تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835297571
کنکور بر سر دوراهی ماندن یا رفتن
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: کنکور بر سر دوراهی ماندن یا رفتن
بهمن سال گذشته بود که در پی شکایت یک دانشآموز، هیأت عمومی دیوان عدالت اداری با صدور حکمی، بند ٢ مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو در ششم آذر ١٣٩٢ مبنی بر تأثیر مستقیم و قطعی نمرات سال آخر متوسطه در کنکور سراسری را ابطال کرد.
آفتاب : روزنامه شرق نوشت: این رأی که در پی درخواستی برای ابطال بند ٢ مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو صادر شده است، میگوید: از آنجا که براساس قانون باید متوسط نمرات سه سال متوسطه در کنکور لحاظ شود، مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو که اعمال معدل سال آخر را مجاز شمرده است، باطل است.
در بخشی از شکایت این دانشآموز آمده بود: در کنکور هر فرد میتواند چندینبار امتحان بدهد و شانس خود را برای ورود به دانشگاه بیازماید، اما مثلا کسی که چهار سال پیش دیپلم گرفته است، نمیتواند نمرات خود را ارتقا بدهد، با توجه به تأثیر قطعی (مستقیم) سوابق تحصیلی، اگر کسی به هر دلیلی در زمان امتحانات دچار مشکلی شد و نتوانست امتحانات را بهخوبی سپری کند، دیگر هیچ فرصتی برای جبران نتایج آن ندارد. آیا به خاطر همین مسئله باید آیندهاش تباه شود؟ تأثیر مستقیم سوابق تحصیلی برخلاف عدالت سنجشی است و حتی اگر این امر برخلاف قانون تشخیص داده نشود، یک بیعدالتی بزرگ است، چراکه در زمان امتحانات، هیچ اطلاعی از تأثیر قطعی آنها در کنکور به من و سایر داوطلبان داده نشده و اساسا بنابر تأثیر قطعی نبوده، همچنین در سال سوم اغلب داوطلبان با این استدلال که نمرات امتحان نهایی تأثیر قطعی در کنکور ندارد، به شیوه کنکوری درس خواندهاند و در امتحانات نهایی به دنبال کسب نمرات بالاتر نبودهاند، اما بهیکباره و پس از گذشت چندین ماه شورای سنجش و پذیرش دانشجو شیوه دیگری اتخاذ کرده است اگر این شیوه برای دانشآموزان که در آینده امتحان میدهند اجرا شود، تا حدودی پذیرفتنی خواهد بود؛ چراکه حداقل آنها از قبل از امتحانات مطلع خواهند بود که نتایج این امتحانات در کنکور تأثیر قطعی خواهد داشت و فکری برای خود خواهند کرد.
دکتر حسین توکلی، سخنگوی سازمان سنجش درباره ماجرای پیشآمده در رابطه با بررسی سوابق تحصیلی و تأثیر آن در راهیابی به دانشگاه میگوید: «براساس قانون حذف کنکور، کمیتهای تشکیل شد و قرار بر این شد که کارهای تخصصی روی آن انجام شود تا ببینیم چگونه برنامهریزی کنیم که به قانون حذف نزدیک بشویم. کمیته به این نتیجه رسید که سوابق تحصیلی داوطلبان تجربی، ریاضی، انسانی و علوم و معارف اسلامی که دیپلم خودشان را از سال ٨٤ تا ٩٣ اخذ کردهاند و امتحاناتشان کشوری برگزار میشود، در کنکور تأثیر ٢٥درصدی داشته باشد».
وی در ادامه افزود: «با توجه به برنامهریزی اولیه، ابتدا این تأثیر، تأثیر مثبت بود، یعنی چنانچه نمره باعث بهترشدن نتیجه کنکور میشد، این ٢٥ درصد اعمال میشد و اگر تغییر ایجاد نمیکرد یا پایین میآورد، اعمال نمیشد».
