واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ادامه جنجال بر سر «اسناد پانامایی»/ اظهارات رئیس سابق «موساد» پیش از مرگش درباره ایران
تحقیق دادستان پاناما درباره موضوع «اوراق پانامایی»، افشای نقش یک بانکدار انگلیسی در برنامه هستهای کره شمالی، درخواست آمریکا و روسیه برای توقف درگیری در قره باغ، تأکید آمریکا بر عدم ممنوعیت مبادلات دلاری ایران، اظهارات رئیس سابق موساد پیش از مرگش درباره ایران و اختلاف واشنگتن و تل آویو بر سر کمکهای نظامی، از جمله مهمترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانههای بین المللی قرار گرفته است.
کد خبر: ۵۷۸۳۹۱
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۰ - 05 April 2016
تحقیق دادستان پاناما درباره موضوع «اوراق پانامایی»، افشای نقش یک بانکدار انگلیسی در برنامه هستهای کره شمالی، درخواست آمریکا و روسیه برای توقف درگیری در قره باغ، تأکید آمریکا بر عدم ممنوعیت مبادلات دلاری ایران، اظهارات رئیس سابق موساد پیش از مرگش درباره ایران و اختلاف واشنگتن و تل آویو بر سر کمکهای نظامی، از جمله مهمترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانههای بین المللی قرار گرفته است.
به گزارش «تابناک»، در پی افشای اسناد مربوط به پولشوییهای گسترده شخصیتهای مختلف بین المللی، مطبوعات و رسانههای بین المللی همچنان این موضوع را در مرکز توجه خود دارند. به نوشته خبرگزاری فرانسه، دفتر دادستانی پاناما اعلام کرده، درباره افشاگری مطرح مبنی بر کمک یک شرکت مستقر در پاناما به مقامات خارجی در زمینه پولشویی، تحقیق میکند. دادستانی پاناما در بیانهای اعلام کرد، مطالبی که در رسانههای داخلی و خارجی به نام «اوراق پاناما» مطرح شده، موضوع تحقیقات قضایی خواهد بود. «اوراق پانامایی»، بزرگترین افشای اطلاعات مالی است که آشکارکننده حسابهای پنهان برون مرزی برخی از رهبران سیاسی و ثروتمندان جهان است و نشان میدهد، چگونه برخی افراد قدرتمند و ثروتمند جهان از این حسابهای برون مرزی و پناهگاههای مالیاتی برای پنهان کردن دارایی شان استفاده میکردهاند.
*****
در همین زمینه، روزنامه «گاردین» از افشای نقش یک بانکدار انگلیسی در کمک به توسعه برنامه هستهای کره شمالی پرده برداشته است. بر اساس اوراق پانامایی، نایجل کویی، بانکدار باسابقه انگلیسی، از طریق ثبت یک شرکت صوری در جزایر ویرجین انگلیس، به توسعه برنامههای موشکی و هستهای کره شمالی کمک کرده است. کویی که پیشتر کارمند بانک «اچ اس بی سی» بود، در سال ۱۹۹۵، زمانی که کیم جونگ ایل بر مسند قدرت بود، به کره شمالی عزیمت کرد و در آنجا مسئولیت بانک «دی سی بی» را بر عهده گرفت. وی در سال ۲۰۰۶ در جریان کنسرسیومی ۷۰ درصد سهم بانک را خریداری کرد. این بانکدار انگلیسی با مشارکت وزارت فرهنگ کره شمالی از طریق شرکت «موساک فونسکا» اقدام به ثبت شرکتی در جزایر ویرجین بریتانیا کرد. پس از آنکه «موساک فونسکا» متوجه طرف کره شمالی شد، تحقیقات در خصوص جزئیات این شرکت را آغاز کرد؛ اما کویی یک سال بعد سهامش را به یک کنسرسیوم چینی فروخت.
