واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: نمایش اقتدار دفاعی نظام در رزمایش پیامبر اعظم(ص)
فرمانده نيروي زميني سپاه از برگزاري رزمايش بزرگ اين نيرو با نام پيامبر اعظم(ص) طي اين هفته در جنوب شرق كشور خبر داد.
به گزارش فارس، سردار محمد پاكپور طي نشست خبري اظهار داشت: رزمايش بزرگ زميني سپاه اين هفته (24 تا 26 فروردين) در جنوب شرق كشور (در محدوده قرارگاه قدس) برگزار ميشود. پاكپور گفت: اولين هدف در برگزاري اين رزمايش امنيتي با نام پيامبر اعظم(ص)، حفظ آمادگي رزمي يگانهاي منطقه است. فرمانده نيروي زميني سپاه، نمايش قدرت نظامي مستقر در منطقه و هويتبخشي و امنيتسازي منطقه مبتني بر مردمي كردن آن را از ديگر اهداف اين رزمايش خواند و اضافه كرد: امنيت بايد پايدار و بومي باشد تا ماندگار شود. وي نمايش اقتدار نظام را هدف ديگر اين رزمايش عنوان كرد و افزود: ما تجربيات خود در عملياتها را در متون درسي به يگانها آموزش داديم و در اين رزمايش نيز آن را به صورت عملي تمرين خواهيم كرد.
پاكپور ادامه داد: تمامي نيروهاي بومي سازماندهي شده در منطقه به اضافه تيپها و لشكرهاي نزسا و يگان صابرين در اين رزمايش شركت ميكنند. وي همچنين از حضور مؤثر يگان تازه تأسيس هوانيروز سپاه در اين رزمايش خبر داد. فرمانده نيروي زميني سپاه خاطرنشان گرد: اين رزمايش در روز اول در منطقه سراوان و روز دوم نيز در ميرجاوه برگزار ميشود و روز سوم نيز شاهد تجمع بزرگ فرماندهان بسيج و يگانهاي شركتكننده در زاهدان خواهيم بود. پاكپور با بيان اينكه سلاح جديدي در اين رزمايش تست نميشود، گفت: به هر حال هر كشوري بايد بخشي از توان و استعداد خودش را در رزمايشها به رخ جهانيان بكشد كه اين خودش يكي از عوامل بازدارنده است و باعث ميشود دشمنان ما در برآوردهايشان دچار اشتباه نشوند. فرمانده نيروي زميني سپاه درخصوص آمادگي تجهيزاتي اين نيرو نيز اظهار داشت: 95درصد تجهيزات نزسا آماده است و تجهيزات مستهلك نداريم.
هر حرکتی را در نطفه خفه میکنیم
پاكپور همچنين با اشاره به آمادگي نيروي انساني نزسا گفت: ما تجربيات خود را به نيروهاي جوان منتقل ميكنيم و در بحث مستشاري هم تجاربي كه كسب كرديم را به جوانان نيروي زميني آموزش ميدهيم. وي به وضعيت مرزهاي غرب و شمالغرب كشور اشاره كرد و گفت: در اين محدوده، تركيه كنترل نسبي دارد هرچند عناصر پ. ك. ك با دولت تركيه درگيرند ولي تركيه بر مرزها حاكميت دارد اما در عراق اينگونه نيست و مرزهاي اين كشور در دست تروريستهاست. فرمانده نيروي زميني سپاه گفت: ما در اين منطقه با تروريستها هممرزيم و خبري از دولت عراق و اقليم كردستان نيست.
پاكپور با بيان اينكه مرزهاي غرب و شمال غرب ما از سوي عراق كنترل نميشود، تأكيد كرد: براي همين ما بايد كنترل مضاعفي در مرزها داشته باشيم تا ناامني از عراق به ايران نيايد. وي گفت: سپاه بايد مرزها را بهخوبي كنترل كند تا از داخل كشورهاي همسايه اقدام تروريستي عليه ما صورت نگيرد و اين اقدام راهبردي ماست. پاكپور درخصوص برخورد با گروهكهاي تروريستي در مرزهاي كشور نيز اظهار داشت: خيلي از عناصر گروههاي تروريستي كه دستگير شدهاند وابستگي خودشان به كشورهاي حاشيه خليج فارس بهخصوص عربستان را اعتراف كردهاند. فرمانده نيروي زميني سپاه تصريح كرد: عربستان خيلي تلاش ميكند كشور ما را نا امن كند. وي ادامه داد: همين الان هم كشورهايي مثل امارات و عربستان در حال سازماندهي و تجهيز اين گروهكها هستند اما اينكه اقدامي نميشود به دليل آمادگي ماست. فرمانده نيروي زميني سپاه با مهم خواندن اشراف اطلاعاتي روي اين گروهكها تصريح كرد: هر حركتي را در نطفه خفه ميكنيم.
اگر با تروريستها در سوريه نجنگيم، بايد در مرزهاي خود با آنها بجنگيم
پاكپور در خصوص كمكهاي مستشاري سپاه به مقاومت در سوريه نيز گفت: ما در كمك به محور مقاومت تعارف و كتمان نداريم و به كمكرساني به آنها در عرصه مقابله با صهيونيستها افتخار ميكنيم. وي افزود: اگر تروريستها را در سوريه زمينگير نكنيم بايد در مرزهاي خودمان با آنها بجنگيم.
