واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سند برجام بسيار نامتوازن است
محمدجواد لاريجاني معتقد است كه اگر تلقي افرادي مانند آقاي هاشمي از انقلابي بودن را بپذيريم، فقط پيرمردان بالاي ۶۰ سال ميتوانند انقلابي باشند كه آنها نيز به تدريج ميروند و بدينگونه دفتر انقلابي بودن بسته ميشود اما اين ديدگاه غلطي درباره انقلاب است.
محمدجواد لاريجاني معتقد است كه اگر تلقي افرادي مانند آقاي هاشمي از انقلابي بودن را بپذيريم، فقط پيرمردان بالاي ۶۰ سال ميتوانند انقلابي باشند كه آنها نيز به تدريج ميروند و بدينگونه دفتر انقلابي بودن بسته ميشود اما اين ديدگاه غلطي درباره انقلاب است.
به گزارش تسنيم، لاريجاني در پاسخ به اين سؤال كه به عقيده شما چرا رهبر معظم انقلاب اسلامي در چند ماه اخير روي مسئله انقلابي بودن و انقلابي ماندن تأكيد ويژهاي دارند؟ اظهار داشت: به نظرم انتخاب اين واژه هم از جهت ظرفيت و هم از جهت تناسب با شرايط و راهگشا بودن در ميدان عمل(praxis) و قابل طرح بودن در عرصه بينالمللي بسيار داهيانه است. لاريجاني با اين توضيح كه مفهوم تاريخي از انقلاب، مدنظر مقام معظم رهبري نيست چراكه خطاب ايشان در غالب مواقع به نسلي است كه در زمان پيروزي انقلاب شايد حتي به دنيا هم نيامده بودند، تصريح كرد: منظور مقام معظم رهبري آن است كه هر فردي اعم از جوان يا نوجوان ميتواند انقلابي باشد در حالي كه به آن مفهوم تاريخي فقط پيرمردان بالاي 60 سال ميتوانند انقلابي باشند كه آنها نيز به تدريج ميروند و بدينگونه دفتر انقلابي بودن بسته ميشود، بنابراين يك تفاوت جدي ميان ارائه مفهوم زنده، متحرك و ديناميك از انقلابي بودن با مفهوم هيستوريك(تاريخي) كه آرام آرام مندرس ميشود وجود دارد و به همين دليل معناي مدنظر رهبر معظم انقلاب از انقلابي بودن، مفهوم تاريخي آن نميتواند باشد. وي در ادامه سخنان خود با اشاره به تلقيهاي ديگر از مفهوم انقلابي بودن در اظهارات مقامات شاخص سياسي كشور، اين بار به ديدگاهي كه غالباً در سخنان حجتالاسلام حسن روحاني رئيسجمهور ديده ميشود و رسانههاي دوم خردادي نيز در اين زمينه ميدانداري ميكنند، اشاره كرد و گفت: اين ديدگاه «انقلابي بودن» را با «تندروي» و «پرخاشگري» و «شعار دادن صرف» يكي ميداند، در حالي كه طبيعتاً هيچ كس نميتواند مردم را به تندخويي و شعار دادن بيجهت توصيه كند و اين هم نميتواند مفهوم انقلابي بودن از نظر مقام معظم رهبري باشد.
محمد جواد لاريجاني با اشاره به نتايج جالب انتخابات اخير در كشور و با تأكيد بر اينكه هيچ فردي نميتوانست بگويد اين انتخابات از قبل مهندسي شده بود، گفت: مثلاً در تهران ليست اصلاحطلبان پيروز شد، البته نه اينكه همگي افراد حاضر در اين ليست اصلاحطلب باشند بلكه به اين معنا كه ليستي مورد حمايت اصلاحطلبان بود و رأي خوبي هم آورد. اما در برخي استانها كه تبليغات وسيعي هم بود، اصولگرايان رأي آوردند و در مجلس آينده اكثريت اصولگرايان با طيفهاي مختلف وجود دارند كه اين هم خلاف تبليغات سياسي رايج بود.
انقلابي بودن فقط به شركت در مراسمات نيست
لاريجاني در ادامه سخنان خود درباره اين مسئله كه چگونه يك فرد در ايران ميتواند در حوزهها و عرصههاي مختلف «انقلابي» عمل كند، خاطرنشان كرد: مثلاً يك دانشجوي انقلابي معتقد است تجربه بزرگ ملت ايران تجربه بسيار كليدي است و تعهدش به نهضت بيداري اسلامي تعهد بسيار وسيعي است و ميداند چگونه درس بخواند. يك درس خواندن انقلابي داريم و يك درس خواندن بخور و نمير و زوركي. درس خواندن انقلابي اين است كه فرد ميخواهد در اين پروسه اجتماعي در نظام اسلامي با همه وجود مشاركت كند و تصميم بگيرد كه كجا كار كند. ممكن است در قسمت فرهنگي، حقوقي، فني يا در قسمتهاي ديگر مشغول شود. اين فرد از كار كردن خسته نميشود. محمدجواد لاريجاني با تأكيد بر اينكه دانشجوي انقلابي اين نيست كه صرفاً در يك مراسم شركت كند، افزود: نظر مقام معظم رهبري اين است كه دانشجوي انقلابي معتقد به اين جمهوري اسلامي و دستاوردهاي بزرگ آن باشد، نه آنكه تفكر سكولار داشته باشد و بگويد كشوري مثل ژاپن مگر اسلام دارد؟ اين به پيروي از مكتب اهلبيت نيست. دانشجوي انقلابي ميتواند افقهاي علم وصنعت را بشكافد و خسته نشود و تمام وجودش را در اين راه وقف كند.