توکلی گفت: «براساس مصوبه سومین جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو که اعضایی مانند وزیر آموزشوپرورش، وزیر علوم، وزیر بهداشت، رئیس دانشگاه آزاد، نماینده مجلس عضو کمیسیون آموزش و رئیس سازمان سنجش در آن حضور داشتند و در مورخ ٢٣ مهرماه ٩٢ برگزار شد، بنا بر این شد که کلیه دیپلمهای نظام جدید متوسطه ریاضی، تجربی و انسانی که دیپلم نظام جدید را بین سالهای ٨٤ تا ٩٣ اخذ کردهاند و امتحان سال سومشان به صورت سراسری بوده است، مشمول سوابق با تأثیر قطعی ٢٥ درصد بشوند».
سخنگوی سازمان سنجش در ادامه با اشاره به حکم دیوانعالی کشور خاطرنشان کرد: «از آن جایی که حکم و دستور دیوان عالی کشور لازمالاجراست بنابراین ما اینجا با دو قانون روبهرو بودیم و ناچار به حذف تبصره بررسی سوابق تحصیلی شدیم، اما در ادامه نامهای به کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی نوشتیم تا درباره وضعیت آینده این ماجرا از آنها کسب تکلیف کنیم».
بابک جوانمرد، کارشناس آموزشی، درباره قانون تأثیر معدل دبیرستان در رتبه کنکور سراسری میگوید: «قانون میگوید معدل سه سال دوره دبیرستان را نگاه میکنیم و بعد این معدل را در رتبه کنکور تأثیر میدهیم، به شرطی که آزمونهایی که در این سه سال برگزار میشود، نهایی باشد.حالا آموزشوپرورش امکان برگزاری امتحان هماهنگ در طول سه سال را ندارد و فقط در سال سوم دبیرستان آزمون هماهنگ برگزار میکند. شورای سنجش و آموزش هم این قانون را برای خودش تفسیر کرده و فقط معدل سال سوم را که با امتحان نهایی به دست میآید در کنکور تأثیر میدهد».
جوانمرد در ادامه گفت: «این ماجرا باعث جنجالهای زیادی شد و در نهایت هم دیوان عدالت اداری حکم به ابطال آن داده است. اما مسئله اینجاست که آیا تأثیردادن معدل کار صحیحی است؟ به دلایل مختلف خیلیها مخالف این ماجرا هستند. عدهای میگویند این کار استرس دانشآموزان را در دوران تحصیل زیاد میکند، دوم اینکه سؤالاتی که در امتحانات نهایی مطرح میشود، نسبت به کنکور کیفیت بسیار نازلی دارد، سوم اینکه نحوه تصحیح ورقهها استاندارد نیست و خیلی وقتها معلمان برگهها را سلیقهای تصحیح میکنند، همه این مسائل باعث میشود این ماجرا مخالفان زیادی داشته باشد».
دکتر هامون سبطی، مدیر انجمن ناشران آموزشی با انتقاد از تأثیر سوابق تحصیلی بر قبولی دانشگاه میگوید: «باید نگاهی به سابقه این امر و مطرحشدن این موضوع انداخت. سابقه این مسئله از زمانی به صورت جدی مطرح شد که در شعارهای سیاسی و انتخاباتی حذف کنکور دستاویزی برای رأیآوردن شد. این باعث شد نمایندگان مجلس هم به نوعی در برابر یک امر اتفاقافتاده قرار بگیرند و چون دلایلی به نظرشان وجود داشت که تا به بوته آزمایش سپرده نشده بود، به نظر منطقی هم میآمد، سعی میکردند سوابق تحصیلی و امتحانات نهایی بهمرور جای کنکور را بگیرد و به این نتیجه رسیدند که رشتهمحلهای خاصی بهشدت با تقاضای دانشآموزان کشور مواجه و بهشدت محدود است و افزودهشدن به شمار صندلیهای دانشگاهها (چه دولتی و چه غیردولتی) از میزان تبوتاب برای رسیدن به این رشتهمحلها میکاهد و این جایگاهها کم نمیکند و برای همین به این نتیجه رسیدند که ملغمهای از تأثیر سوابق تحصیلی به همراه کنکور سراسری در نظر بگیرند تا دانشآموزان را برای دستیابی به آن رشتهمحلهای خاص ترغیب کنند».
