تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مهدى طاووس بهشتيان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829978007




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حکم دادگاه برای "قصاب بوسنی" خشم مسلمانان و صربها را برانگیخت


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: حکم دادگاه برای "قصاب بوسنی" خشم مسلمانان و صربها را برانگیخت بین الملل > اروپا - محکومیت رادوان کاراجیچ به ۴۰ سال زندان واکنش های متفاوتی را میان صربها و مسلمانان بوسنی بر انگیخته است.

لطفا منتظر بمانید...

     
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، صالیحا عصمنوویچف، یکی از بازماندگان کشتار سربرنیتسا بعد از تماشای حکم دادگاه از تلویزیون می گوید: «بجز حبس ابد مگر حکم دیگری هم می توانستند برای او ببرند. نمی دانم اصلا خانواده اش زنده هستند تا نه….ولی من همه خانواده ام را از دست داده ام. تنهایم.»

امیر کولاجلیچ، یکی دیگر از بازماندگان می گوید: «فکر می کنم ۴۰ سال برای کاراجیچ با این همه دستورات و کارهایی که انجام داده یک “برد” واقعی باشد.»

کشتار سربرنیتسا که طی آن دست کم ۸ هزار مرد و پسرجوان مسلمان قتل عام شدند، بزرگترین قتل عام در اروپای بعد از جنگ جهانی دوم محسوب می شود که گورستان «پوتوچاری» را آباد کرد، کشتاری که رادوان کاراجیچ در آن نقش مستقیم داشت.

آندریا، خبرنگار اعزامی یورونیوز به سربرنیتسا می گوید: «بوسنیایی هایی که اینجا زندگی می کنند حکم حبس ابد را تنها راه بسته شدن این پرونده بعد از قریب دو دهه می دانستند.» از سوی دیگر صرب تبارهای بوسنی و هرزگوین همانطور که پیش بینی می شد از این حکم راضی نیستند.

میلان میتروویچ، یکی از صربهای ساکن پاله می گوید: «با توجه به بریدن حکم چهل ساله برای کاراجیچ، من فکر می کنم صدای اعتراض صربها بلند شود برای اینکه با این شیوه نمی توان صلح و آشتی برقرار کرد. اگر هم تبرئه و آزادش می کردند، همینطور… صدای اعتراض مسلمانها به هوا برمی خاست. من که فکر نمی کنم این رای روابط بین صربها و مسلمانان را بهبود بخشد.»

سانیا راکوویچ، یکی دیگر از صربهای ساکن پاله می گوید: «هیچکس اینجا از این حکم استقبال نکرد و بعد از این هم وضعیت به نظرم بهتر نخواهد شد. مردم ناامیدند. زندگی ما شرایط بدی دارد و این رای هم وخامت اوضاع را دو چندان می کند.»

با توجه به سن آقای کاراجیچ و طول مدت محکومیت، بعید است او توفیق دیدن روزهای بعد از زندان را داشته باشد مگر اینکه آینده آبستن معادلات و حوادث دیگری باشد. 40 سال حبس برای رهبر پیشین صربهای بوسنی
رادوان کاراجیچ، رهبر پیشین صرب‌های بوسنی از سوی دادگاه بین المللی رسیدگی به جنایات جنگی در لاهه به اتهام نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت به ۴۰ سال حبس در زندان محکوم شد.

به گزارش ایسنا، قضات دادگاه لاهه وی را مسئول اقدامات "وحشت‌آفرین" در سارایوو در طی جنگ بوسنی بین سال‌های ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۵ دانستند.

این دادگاه همچنین رادوان کاراجیچ را برای کشتار سربرنیتسا که در جریان آن حدود ۸ هزار مرد و پسر نوجوان قتل عام شدند، مجرم شناخت. قضات دادگاه لاهه گفتند کارادیچ در طرح و برنامه‌ریزی برای محاصره، گلوله‌باران، بمباران روزانه و هدف قرار دادن غیرنظامیان در این شهر بین سال‌های ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۶ میلادی، که طی آن ۱۲۰۰۰ نفر کشته شدند، نقش بزرگی داشته است.