اينكه ميگويند چون مردم به ما رأي دادند پس به بلوغ سياسي رسيدهاند، توهين به مردم است
لاريجاني در ادامه افزود: مقام معظم رهبري در همه انتخابات اولين تقاضايشان اين است كه همه اقشار در اين پروسه شركت كنند و انتخاب خود را مطابق خواست خودشان درست انجام دهند. مردم در اين دوره نيز به نداي رهبري پاسخ دادند و در انتخابات شركت كردند. حال گروهي هستند كه رأي مردم تهران به مذاقشان خوش نميآيد و آنها را متهم به اين ميكنند كه تحت نفوذ رسانههاي اجنبي بودهاند! اين حرف زيبايي نيست، اما از آن زشتتر كسي است كه رأي مردم تهران به مذاقش خوش آمده و بهبه و چهچه ميكند و ميگويد كه مردم به «بلوغ سياسي» رسيدهاند، اين حرف توهين به مردم است و به ظاهر تعريف از مردم تهران است ولي در اصل تعريف و تمجيد از خود است. مردم تهران هر انتخابي داشته باشند بايد مورد احترام باشند نه اينكه چون يك فرد يا گروهي خاص را انتخاب كردند به بلوغ سياسي رسيده باشند. اين حرفهاي آقايان موافق دموكراسي نيست. در دموكراسي بايد نظر مردم را هرچه كه بود محترم بشمارند.
نمونه بارز افرادي كه ريل عوض كردند آيتالله منتظري بود
در ادامه اين گفتوگو لاريجاني در پاسخ به سؤالي پيرامون دگرديسي برخي چهرههاي انقلابي گفت: نمونه بارز اينگونه افراد آيتالله منتظري بود. وي مبارزات وسيعي داشت، از ياران امام(ره) بود و به انقلاب اعتقاد عميق داشت. او بهترين مجموعه كتابها را راجع به ولايت فقيه كه برگرفته از فقه بود نوشت كه من غالباً به آنها مراجعه ميكنم و همواره براي ايشان طلب غفران و آمرزش دارم. اما وي به جايي رسيد كه در مقابل فقيه، رهبر و انقلابي مسلم ايستاد و مواضعي گرفت كه مواضع غربيها بود. وي با تأكيد بر اينكه «انقلابي بودن «ژنتيكي» نيست بلكه يك وضعيت «اكتسابي» است، افزود: اتفاقاً نكتهاي كه مقام معظم رهبري روي آن تأكيد دارند اين است كه يكي از جهات نفوذ «تغيير جهت در انقلابي بودن» است كه دلايل مختلفي دارد. عدهاي مسيرشان را عوض ميكنند، منتها نسل جوان نبايد يك مفهوم تاريخي از انقلابي بودن بگيرد و بعد ببيند كه آيا افرادي كه به تعبير تاريخي آن، انقلابي بودند امروز هم انقلابي هستند يا خير؟ و اين را معيار زنده يا غيرزنده بودن انقلاب عنوان كند. اين يك اشتباه در فهم است. نفوذ روي اين موضوعات كار ميكند.
وي سپس در موضوع برجام نيز گفت: برجام سندي است كه دولت فعلي براساس آن تعهدي را پذيرفته و بايد اين سند از سوي دو طرف به نحو دقيقي انجام شود. تعهدات ما تا حد بسيار زيادي انجام شده و بيشتر تعهداتي كه باقي مانده، مربوط به طرف مقابل است. البته من معتقدم سند برجام سند «بسيار نامتوازن»ي است. ما كارهاي عظيم را يكدفعه انجام داديم، به طور مثال يك رآكتور بسيار عظيم (اراك) و تأسيسات فردو را از كار انداختيم، نطنز را محدود و ساخت سانتريفيوژهاي جديد را متوقف كرديم و اورانيوم غني شده را نيز به خارج كشور انتقال داديم و ديگر چيزي نداريم. حالا نشستهايم تا ببينيم دولتهاي غربي چه كار ميكنند.
وي با تأكيد بر اينكه تهاجمي كه به اسم توانمندي هستهاي ضدجمهوري اسلامي آغاز شد و اسم آن را مقابله با سلاح هستهاي گذاشتند، هدفش توانمندي كلي نظام بود، اظهار داشت: مقام معظم رهبري همواره تأكيد داشتند كه برجام و توافقات انجام شده، صرفاً مربوط به مسائل هستهاي است، منتها در داخل و خارج كشور گرايشي داشتيم كه ميگويند اين تازه اول كار است، تابوي ارتباط با امريكا شكسته و ايران با جهان وارد معامله شده و برجامهاي 2و3و4 در راه است، اين حرفها در حقيقت «قبول خودانزوايي» است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]