واضح آرشیو وب فارسی:مهر: جاذبههای طبیعی استان مرکزی را بشناسیم؛
آبشار آبشتا گیسویی برشانه نراق/رخنمایی پرسیاوشان ازپس قطره باران
شناسهٔ خبر: 3586116 - دوشنبه ۹ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۳
استانها > مرکزی
اراک- چشم انداز زیبای هفت آبشار استان مرکزی در بهار طبیعت، مجالی برای رونمایی پیدا کرده تا از صخره های بلند آبشار گیسوی نراق، به دیدار تولد بوته پرسیاوشان در پس آبشار قطره باران تفرش برویم. خبرگزاری مهر، گروه استان ها: بهار طبیعت تنها بهار زنده شدن گل ها و درختان نیست و مجالی برای تولد آبشارهای زیبا و بکر از دل کوه ها و صخره ها است تا زیباترین و چشم نوازترین مناظر طبیعت را در فصل رویش رقم زند. طبیعت استان مرکزی در فصل بهار از کوه و دشت گرفته تا کویر، مناظر زیبا و بکری را پیش چشم گردشگران به نمایش می گذارد. در این میان آبشارهای استان رونقی دیگری در این فصل دارد چنانکه ساکنان استان مرکزی در فصل بهار به گردش و تفریح در این طبیعت می پردازند. آبشارها به عنوان نماد پاکی و زیبایی بر روی زمین نشانی خوبی از آرامش و زیبایی هستند که دیدار از این زیبایی و موهبت الهی می تواند چشم و دل هر فردی را صیقل می دهد و نوروز فرصتی مغتنم برای بازدید از زیبایی های طبیعت و به ویژه آبشارها، غارها، سرچشمه ها و تالاب ها است. آبشار آبشتا، گیسویی برشانه نراق دره آبشتا در فاصله سه کیلومتری شمال غربی شهر نراق در امتداد کوه اُل قرار دارد و به جرات می توان گفت در شهرستان دلیجان چشم اندازی به زیبایی آن وجود ندارد. در انتهای این دره، آبشاری فصلی وجود دارد که نراقی ها آن را گیسو می نامند. علت این نماگذاری رویش گیاه پرسیاوش در محل آبشار است که خاطره گیسوان بلند را تداعی می کند. ارتفاعات این دره دارای شیب مناسب برای صخره نوردی است و مکانی زیبا برای گردشگران این شهرستان است. عبور از جاده ای خاکی سرانجام مسافران را به باغات منتهی به دره ای سنگی و صخره ای می رساند و بعد از عبور از دره های سنگی و صخره های سخت، ادامه جویبار موجود در کف دره چشم ها را به آبشار انتهای دره سوق می دهد. آبشار گیسو یکی از تفرج گاه های مردم شهر نراق است که با ارتفاع ۱۵متری و در فصول پر باران سال به ویژه فصل زمستان و بهار یکی از منظره های زیبای خلقت و آفرینش را در این مکان رقم می زند.
پرسیاوشان، زیوری بر تن آبشار قطره باران آبشار قطره باران یا کوه باران یکی از مناطق دیدنی شهرستان تفرش است که در دهستان بازرجان در نزدیکی روستای کوریان و در ۳۰ کیلومتری شمال غرب شهر تفرش واقع شده است. محدوده این آبشار در یک دره عریض قرار دارد و گیاه زیبای پرسیاوشان نیز مانند پوششی سبز دیوارههای این آبشار را پوشانده است. وجود یک قنات و ریزش مداوم قطرات آب از صخره منظره ای بسیار دیدنی و مکانی باصفا به وجود آورده که در تمام طول سال پذیرای جمع کثیری از گردشگران از تفرش و شهرهای اطراف است. هنگام بارش باران و غلطیدن قطرات باران بر روی پوشش سبز رنگ سرخس پرساوشان، نمایی زیبا در دل طبیعت ایجاد می نماید و فضایی دل انگیز به وجود می آورد. آبشار مزرعه، آبشاری میان دو دره آبشار مزرعه در شمال غرب شهر اراک، در جاده اراک-سه راهی خنداب قرار دارد که با قرار گرفتن میان دو دره منظره ای زیبا را ایجاد کرده است. عبور از باغات روستای کیشان و مزرعه نشانی خوبی برای رسیدن به آبشار مزرعه است. آبشار دره اول با بلندی بیشتر نسبت به دو آبشار کوتاه دره دوم جذابیت زیادی را در این منطقه به وجود آورده است. این آبشار به عنوان یکی از جاذبه های دیدنی استان مرکزی منطقه ای مناسب برای بازدید گردشگران نوروزی تلقی می شود.
