واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تيراندازي مدال المپيك ميگيرد اگر ...
يك نگاه به عملكرد كشورهايي كه در المپيك مدال درو ميكنند و سكوهاي بالاي ردهبندي بزرگترين آوردگاه ورزش دنيا را به خود اختصاص ميدهند نشان ميدهد كه اين كشورها با سرمايهگذاري و برنامهريزي روي رشتههاي پرمدال به اين موفقيتها دست پيدا ميكنند.
نویسنده : فريدون حسن
يك نگاه به عملكرد كشورهايي كه در المپيك مدال درو ميكنند و سكوهاي بالاي ردهبندي بزرگترين آوردگاه ورزش دنيا را به خود اختصاص ميدهند نشان ميدهد كه اين كشورها با سرمايهگذاري و برنامهريزي روي رشتههاي پرمدال به اين موفقيتها دست پيدا ميكنند.
رشتههاي پرمدال المپيك يعني دو و ميداني، شنا و تيراندازي، ميزان قابل توجهي از مدالهاي توزيع شده در اين مسابقات را به خود اختصاص ميدهند كه جمع آنها با مدالهاي رشتههايي چون تكواندو و كشتي ميتواند نقش بسزايي در تعيين ردههاي جدول داشته باشد.
كشور ما همواره در رقابتهاي المپيك اميد اصلي خود را معطوف به كشتي كرده است، هر چند كه در چند المپيك گذشته تكواندو و وزنهبرداري نيز به مدد كشتي آمدند اما باز هم افت و خيزهاي زياد اين رشتهها نتوانسته است آنطور كه بايد و شايد مثمرثمر واقع شود به نوعي كه گاهي چون المپيك لندن با درخشش اين دو خوب بودهايم و گاهي چون المپيك پكن با افت آنها بد. امروز جاي خوشحالي است كه عنوان شود ايران يك رشته ديگر به رشتههاي مدالآور خود اضافه كرده است و آن نيست، جز تيراندازي. بازيهاي آسيايي گوانگژو، المپيك لندن و بازيهاي آسيايي اينچئون عرصه درخشش تيراندازان شايسته ايران به ويژه بانوان بود. حالا و در آستانه المپيك 2016 ريو تيراندازي ايران با كسب پنج سهميه اين رويداد اين نويد را به علاقهمندان ورزش ميدهد كه ايران ميتواند با مدالآوري در اين رشته در المپيك تابوي محدود بودن خود به دو رشته كشتي و تكواندو و حتي وزنهبرداري را بشكند. در اين راه اما مشكلات زياد و كمبودهاي فوق تصور راه دشوار و سخت موفقيت در المپيك و رقابت با حريفان سرسخت را سختتر ميكند، تيراندازان ايران به ويژه بانوان به رغم تمام محدوديتها از نبود فشنگ گرفته تا كمبودهاي ريز و درشت ديگر تاكنون موفق عمل كردهاند و اينقدر خوب هستند كه سرمربي تيم ملي حتي به كسب مدال المپيك هم اميد دارد ولي...
اشكال كار اينجاست كه سوچك ميگويد برنامههايم روي كاغذ مانده، هاشمي رئيس فدراسيون به رغم اينكه نميخواهد زياد انتقاد كند اما دل پري از نامهربانيها، كمبودها و بيتوجهيها به برنامهريزي و هدفگذاريهاي فدراسيون دارد و اين يعني اينكه اگر حمايتي در كار نباشد تيراندازي به رغم اين رشد قابل توجه و نتيجهگيري منحصر به فرد در سالهاي گذشته نميتواند آنطور كه بايد و شايد در المپيك بدرخشد.
جالبتر اينكه پس از پايان بازيهاي آسيايي اينچئون كيومرث هاشمي رئيس كميته المپيك صراحتاً بيان كرد كه بايد روي اين قبيل رشته هاي پرمدال سرمايهگذاري كرد و اين نويد را داد كه در المپيك اين رشته ها خودي نشان ميدهند اما حرف هاي او هم در سايه عدم حمايت وزارت ورزش و برخي لج و لجبازيهاي بچگانه بين وزارت و كميته ملي المپيك رنگ باخت تا امروز فرياد فردي چون سوچك سرمربي تيم ملي تيراندازي بلند شود كه اگر برنامههايم براي تيم ملي عملي شود تيراندازي مدال المپيك ميگيرد. اين واقعيت دردآوري است كه امروز اين رشته و رشتههاي ديگر مدال آور المپيك با آن درگير هستند، واقعيتي كه اگر فكري عاجل براي برطرف شدن آن شود آن وقت بايد خيلي زود شاهد سرد شدن بچههاي تيراندازي باشيم. رشتهاي كه با توجه با آموزههاي ديني ما بايد جزو رشته هاي اول ورزش ايران باشد و ايران يكي از برترينهاي آن در دنيا لقب بگيرد. تيراندازان ايران ميتوانند مدال المپيك بگيرند، ميتوانند سرآمد دنيا باشند. آنها تاكنون با دست خالي اين را ثابت كردهاند و امروز با فرياد رسا ميخواهند كه حمايت شوند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]