کاراجیچ که اکنون ۷۰ سال دارد یکی از عالیرتبه‌ترین مقاماتی است که پس از فروپاشی خونین یوگسلاوی محاکمه می‌شود.

از پرونده کاراجیچ به عنوان مهمترین محاکمه جنایات جنگی از زمان جنگ جهانی دوم به بعد یاد می‌شود؛ محاکمه‌ای که در آن کاراجیچ دفاع از خود را به عهده گرفت و ۸ سال به طول انجامید.

دست‌کم ۱۰۰ هزار نفر در جریان جنگ بوسنی کشته شدند. بیش از ۳۰ هزار نفر از کشته شدگان مسلمان بودند.

کاراجیچ این اتهام ها را همواره رد کرده و مدعی است که نیروهای تحت رهبری او هیچ یک از این جنایات را مرتکب نشده‌اند، بلکه این جنایات به دست نیروهای خودسر انجام شده است.

یازده مورد اتهام از جمله ارتکاب جنایت‌های جنگی، جنایت علیه بشریت و نسل کشی علیه رادوان کاراجیچ مطرح بوده است.

جنگ بوسنی در ژوئیه ۱۹۹۵ با کشتار سربرنیتسا به اوج خود رسید. بخشی از اتهامات کاراجیچ نیز مربوط به آن زمان و کشتار هزاران مرد و پسر نوجوان مسلمان در شهر سربرنیتسا در سال ۱۹۹۵ است.

درماه ژوئیه ۱۹۹۵ نیروهای صرب بوسنی به سربرنیتسا حمله کرده و با غافلگیر کردن اهالی به یکی از وحشیانه‌ترین کشتارهای جنگ داخلی دست زدند و حدود ۸ هزار مرد و پسر نوجوان را قتل عام کردند.

کشتار سربرنیتسا فجیع‌ترین مورد نسل کشی از زمان جنگ دوم جهانی به بعد به شمار می‌آید. سرانجام این جنگ پس از ۴ سال در ۱۹۹۵ با مداخله نظامی آمریکا و نیروهای ناتو به پایان رسید. بعد از آن کاراجیچ فراری شد و پس از ۱۳ سال زندگی مخفیانه در بلگراد، در ۲۰۰۸ بازداشت شد. او با استفاده از اسناد جعلی و از طریق طبابت سنتی، زندگی ساده‌ای را به عنوان یک شهروند غیر صرب برای خود فراهم کرده بود.

به گزارش بی.بی.سی، ژنرال راتکو ملادیچ که در دوران جنگ بوسنی فرمانده کل ارتش صرب بوسنی بود نیز اکنون در لاهه در انتظار صدور حکمش است. بسیاری او را عامل اصلی اقدامات خشونت بار این جنگ خونین می‌دانند.

در روز ۶ آوریل سال ۱۹۹۲ میلادی شهر سارایوو مرکز جمهوری بوسنی و هرزگوین توسط ارتش صرب محاصره می‌شود. این محاصره‌ ۳ سال به طول می‌انجامد و منجر به مرگ ۱۲ هزار نفر از مردم سارایوو می‌شود. این شهر روزانه با خمپاره و حمله توپخانه بمباران می‌شد و غیر نظامیان عمدا مورد هدف تک تیراندازهای صرب، که در آپارتمان‌های سراسر شهر پنهان شده بودند، قرار می‌گرفتند.

این آغازگر جنگی خونین در سایر نقاط، به ویژه در شمال و شرق بوسنی بود که طی آن ارتش صرب دست به جنایات وحشیانه‌ای زدند که از آنها به عنوان فجیع‌ترین مورد نسل کشی از زمان جنگ جهانی دوم به بعد یاد می‌شود. منبع: یوورنیوز- ایسنا 52310
دانلود

کلید واژه ها: صربستان - بوسنی -



لینک را کپی کنید دانلود


جمعه 6 فروردین 1395 - 16:30:00





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن