واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ايالات متحده بهدنبال «امريكايي كردن» آزادي رقه
يك هفته پس از بازپسگيري شهر پالميرا كه در جريان آن نيروهاي دولتي يك قدم به شهر رقه، مركز خلافت خود خوانده داعش نزديك شدند، رسانههاي غربي به نقل از مقامات امريكايي گزارش دادند كه واشنگتن تصميم گرفته است تعداد نيروهاي ويژه خود را در سوريه افزايش دهد...
يك هفته پس از بازپسگيري شهر پالميرا كه در جريان آن نيروهاي دولتي يك قدم به شهر رقه، مركز خلافت خود خوانده داعش نزديك شدند، رسانههاي غربي به نقل از مقامات امريكايي گزارش دادند كه واشنگتن تصميم گرفته است تعداد نيروهاي ويژه خود را در سوريه افزايش دهد؛ اقدامي كه به نظر ميرسد در رقابت با تلاشهاي دولت سوريه و متحدانش براي بازپسگيري رقه و ساير مناطق تحت كنترل داعش در شمال شرقي سوريه صورت ميگيرد.
روز شنبه خبرگزاري رويترز به نقل از مقامات امريكايي كه هويت آنها فاش نشده، گزارش داد امريكا افزايش نيروهاي ويژه خود در سوريه را بررسي ميكند. بنابر گفته اين مقام امريكايي، هدف از اين اقدام، تشديد مقابله با شبهنظاميان گروه تروريستي «داعش» است.
امريكا پيشتر حدود ۵۰ نيروي ويژه را به سوريه اعزام كرده كه عمدتاً در مناطق كردنشين واقع در شمال سوريه مستقر شدهاند. اين نيروها وظيفه حمايت از كردهاي سوريه و همچنين آنچه امريكا آنها را «شورشيان ميانهرو» مينامد، دارند. در گزارش رويترز تأكيد شده كه نيروهاي جديد نيز وظيفه آموزش و پشتيباني دارند و مستقيم در جنگ مشاركت نخواهند كرد.
تصميم امريكا براي اعزام نيروي بيشتر به سوريه يك هفته پس از آن صورت ميگيرد كه نيروهاي دولتي سوريه با حمايت متحدان خود موفق شدند شهر باستاني پالميرا را از كنترل شبه نظاميان داعش خارج كنند. با آزادسازي پالميرا، واحدهاي ارتش سوريه يك گام به دو استان شرقي سوريه يعني دير الزور و رقه كه عمدتاً در كنترل داعش قرار دارند، نزديك شدند. ارتش سوريه پس از تسلط بر پالميرا طي بيانيهاي تأكيد كرد كه «نيروهاي مسلح اين كشور عمليات ضدداعش خود را اينك در جبهههاي شرق و شمال سوريه بر استانهاي ديرالزور و رقه متمركز خواهند كرد.» در همين حال روز گذشته، منابع آگاه اعلام كردند جنگندههاي ارتش سوريه نشست رهبران داعش در ساختمان استانداري شهر رقه، مقر اصلي و پايتخت خلافت خودخوانده داعش در سوريه را بمباران كردند.
استانهاي رقه و ديرالزور كه عمده مساحت آنها بيابان است بخش اعظمي از خاك سوريه را تشكيل ميدهند و تسلط بر آنها به معناي در كنترل داشتن 90 درصد خاك سوريه است. تحليلگران معتقدند در صورت تسلط نيروهاي دولتي بر اين مناطق يكي از مهمترين اهداف امريكا در سوريه، يعني تجزيه اين كشور با چالش جدي مواجه ميشود. جان كول تحليلگر مسائل غرب و جنوب آسيا و استاد دانشگاه ميشگان امريكا مينويسد: احتمالاً دولت سوريه تلاش ميكند با بازپسگيري دو استان بزرگ شرقي اين بحث را مطرح كند كه هم اكنون 90 درصد سوريه را در كنترل خود دارد و در نتيجه بحث فدرالي شدن بيمعني است. امريكاييها اخيراً بحث فدرالي شدن سوريه را مطرح كردهاند كه خيليها معتقدند اين طرح زمينهساز تجزيه سوريه است. به نظر ميرسد تصميم اخيراً امريكاييها براي اعزام نيروهاي بيشتر به سوريه با هدف پيشدستي در تسلط بر استان رقه است تا بدين طريق نيروهاي متحد امريكا را زودتر از نيروهاي دولتي داعش از اين استان بيرون برانند. مهمترين نيروهاي متحد امريكا جهت حمله به داعش كردها هستند. صالح مسلم، رئيس حزب اتحاد دموكراتيك كردهاي سوريه در ديدار با خبرنگاران در پاريس گفت: نيروهاي كرد همراه با ائتلاف ضدداعش براي آزادسازي رقه مقدمهچيني ميكنند. من از ساكنان عرب استان رقه ميخواهم به نيروهاي ما كه تعداد آنها بين 40 تا 50 هزار تن است، بپيوندند. كردها اخيراً در شمال سوريه نظام فدرالي اعلام كردهاند كه با مخالفت دمشق مواجه شده است. از سوي ديگر، شكست داعش در استانهاي رقه و ديرالزور توسط نيروهاي دولتي باعث افزايش اعتبار دولت سوريه در مبارزه با تروريسم خواهد شد؛ مسئلهاي كه قطعاً خوشايند امريكا و متحدانش نيست. مايكل استيونس مدير مؤسسه مطالعاتي رويال يونايتد در وب سايت بيبيسي نوشته است: «عربستان سعودي و اماراتمتحدهعربي قول دادهاند كه در صورت نياز براي شكست دادن داعش نيرو اعزام كنند، اما سبقت گرفتن نيروهاي آقاي اسد از آنها بار ديگر مهر تأييدي بر نقش او در سوريه خواهد بود. چنين نتيجهاي از يك طرف شكستي دردناك براي كشورهاي خليج فارس محسوب ميشود و از طرف ديگر مايه سرافكندگي كشورهاي غربي كه هيچ علاقهاي به ماندن آقاي اسد در قدرت ندارند خواهد شد.»
اسناد حمايت تركيه از داعش
نماينده روسيه در سازمان ملل متحد طي نامهاي به شوراي امنيت تركيه را به تأمين تسليحاتي داعش در سوريه متهم كرد. او گفت، تركيه اين كار را از طريق كاروانهاي سازمانهاي امدادي انجام ميدهد. ويتالي چوركين، نماينده دائم روسيه در سازمان ملل متحد در نامهاي به تاريخ ۱۸ مارس به اعضاي شوراي امنيت نوشت: «ارسالكننده اصلي سلاح و تجهيزات نظامي به داعش تركيه است و اين كار از طريق سازمانهاي غيردولتي به انجام ميرسد.» در اين نامه سه سازمان غيردولتي تركيه متهم شدهاند كه با كسب مأموريت از سوي نيروهاي اطلاعاتي تركيه «تجهيزات مختلفي» به جهادگرايان در سوريه ارسال كردهاند.
تاریخ انتشار: ۱۴ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]