واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
چرا هیچ کس از حادثه وحشتناک ورزشگاه آزادی نمی گوید؟
روز نو : در تاریخ فوتبال اتفاقات ناگواری افتاده که باعث شده تماشاگران این رشته پرطرفدار فقط به خاطر تماشای یک بازی یا علاقه مندی به تیم محبوب شان جان خود را از دست بدهند.
حادثه هیلزبورو یکی مرگبارترین این حوادث در تاریخ فوتبال جهان است که طی آن ۹۶ نفر از هواداران لیورپول جان خود را از دست دادند و ۷۶۶ نفر مجروح شدند.
فاجعه ورزشگاه هیسل یک نمونه دیگر از حوادث تاریخ فوتبال است که منجر به کشته شدن 39 هوادار یوونتوس قبل از شروع مسابقه فینال جام باشگاههای اروپا ۱۹۸۵ - بین تیمهای یوونتوس و لیورپول - در ورزشگاه هیسل شهر بروکسل بلژیک شد.
در چند سال پیش هم ماجرای ورزشگاه پورت سعید مصر رخ داد که هنوز تصاویر هولناک آن که در جریان درگیری بین هواداران تیم فوتبال المصری، پس از شکست خانگی ۳-۱ برابر الاهلی قاهره اتفاق افتاد، از اذهان پاک نشده است.
جالب است بدانید که در اکثر این حوادث دست اندرکاران فوتبال کشورهای مدرن برای قربانیان فوتبال برزگداشت های باشکوهی برگزار می کنند تا یاد و خاطره آنها در اذهان بماند. حتی برخی از این حوادث همچنان در دادگاه های این کشورها پرونده دارند و هر ساله ابعاد جدیدی از آن رونمایی می شود تا مقصران آن شناسایی شوند و دیگر شاهد چنین رخدادهایی در جریان مسابقات فوتبال نباشیم.
* 5 فرودین 84 / ورزشگاه آزادی
در فوتبال ایران هم حادثه ای عجیب در ورزشگاه آزادی رخ داده که در جریان آن 7 نفر از هموطنان مان که برای تماشای مسابقه حساس ایران مقابل ژاپن در مرحله انتخابی جامجهانی 2006، در هنگام خروج از ورزشگاه به دلیل ازدحام و فشار جمعیت درگذشتند.
اما نکته عجیب تر این است که هواداران فوتبال کشورمان در یازدهمین سالگرد این فاجعه، باید با نامه ای که برانکو ایوانکوویچ سرمربی سابق تیم ملی ایران خطاب به خانواده این 7 قربانی نوشته به یاد آن حادثه بیفتند.
جالب است بدانید که به دلیل حضور رییس جمهور وقت در ورزشگاه آزادی، مسئولان دولت هشتم سعی زیادی بر سانسور خبری این حادثه انجام داد و از آنجایی که بازی در 5 فروردین ماه و در تعطیلات نوروزی برگزار می شد به دلیل نیمه تعطیل بودن رسانه های خبری تا حدود زیادی هم موفق به این امر شدند.
بازخوانی این پرونده نشان می دهد که مسئولان به دلیل حضور رئیس دولت وقت به کاهش زمان بازی راضی نشدند و ادامه حضور رئیس جمهور دولت هشتم تا زمان سوت پایان و قُرُق کردن یکی از خروجی ها برای بیرون رفتن وی و همراهانش موجب ازدحام در دیگر خروجی ها و مرگ هفت ایرانی و زخمی شدن حدود 50 نفر شده است!
بعد از این ماجرا مسئولین دولت تا دو روز حاضر به پاسخگویی نبودند و ماجرا در سکوت خبری دنبال شد (آن هم در دولتی که در شعارهایش دانستن را حق مردم می دانست) تا اینکه فیفا و قوه قضاییه به پرونده ورود کردند.
پس از این بود که وزارت اطلاعات و شورای عالی امنیت ملی که رئیس وقت آن دستی با دولت در آتش داشت، به داد آبروی رئیس جمهور وقت رسیدند و نهایتا بعد از تبلیغات و شایعات علیه نیروی انتظامی تمام تقصیرها به گردن یک هلی کوپتر انداخته شد!
اما کسی نپرسید آن هلی کوپتر برای آمد و رفت چه کسی در مقابل یکی از رمپ های ورزشگاه فرود آمده بود. چه می شود کرد؟
جالب اینجاست که در یک سانسور شدید رسانه ای عکس و فیلم بسیار کمی از این ماجرا یافت می شود و خبری از آه و ناله رسانه های روشنفکری برای این حادثه نیست.
تاریخ انتشار: ۰۹ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۳:۵۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]