وی در ادامه افزود: «این کار به نظر عملی میآمد، اما در عمل مشکلات زیادی به بار آورد. به این دلیل که سازمان سنجش مقاومت زیادی در برابر این ماجرا به خرج داد؛ چون دانای این کار بود و میدانست که چه فرازونشیبهایی دارد و چقدر بر روی خانوادهها و اقتصاد خانوادهها تأثیرگذار است و این کار باید حسابشده باشد و سپردهشدن این کار حیاتی خانوادهها بدون کارشناسی به وزارت آموزشوپرورش که خودش دغدغههای زیادی دارد، مشکلساز میشود، اما در نهایت در برابر قانون مقاومتی نکرد. قرار شد معدلی به سازمان سنجش داده شود و سازمان سنجش در کنار رتبه آزمون، نمره ترازی را همراه با معدل در نظر بگیرد. مسئله این است که سازمان سنجش، به عنوان سازمانی که کارش را بلد بود، دوباره با این اتهام مواجه شد که خلاف قانون عمل کرده، درحالیکه سازوکار لازم در وزارت آموزشوپرورش باعث شد سازمان سنجش تن به این خلاف بدهد. قانونگذار گفته باید سه سال پیاپی آزمون استاندارد پیاپی انجام شود و میانگین آن میتواند تا حدی تأثیرگذار باشد، اما الان یک سال فقط تأثیرگذار است و این همان مسئلهای است که وجود دارد».
مدیر نشر دریافت در ادامه گفت: «یک سال آزمون نهایی نمیتواند با کنکور سراسری برابری کند و این باعث شده دانشآموزان با زحمت کم و گاهی با کمک روابط و خرید سؤال با معدل ٢٠ امتحان نهایی را پشت سر گذارند. در یکی، دو سال اخیر ما چندین هزار معدل ٢٠ داشتهایم و این معدل ٢٠ پایهای شده برای رقابت با دانشآموزانی که در کنکور سراسری موفق ظاهر شدهاند و این کاملا از نظر علمی و اخلاقی ناعادلانه است. امتحان نهایی اصلا همسطح و همعرض کنکور نیست».
سبطی گفت: «این مسئله باعث رواج تقلب در دانشآموزان نیز شده است، دانشآموز در ١٦-١٧سالگی به این فکر میافتد که سؤال بخرد و از طرفی در دوران سهساله دبیرستان مضطرب و نگران است و به جای اینکه تنها یک سال استرس کنکور داشته باشد سه سال نگران است. الان سه ماه است دانشآموزان درگیر این ماجرا هستند و ای کاش زودتر مجلس محترم شورای اسلامی تکلیف این ماجرا را روشن کند».
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]
صفحات پیشنهادی
کنکور بر سر دوراهی ماندن یا رفتن/ جنجال تأثیر سوابق تحصیلی بر قبولی دانشگاه ادامه دارد
کنکور بر سر دوراهی ماندن یا رفتن جنجال تأثیر سوابق تحصیلی بر قبولی دانشگاه ادامه دارد جامعه > آموزش - روزنامه شرق نوشت بهمن سال گذشته بود که در پی شکایت یک دانشآموز هیأت عمومی دیوان عدالت اداری با صدور حکمی بند ٢ مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو در ششم آذر ١٣٩٢ مفیلم | ویدیوی کامل برنامه جنجالی تیتر امشب در خصوص ماندن یا رفتن کی روش
خبرگزاری فوتبال ایران پارس فوتبال دات کام خبرگزاری فوتبال ایران پارس فوتبال دات کام خبرگزاری فوتبال ایران پارس فوتبال دات کام خبرگزاری فوتبال ایران پارس فوتبال دات کام خبرگزاری فوتبال ایران پارس فوتبال دات کام خبرگزاری فوتبال ایران پارس فوتبال دات کام خبرگزاری فوتبالرقابت نزدیک میان "ماندن" یا "رفتن" از اتحادیه اروپا در انگلیس
یکشنبه ۱۵ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۰ ۱۱ نتایج نظرسنجی که امروز یکشنبه منتشر شد حاکی از رقابت نزدیک میان حامیان و مخالفان خروج انگلیس از اتحادیه اروپا در این کشور است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه براساس نظرسنجی آنلاین روزنامه آبزرور مشخص شد کاز دودلی کی روش برای ماندن و رفتن تا خطر تعلیق فوتبال ایران!