آبشار هندیس جاذبه کوهستانی ساوه
آبشار کوچک و فصلی هندیس یا اندیس یکی از جاذبه های طبیعت گردی جنوب ساوه است که محصور شده در تنگنای دره ای کوهستانی است. منطقه باغستانی و کوچک هندیس فرصت مناسبی برای گذراندن تعطیلات نوروزی برای گردشگران در این منطقه است؛ چرا که این آبشار کوچک ۱۵ متری در فصل بهار و به ویژه فروردین ماه پر از آب و زیبایی است. آبشار چناقچی، نگینی در دل دشت درخت های گردو آبشار چناقچی هم یکی دیگر از جاذبه های دیدنی استان مرکزی است که از ارتفاع ۳۰متری ریزش دارد و از فراز بستر صخره ای دره و از میان سبزه زاران و جلبک ها به پایین سرازیر می شود و راهی طولانی را برای ریزش می پیماید، راه دسترسی به این آبشار زیبا و دیدنی از ساوه و به سمت رازقان است. در اطراف این آبشار هم مکانی مسطح با درختانی سرسبز وجود دارد که فضایی دلنشین را برای اقامت و نظاره کردن این زیبایی فراهم آورده است. روستای چناقچی عليا از توابع بخش خرقان در شهرستان زرنديه و در 45 کيلومتری شمال غرب شهر ساوه قرار دارد و از مهمترين و زيباترين مناظر طبيعي این روستا به درختان گردوی دامنه كوه اطراف روستا میتوان اشاره کرد که در فصل بهار و تابستان جلوه خاصی دارند. فصول سرد سال جذابیت دیگری را برای آبشار چناقچی ایجاد می کند و آن هم وجود یخ ها، قندیل ها و آویزهای یخی است که به جذابیت این آبشار بیش از هر زمان دیگری می افزاید.
آبشار گز صاف سربند، جای گرفته در تنگه ای سنگی آبشار گز صاف سربند یکی دیگر از آبشارهای استان مرکزی است که در مسیر جاده سد کمال صالح قرار دارد و یکی آبشار فصلی است. این آبشار که در فصول پر بارش سال و فصل بهار یکی از زیباترین نقاط دیدنی استان مرکزی را رقم می زند با قرار گرفتن در تنگه ای سنگی و در فاصله کمی با دریاچه، نقطه ای زیبا برای بازدید گردشگران نوروزی به شمار می آید. آبشار سماق لی، قرار گرفته بر دره بوته های سماق آبشار سماق لی نیز یکی از منظره های دیدنی و جذاب شهرستان شازند از توابع استان مرکزی است. پس از عبور از آستانه و هندودر و رسیدن به روستای مالمیر، دره سماق لی مشاهده می شود و آبشار کوچک سماق لی آرام آرام از شیارهای سنگی تنگه خودنمایی می کند و زیبایی های خاص خودش را به رخ می کشد. این آبشار کوچک و زیبا با قرار گرفتن در دره ای که از بوته های سماق پوشیده شده است یکی از جاذبه های گردشگری شهرستان شازند به شمار می رود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]