرات و كار رسانه ای داشتند، افزود : مذاكرات هستهای بخشی از تاریخ ماست و باید به همان شكل هم به آن توجه شود كه خوشبختانه این نگاه در بین رسانههایی كه مذاكرات را دنبال میكردند و حضور مستقیم داشتند وجود داشت.
تختروانچی درباره نوع نگاه آمریكاییها به رسانهها در بحث مذاكرات هستهای گفت: آمریكاییها قبل از هر مذاكره جلسهای (off the record) برای خبرنگارانشان برگزار میكردند و در این بین تنها چند خبرنگار همسو با رسانههای آمریكایی را دعوت میكردند و روند این جلسات روزانه و یا هر چند وقت یك بار وجود داشت و به رسانههایشان خط دهی میكردند. این كه آمریكاییها با تجربیات زیاد و مذاكرات بسیار در طی تاریخ معاصر چنین اهمیتی به رسانهها میدادند نشان دهنده نقش كلیدی رسانهها بود. ما هم چنین عقیدهای داشتیم؛ نه این كه بگویم كار تیم مذاكراتی بینقص بوده است؛ حتما تجربیاتی را باید میداشتیم كه نداشتیم اما تلاش كردیم تا از نزدیك با رسانهها كار كنیم.
وی ادامه داد: غیر از آقای ظریف قرار بود آقای عراقچی از نزدیك با خبرنگاران ارتباط داشته باشند و جلساتی خبری و یا غیرخبری را برگزار كنند و همین گونه هم عمل شد.
این عضو تیم مذاكره كننده هستهای گفت: ما به خبرنگاران هرجا كه بودند بیمحلی نكردیم و یا نگاهمان ابزاری نبوده است اگرچه حساسیت مذاكرات به گونهای بود كه نمیشد هر چیزی را گفت اما سعی میكردیم در جلسات off the record خیلی بازتر صحبت كنیم و احساسمان این بود كه خبرنگاران هم از آن جلسات راضی هستند.
او ادامه داد: ما رسانهها را از خودمان میدانیم حتی منتقدان را و بعید میدانم كسی بتواند شاهد بیاورد كه رسانهای با نگاه انتقادی كمتر مورد توجه بوده است. كمالوندی : خبرنگاران جوان به موضوع وقایع نگاری توجه بیشتری كنند
سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران نیز در این مراسم گفت : وقایع نگاری در رسانه های ما اندك است و لازم است خبرنگاران جوان به این موضوع توجه بیشتری بكنند.
بهروز كمالوندی با اشاره به موضوع هسته ای و مذاكرات ایران با گروه 1+5 افزود: تاریخ شفاهی مذاكرات و وقایع رخ داده آن، مهم است زیرا این مذاكرات تاثیرات ملی و بین المللی بیشماری داشته و خواهد داشت.
وی افزود: هماهنگی های نانوشته ای بین منابع اقتدار یك كشور باید وجود داشته باشد و شاید بتوان این موضوع را به نام هماهنگی های فرهنگی در بیان موضوعات عنوان كرد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی با اشاره به روش های تاثیرگذاری در افكار عمومی گفت: داشتن امنیت و در پی آن اعتلای اقتصادی و تصویرسازی از خود و طرف های مقابل نیازمند تبادل اخبار و اطلاعات است.
كمالوندی با اشاره به مطالب مطرح شده در كتاب شام آخر و مقایسه تیم ایرانی و تیم های دیگر كشورها و امكانات رسانه ای ایران و آمریكا افزود: كتاب حاوی مطالب مهمی است و دارای مزایا و نواقصی است و انتقاد بیش از حد آن را به دلیل جوان بودن خبرنگار می دانم. **سلطانی فر: منافع ملی به قربانگاه منافع جناحی برده شد
در این مراسم محمد سلطانی فر استاد دانشگاه و مدیر مسوول سابق چند روزنامه كشور به آسیب شناسی نبود خبرنگاران باتجربه در كشور پرداخت افزود: براساس تحقیقات انجام شده مواضع رسانه های اصلاح طلب و اصولگرا در قبل، هنگام و بعد از توافق هسته ای هماهنگ نبوده و منافع ملی به قربانگاه منافع جناحی برده شده است.
سلطانی فر افزود: نبود خبرنگار باتجربه و برخورد با رسانه ها در سال های گذشته باعث فقدان رسانه های حرفه ای و خبرنگاران باتجربه شده است.
حسن محمدی نویسنده كتاب شام آخر در وین نیز در ابتدای مراسم در سخنانی گفت: این كتاب تاریخ شفاهی دو ساله مذاكرات هسته ای بوده و هدف من از تالیف آن ، نگاه آسیب شناسی به مذاكرات هسته ای از منظر رسانه ها است.
در این مراسم كاظم جلالی نماینده مجلس، جابری انصاری سخنگوی وزارت امور خارجه، دكتر هرمیداس باوند كارشناس مسایل سیاسی و بین المللی و جمعی از خبرنگاران و مدیران مسوول رسانه ها در شهر كتاب حضور داشتند. 4949
کلید واژه ها: مجید تخت روانچی -
دوشنبه 23 فروردین 1395 - 20:18:04
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]