پاكپور تصريح كرد: ما با كشورهايي همسايه هستيم كه در مرزهاي خود حاكميتي ندارند يا اينكه در كنترل و انسداد مرزهاي خود توانايي لازم را دارا نيستند، به گونهاي كه تردد عناصر تروريستي به سادگي صورت ميگيرد. وي افزود: در جنوب شرق كه كنترل مرز آن به عهده سپاه است تسلطي از سوي پاكستان نسبت به مرزها نبود و شاهد اقدامات تروريستي بوديم و چون كنترلي نبود عناصر تروريستي اقدامات خود را به راحتي صورت ميدادند.
فرمانده نيروي زميني سپاه تأكيد كرد:افغانستان هم سالهاست دچار از هم پاشيدگي در مرزها و در درون خود است و اخيراً هم گروههاي تندرو ديگري از جمله طالبان و گروههاي تكفيري در استانهاي مرزي اين كشور حضور پيدا كردهاند كه حكومت مركزي اصلاً تسلطي به آنها ندارد، لذا مأموريت اين مرزها به سپاه واگذار شد و ما در اين خصوص بايد چند كار را مورد توجه قرار ميداديم. اول اينكه مرزهاي خود را به خوبي كنترل كنيم تا از داخل كشورهاي همسايه اقدامي عليه ما صورت نگيرد و اين اقدام راهبردي ما در اين خصوص است.
وي خاطرنشان كرد: در خصوص شمال غرب نيز ما در سالهاي 85، 86 و 87 مشكلات اساسي داشتيم و شاهد كمين و مينگذاري تروريستها بر سر راه نيروهاي نظامي و انتظامي بوديم واين مناطق جولانگاه عناصر ضدانقلاب شده بود. فرمانده نيروي زميني سپاه گفت: در آن زمان اگر ميخواستيم عقبه دشمن را بزنيم بايد با راكتهاي دوربرد و 40 كيلومتري آنها را ميزديم، لذا چارهاي نداشتيم كه برويم روي مرز و در سال 90 عملياتهاي نظامي خودمان را آغاز كرديم و اين زمان اوج درگيري ما با گروههاي تروريستي بود كه شهدايي را تقديم كرديم. پاكپور با بيان اينكه مرداد سال 94 انتهاي عملياتهاي ما در مرزهاي شمالغرب بود، گفت: از آن زمان تمام مرزهاي شمالغرب ما از لوث وجود تروريستها پاكسازي شد و ما روي مرزها مسلطيم و اگر الان دشمن بخواهد حركتي انجام دهد، عقبه آن را با خمپاره ميزنيم و تسلط كاملي بر دشمن داريم.
زيرساختهاي امنيتي در جنوب شرق كشور ايجاد شده است
وي با اشاره به حضور سپاه در مرزهاي جنوب شرق گفت: از سال 88 نيز مأموريت منطقه جنوب شرق به نيروي زميني سپاه واگذار شد. در آن زمان تروريستها در استانهاي مرزي ما عمق پيدا كرده بودند و برخي عملياتهايشان را در عمق 300 كيلومتري كشور انجام ميدادند. فرمانده نيروي زميني سپاه گفت: شهيد شوشتري به اين منطقه اعزام شد و طرحهاي مختلفي را براي تأمين امنيت مطرح كرد كه مهمترين آن اين بود كه مردم نقش اصلي در تأمين امنيت پايدار داشته باشند. پاكپور با بيان اينكه بومي كردن امنيت از سال 88 در جنوب شرق آغاز شد، گفت: الان حدود 9 هزار نفر از مردم بومي منطقه به عنوان بسيجيان بومي به همراه رزمندگان نيروي زميني سپاه امنيت را تأمين ميكنند، البته ما زيرساختهاي امنيت را در اين مناطق ايجاد كردهايم.
وي افزود: نيروي زميني سپاه در جهت محروميتزدايي و خدمترساني هم اقداماتي را در اين منطقه انجام داده و تا امروز حدود 40 بيمارستان صحرايي تخصصي و فوقتخصصي در جنوب شرق كشور برپا كردهايم كه به 900 هزار نفر خدمترساني شده است. فرمانده نيروي زميني سپاه با اشاره به وضعيت راههاي جنوب شرق كشور گفت: در آن زمان در منطقه جنوب شرق ما در 400 كيلومتر از مرز خلأ جاده و پاسگاه داشتيم كه از سال 88 گروههاي مهندسي نيروي زميني كار را آغاز كردند و در سال جاري كل اين 400 كيلومتر داراي راه و پاسگاه ميشود. پاكپور تأكيد كرد: با اقداماتي كه در اين چند سال توسط نيروي زميني سپاه صورت گرفت درگيري تروريستها در عمق كشور به مرزها كشيده و اگر الان درگيري باشد در نقطه صفر مرزي است، البته ممكن است اقدامات كور تروريستي در برخي شهرها صورت بگيرد اما ديگر سازمانيافته نيست و اقداماتي كه در مرزها صورت ميگيرد هم به دليل عدمتسلط كشورهاي همسايه بر مرزهايشان است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۲ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]