تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):با علما معاشرت كن تا علمت زياد، ادبت نيكو و جانت پاك شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826546091




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرخش 180 درجه اردوغان از داووس


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: چرخش 180 درجه اردوغان از داووس
رجب طيب اردوغان، رئيس‌جمهور تركيه را مي‌توان يكي از عوامل اصلي جنگ‌افروزي‌هاي منطقه دانست...
نویسنده : نعمان رحيمي 
رجب طيب اردوغان، رئيس‌جمهور تركيه را مي‌توان يكي از عوامل اصلي جنگ‌افروزي‌هاي منطقه دانست به نحوي كه او به طور مستقيم در جنگ با حزب كارگران كردستان، (پ ك ك)، در خاك تركيه، جنگ در سوريه و عراق با حمايت پيدا و پنهان از گروه‌هاي تروريستي اين دو كشور نقش داشته و حالا هم نقشي در درگيري بين آذربايجان و ارمنستان در منطقه قره‌باغ به عهده گرفته اما با وجود اين، او مسير صلح و آشتي با رژيم صهيونيستي در پيش گرفته است. وقتي كه او در ژوئن ۲۰۰۹ و در جريان نشست داووس سوئيس آن سخنان تند را در برابر شيمون پرز، رئيس رژيم صهيونيستي زد و سال بعد هم در مورد حمله كماندوهاي صهيونيست به كشتي تركيه‌اي ماوي مرمره موضع تندی گرفت و روابط سياسي تركيه با رژيم صهيونيستي را قطع كرد، مسيري درست خلاف اين را در پيش گرفته بود. آن موقع، او رابطه با رژيم صهيونيستي را براي حمايت از فلسطيني‌ها و به خصوص بخش غزه قطع كرد و علاوه بر اين سعي داشت با كشورهاي منطقه رابطه دوستانه‌اي داشته باشد تا خود را به عنوان دوستي در منطقه و مدافع فلسطين در بين كشورهاي منطقه مطرح كند.
حالا اردوغان خلاف اين مسير را دنبال مي‌كند و نه تنها با حمايت از گروه‌هاي تروريستي منطقه را به آتش كشيده بلكه با كنار گذاشتن مسئله محاصره غزه، تمام شرايط رژيم صهيونيستي را پذيرفته تا در آغوش اين رژيم قرار بگيرد. تركيه از دسامبر سال گذشته مذاكرات محرمانه خود را با رژيم صهيونيستي براي بهبود روابط آغاز كرد كه دور بعدي اين مذاكرات در ماه فوريه سال جاري و در شهر ژنو سوئيس ادامه يافت. وزارت خارجه تركيه روز جمعه هشتم آوريل بيانيه‌اي صادر كرده كه طبق آن، دو طرف تركيه و رژيم صهيونيستي براي از سرگيري روابط به پيشرفت‌هايي دست يافته‌اند و دستيابي به توافق نهايي در نشست بعدي محقق خواهد شد. در واقع، نه اردوغان و نه دستگاه ديپلماسي او قبل از اين حاضر به افشاي روند مذاكرات نبودند و حالا كه اين روند به نتيجه رسيده و نمره قبولي را از سوي صهيونيست‌ها گرفته، حاضر شده‌اند تا با صدور بيانيه‌اي به نتيجه رسيدن آن را تأييد كنند. اردوغان نه تنها در شرايط فعلي و با شعله‌ور كردن منطقه به آتش جنگ به آغوش صهيونيست‌ها مي‌رود بلكه به نظر مي‌رسد نسبت به شرط و شروط قبلي خود براي عادي‌سازي روابط هم عقب‌نشيني قابل توجهي كرده تا رضايت صهيونيست‌ها را به دست بياورد. سه شرط اوليه او عبارت بودند از: عذرخواهي رسمي رژيم صهيونيستي بابت حمله به آن كشتي و كشته شدن ۱۰ تبعه تركيه و زخمي‌شدن دهها تن ديگر، پرداخت غرامت به آسيب‌ديدگان و رفع محاصره غزه. رژيم صهيونيستي تا كنون بابت آن واقعه عذرخواهي رسمي نكرده بلكه بنيامين نتانياهو، نخست وزير رژيم صهيونيستي، ۲۷ مارس سال گذشته ميلادي و در تماس تلفني با اردوغان از آن واقعه ابراز تأسف و عذرخواهي كرد. اين نحو عذرخواهي در عرف ديپلماتيك به مثابه عذرخواهي رسمي نيست كه با صدور بيانيه رسمي انجام مي‌شد. اين عقب نشيني در مورد دو شرط ديگر به صورت كوتاه آمدن اردوغان از مبلغ اوليه درخواستي براي دريافت غرامت و چشم‌پوشي كامل از شرط رفع محاصره غزه انجام شده است. اردوغان با چشم‌پوشي از مسئله محاصره غزه نشان مي‌دهد با وجود تمام ادعاهايش نسبت به فلسطين، از سرگيري روابط با رژيم صهيونيستي براي او در اولويت است تا رفع محاصره غزه و رسيدن كمك‌هاي ضروري به مردم غزه. گفته مي‌شود اردوغان به دليل تيرگي روابط با روسيه و مشكلات اقتصادي ناشي از اين موضوع است كه به تجديد روابط با رژيم صهيونيستي توجه كرده اما با توجه به اينكه روند مذاكرات با طرف صهيونيستي از مارس سال گذشته شروع شده، بايد گفت كه اين تحليل چندان از سر واقعيت نيست. در واقع امر، اردوغان هيچ‌گاه روابط خود را با رژيم صهيونيستي قطع نكرده به نحوي كه حتي طي اين چند سال هم نمايندگاني از آن رژيم عازم آنكارا مي‌شدند و قطع روابط تنها ژست سياسي اردوغان بود تا بتواند مداخلات جنگ‌طلبانه خود در منطقه را توجيه كند. حالا كه اين مداخلات به نتيجه نرسيده‌اند و گروه‌هاي تروريستي دست‌پرورده او محكوم به شكست شده‌اند، دوباره به فكر تجديد روابط با رژيم صهيونيستي افتاده تا دوباره با رفتن به آغوش صهيونيست‌ها، روابط گرم گذشته را از سر بگيرد.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن