واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مسکو: الان وقت بحث درباره آینده اسد نیست
در آستانه مذاكرات صلح سوريه وزير خارجه امريكا بار ديگر مدعي شد «بشار اسد» نميتواند براي زمامداري مجدد خود در سوريه، مشروعيت كسب كند.
در آستانه مذاكرات صلح سوريه وزير خارجه امريكا بار ديگر مدعي شد «بشار اسد» نميتواند براي زمامداري مجدد خود در سوريه، مشروعيت كسب كند. معاون وزير امور خارجه روسيه نيز طي سخناني گفت كه موضوع بررسي آينده بشار اسد در دولت سوريه مورد بحث نيست و به گذشته پيوسته است.
در شرايطي كه قرار است دولت سوريه و معارضان مذاكرات صلح براي پايان دادن به خشونتها در اين كشور را از سر بگيرند، مقامات غربي بار ديگر ادعاهاي هميشگي خود را تكرار كردند. درحالي كه داخل سوريه جنگ ارتش با گروههاي تروريستي داعش و جبههالنصره در نقاط مختلف كشور به شدت ادامه دارد، رايزنيها و فشارهاي غربي و عربي همچنان روي يك موضوع متمركز است؛ «بشار اسد بايد برود.» اين جملهاي است كه در تمام پنج سال گذشته كشورهاي غربي و عربي در حال تماشاي جنگ سوريه و ويراني و آوارگي مردم اين كشور تكرار كردهاند. در آستانه مذاكرات ژنو، ادعاي مقامات امريكايي مبني بر كنارهگيري اسد از قدرت واكنش روسيه را در پي داشته است.
گنادي گاتيلوف، معاون وزير امور خارجه روسيه روز جمعه گفت كه بررسي آينده «بشار اسد» به گذشته پيوسته است و الان بحث كنارهگيري وي مطرح نيست. وي همچنين گفت كه هم اكنون زمان مذاكره مستقيم ميان سوريها فرارسيده است. روسيه و ايران بارها تأكيد كردهاند كه بحث كنارهگيري اسد از قدرت مربوط به مردم سوريه است و آنها بايد تصميم بگيرند اسد در قدرت بماند يا نه.
اظهارات گاتيلوف درحالي است كه جان كري، وزير خارجه امريكا روز جمعه در گفتوگو با شبكه «العربيه» مدعي شد كه پس از اتمام عمليات انتقالي، بشار اسد، هيچ فرصتي براي بقا در قدرت را نخواهد داشت و موفقيتآميز بودن فرآيند صلح سوريه، در گرو عقلگرا بودن بشار اسد است. جان كري بار ديگر مدعي شد: «روسها و ايرانيها كه متحدان اسد هستند، در خصوص سرنوشت او مذاكره و از فرآيند انتقال سياسي حمايت ميكنند، بشار اسد بايد بفهمد كه روسيه و ايران، از انتقال سياسي حمايت ميكنند و اين چيزي است كه اكنون درباره آن مذاكره ميكنند.» او با تكرار ادعاي خود افزود: «بشار اسد نميتواند دوباره براي زمامداري در سوريه مشروعيت كسب كند، تنها عده معدودي هستند كه اعتقاد دارند او از پس وحدت دوباره كشور برميآيد. من اين اتفاق را امري غيرممكن ميدانم و هيچكس را هم نميشناسم كه براي حصول اين امر، امكاني قائل باشد.»
اظهارات مقامات غربي درباره كنارهگيري اسد در شرايطي است كه ارتش سوريه در ماههاي اخير با پشتيباني نيروي هوايي روسيه توانسته بخشهاي مهمي از خاك سوريه را از دست تروريستها آزاد كند و در موقعيت بهتري نسبت به گروههاي تكفيري قرار گرفته است.
جان كري در ادامه با اشاره به مذاكرات صلح سوريه در ژنو، تأكيد كرد: «اين مذاكرات به مثابه آزمايشي واقعي براي سنجش جديت بشار اسد، روسيه و ايران در حمايت از بيانيه ژنو و قطعنامه شوراي امنيت است.» كشورهاي غربي و متحدان منطقهاي آنها هميشه در آستانه مذاكرات صلح سوريه براي اينكه حمايت خود را از معارضان اعلام كنند، بحث كنارهگيري اسد از قدرت را مطرح ميكنند تا مذاكرات را تحتالشعاع قرار دهند. پيش شرط بركناري اسد در مذاكرات سبب شده تا اين مذاكرات تاكنون به نتيجه لازم نرسد و همواره با كارشكني عربستان و غرب به شكست منجر شده است.