*****
ادامه بحران در منطقه قره باغ و تلاشها برای حل و فصل این بحران، از جمله دیگر موضوعات مهم است. به نوشته خبرگزاری «رویترز»، وزارت خارجه روسیه در بیانیهای اعلام کرد، سرگئی لاوروف و جان کری، وزیران خارجه روسیه و آمریکا تلفنی درباره درگیریهای میان نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان گفتوگو کردهاند. در این بیانیه آمده است، دیپلماتهای دو کشور «نگرانی جدی» خود را از شدت گرفتن درگیریها بر سر منطقه ناگورنو قرهباغ ابراز کردهاند. کری و لاوروف، همچنین خواستار توقف فوری درگیریهای مرگبار بین دو طرف شدهاند. دست کم سی سرباز آذربایجان و ارمنستان در درگیریهایی که از بامداد شنبه میان دو طرف آغاز شد، کشته شدهاند. این درگیریها روز دوشنبه وارد سومین روز متوالی خود شد.
*****
اما بخشی از مطالب امروز مطبوعات و رسانههای بین المللی نیز به موضوعات مربوط به ایران اختصاص دارد. خبرگزاری «آسوشیتدپرس» اظهارات قائم مقام سخنگوی وزارت خارجه آمریکا را بازتاب داده که بر عدم ممنوعیت تبادلات مالی دلاری با ایران تأکید کرده است. مارک تونر، ضمن رد این خبر که آمریکا با دسترسی ایران به تسهیلات مالی ایالات متحده موافقت کرده، گفت که از نظر واشنگتن، مبادلات تجاری ایران با شرکتهای بین المللی بر مبنای دلار آمریکا، مشروط بر اینکه مستقیم از طریق بانکهای آمریکایی صورت نگیرد، بلامانع است. در عین حال، وی تصریح کرده، تمهیدات تازه وزارت خزانه داری کشورش به این معنا نیست که ایران میتواند از نظام مالی و بانکی آمریکا در مبادلات تجاری خود استفاده کند. به گفته وی، منظور از این تمهیدات، ایجاد تسهیلاتی برای ایران است تا از طریق آن با سهولت بیشتری امکان مبادلات تجاری با کشورهای دیگر و بر مبنای ارزش دلار را پیدا کند.
*****
روزنامه «یدیعوت آحارانوت» مصاحبهای را که پیش از مرگ رئیس سابق سازمان جاسوسی رژیم اسرائیل (موساد) با وی انجام داده بود، منتشر کرده که در آن، مئیر داگان درباره موضوع هستهای ایران نیز اظهاراتی را مطرح کرده است. داگان در این مصاحبه به مخالفت خود با حمله به تأسیسات هستهای ایران اشاره کرده بود که سال ۲۰۱۰ بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل و ایهود باراک ـ که آن زمان وزیر جنگ این رژیم بود ـ قصد داشتند انجام دهند. وی گفته: «نادرست است که فرض کنیم با یک حمله نظامی میتوان برنامه هستهای ایران را کامل نابود کرد. چنین توانایی نظامی هرگز وجود ندارد. فقط میتوان آن را برای دورهای محدود به تأخیر انداخت». داگان در این مصاحبه از نتانیاهو به شدت انتقاد و او را متهم کرده، منافع خود را به منافع رژیم اسرائیل ترجیح میدهد.
*****
در نهایت، روزنامه «السفیر» از اختلاف واشنگتن و تل آویو بر سر موضوع کمکهای نظامی آمریکا خبر داده است. این روزنامه مینویسد، در شرایطی که اختلاف رژیم اسرائیل و آمریکا بر سر حجم کمکهای نظامی سالانه واشنگتن در ده سال آینده، تنش روزافزون بین دو طرف را به دنبال داشته، فرمانده نیروی هوایی اسرائیل اعتراف کرد که مسابقه تسلیحاتی در منطقه، برتری ارتش اسرائیل را در برابر تهدید قرار میدهد. رژیم اسرائیل لیستهای مفصلی از سامانههای تسلیحاتی و انواع مهمات و جنگندهها را به دولت آمریکا ارائه کرده و خواهان دستیابی به آنها در چارچوب بوده دو طرفه شده است. مقامات این رژیم اعتراف کردهاند که آمریکاییها برای کمک به اسرائیل آمادگی بالایی از خود نشان دادهاند، ولی خواستههای رژیم اسرائیل زیادتر از اینهاست.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]