از دودلی کی روش برای ماندن و رفتن تا خطر تعلیق فوتبال ایران رئیس فدراسیون فوتبال تاکید دارد کی روش برای ماندن به تعهد پایبند است و هم دوست دارد برود هم بماند کد خبر ۵۷۸۶۲۳ تاریخ انتشار ۱۷ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۱ ۳۲ - 05 April 2016 رئیس فدراسیون فوتبال به دلیل مشکلات تیم ملی و کمبوداقامت هشت میلیون مسافر - شب/ ۱.۲ میلیون نفر در روستاها ماندند
دبیر ستاد اجرای خدمات سفر مازندران اقامت هشت میلیون مسافر - شب ۱ ۲ میلیون نفر در روستاها ماندند شناسهٔ خبر 3586821 - سهشنبه ۱۰ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۴ ۲۱ استانها > مازندران ساری - دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر مازندران تعداد مسافران مقیم را از آغاز طرح نوروزی تاکنون هشت میلیون و ۷۶آیت الله نوری همدانی: بانک ها باید هر آنچه که به عنوان بهره گرفتند، پس بدهند
آیت الله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید گفت دریافت سود برای تاخیر در وام های بانکی و ادای دین ربا و حرام است پایگاه خبری تحلیلی انتخاب Entekhab ir آیت الله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید گفت دریافت سود برای تاخیر در وام های بانکی و ادای دین ربا و حرام است به گزارش انتخراز تأکیدهای مکرر رهبری بر «انقلابی بودن» و «انقلابی ماندن» چیست؟
با مروری بر بیانات رهبر انقلاب می توان نتیجه گرفت که تأکید ایشان به اتخاذ مواضع انقلابی نسبت به گذشته افزایش یافته است و معظمٌ له همه ی گروه ها دستگاه ها و زیرمجموعه های انقلاب اسلامی را به انقلابی بودن و انقلابی ماندن توصیه کرده اند گروه سیاسی آناج نخستین بار بهمن ماه ساکفاشیان قبل از رفتن، قرارداد اسپانسر جدبد را امضا کرد
کفاشیان قبل از رفتن قرارداد اسپانسر جدبد را امضا کرد گفته می شود نام این برند ایتالیایی به این دلیل همزمان با بازی عمان در ورزشگاه آزادی منتشر شد که آل شپورت از بازی تیم ملی با البسه و لوگوی پیراهن خود ممانعت بعمل نیاورد کد خبر ۵۷۷۱۴۳ تاریخ انتشار ۱۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۰ ۵۱ - 29بسیاری از مشکلات با کمک گرفتن از آثار مادی و معنوی صله رحم حل شدنی است
یک پژوهشگر دینی گفت صله رحم مانند صدقه در رفع بلا و گرفتاری ها تاثیرگذار است و بسیاری از مشکلات دنیایی با کمک گرفتن از آثار مادی و معنوی صله رحم حل می شود به گزارش تنگستان نما قنبر علی صمدی در گفت وگو با خبرنگار سینا درباره انجام صله رحم در ایام نوروز گفت دیدار با اقدام و خویبرف در تبریز ماندنی شد
دمای هوای تبریز به صفر درجه رسید برف در تبریز ماندنی شد شناسهٔ خبر 3587065 - چهارشنبه ۱۱ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۰ ۵۲ استانها > آذربایجان شرقی تبریز - در حالیکه یازدهمین روز بهار هم در حال سپری شدن است ولی از صبح امروز بارش برف در تبریز آغاز شده و همچنان ادامه دارد گویی با رفتن زمست-
گوناگون
پربازدیدترینها