صحبت از تغيير بنيادين زود است
هرچند حضور نظامي روسيه در سوريه، تغييرات گستردهاي را در تحولات ميداني سوريه ايجاد كرده است، با اين حال، رئيسجمهور روسيه ميگويد براي صحبت از تغييرات بنيادين در سوريه زود است. ولاديمير پوتين، رئيسجمهور روسيه گفت: «هر چقدر هم كه كسي تلاش كند نقش كشور ما و اهميت اقدامات ما در مبارزه با تروريسم در سوريه را كوچك نشان دهد قادر به اين كار نخواهد بود و غيرممكن است كه كسي بر اتفاقاتي كه در اين كشور افتاده سرپوش بگذارد.» به گزارش راشا تودي، پوتين افزود: «با اين حال همچنان تمايل براي ناديده گرفتن موفقيتهاي روسيه همچنان وجود دارد.» رئيسجمهور روسيه در ادامه گفت: «اكنون خيلي زود است كه درباره تغيير راديكال در سوريه صحبت شود اما يك چيز مسلم بوده و آن اين است كه روسيه به تقويت نظام سوريه كمك كرد.»
برگزاري مذاكرات ژنو در 13 آوريل
استفان دي ميستورا، فرستاده سازمان ملل به سوريه اعلام كرد كه دور آتي مذاكرات ژنو ميان طرفهاي سوري در 13 ماه جاري ميلادي خواهد بود كه وي بدين ترتيب زماني را كه از قبل تعيين شده بود، به مدت دو روز به تأخير انداخت. دي ميستورا، در كنفرانسي خبري در ژنو تصريح كرد كه دور آتي مذاكرات بايد به صورت ملموس به آغاز واقعي براي گذار سياسي در سوريه بينجامد. به گزارش الجزيره، وي با بيان اينكه به دمشق و تهران سفر خواهد كرد، گفت كه همچنين با مسئولان عربستاني و تركيهاي و رهبراني از منطقه براي بررسي امكان دستيابي به ديدگاههاي مشترك پيرامون بحران سوريه به ويژه مسئله گذار سياسي ديدار خواهد كرد.
ورود 100 نيروي ويژه تركيه به سوريه
يك خبرگزاري روسي گزارش داد كه 100 نيروي ويژه تُرك از شمال غرب سوريه وارد اين كشور شدهاند. يك منبع كرد به خبرگزاري «اسپوتنيك» روسيه گزارش داد كه اين نيروهاي تُرك پنجشنبه از طريق يك ايست بازرسي در استان «ادلب» در شمال غرب سوريه وارد خاك اين كشور شدهاند. تركيه از فوريه گذشته نيروهاي كرد را در شامل سوريه و در طول مرزهاي مشترك خود بمباران ميكند. آنكارا بارها ادعا كرده است كه اين نيروهاي سوري با حزب «كارگران كردستان» در ارتباط هستند؛ حزبي كه از نظر تركيه تروريستي به شمار ميرود.
داعش گذرگاه با تركيه را از دست داد
ديدهبان حقوق بشر سوريه اعلام كرد كه داعش مهمترين گذرگاه تحت تصرف خود در مرز سوريه با تركيه را از دست داده است. رامي عبدالرحمن مدير مركز مذكور به فرانس پرس گفت: «گروههاي مسلح معارض روز پنجشنبه موفق شدند گذرگاه مرزي «الراعي» در استان حلب را از عناصر داعش پاكسازي كنند و تحت تصرف خود درآورند.» به گفته عبدالرحمن، معبر الراعي مهمترين گذرگاه مرزي داعش با تركيه و يكي از آخرين معابر تحت سيطره داعشيها در مرز با تركيه محسوب ميشد. داعش در طول يك سال گذشته بيشتر پايگاههاي خود در مرز با تركيه را از دست داده كه بيشتر آن را نيروهاي كرد از تروريستها بازپس گرفتهاند.
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]