واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا: جمعه ۶ فروردین ۱۳۹۵ - ۰۱:۵۲
قهرمان لیگ چهاردهم فوتبال ایران، در پایان سال 94 در رتبه یازدهم جدول جای گرفته و از جام حذفی هم حذف شده و از طرفی در طول ماههای گذشته بیش از هر چیزی مشکلات درون تیمی موجب تضعیف این تیم شده اما کسی برای درست شدن این وضع گامی برنداشته است. به گزارش ایسنا، نام سپاهان در فوتبال ایران و آسیا به قدری بزرگ است که اگر از یک فرد غیر فوتبالی هم درباره سپاهان بپرسید، بدون شک با احترام از این تیم یاد میکند، اما نتایج مدعی عنوان قهرمانی لیگ برتر فوتبال ایران در سال 94 به دو بخش تاریک و روشن تقسیم میشود. قرار گرفتن قهرمان فصل گذشته در جایگاه یازدهم جدول لیگ پانزدهم برای هیچ فوتبال دوستی قابل قبول نیست. نتایج ضعیف تمام مشکلات سپاهان در سال جاری نبود و تعدد رخدادهای عجیب تا پایان سال 94، هنوز فوتبال دوستان را از شوک خارج نکرده است. سپاهانیها سال 94 را در حالی آغاز کردند که پس از گذشت چند ماه از حضور حسین فرکی در راس کادرفنی این تیم، رفته رفته با افکار او آشنا شده بودند و پس از هفت پیروزی متوالی، در آخرین هفته لیگبرتر و پس از تساوی دور از انتظار سه بر سه تراکتورسازی و نفت تهران، توانستند با پیروزی دو بر صفر مقابل سایپا قهرمانی لیگبرتر را برای پنجمین بار به دست بیاورند تا هواداران این تیم مانند گذشته "ما سپهانیم و حالا حالاها قهرمانیم" را سر دهند. تمدید قرارداد فرکی و کمترین جا به جاییها نخستین اقدام تیم قهرمان برای شروع قدرتمند لیگ پانزدهم بود و چنین آمادگی نوید یک سپاهان قدرتمند را میداد. *شوک نخست: اخراج مدیرعامل نخستین اتفاق عجیب در سپاهان اخراج مهرزاد خلیلیان از مدیرعاملی سپاهان بود؛ آن هم در شرایطی که سپاهان به خوبی مهیای حضور در لیگبرتر شده بود و تنها یک هفته تا آغاز لیگبرتر باقی مانده بود. هیات مدیره سپاهان که از پیش خودشان را برای این اتفاق آماده کرده بودند، در عرض چند دقیقه مدیرعامل جدید را هم انتخاب کردند و اصغر باقریان، مدیرعامل سابق فولاد خوزستان و قائم مقام سابق پرسپولیس مدیرعامل سپاهان شد تا یکی از معدود مدیران غیر اصفهانی سپاهان شود.
دیدار تیم های فوتبال سپاهان و صبا باتری
*شوک دوم: برزیلی ها تا نیم فصل محروم هستند سپاهانیها در سه هفته نخست لیگبرتر بسیار خوب عمل کرده بودند که یک روز قبل از دیدار با پرسپولیس، خبری عجیب از اردوی این تیم خارج شد؛ لوسیانو پریرا و لئوناردو پادووانی نمیتوانند پس از بر طرف شدن مصدومیت این تیم را مقابل پرسپولیس همراهی کنند. مدیران سپاهان در ابتدا دلیل این کار را مشکل موجود در ثبت قرارداد این دو بازیکن عنوان کردند و اعلام کردند که این دو بازیکن پس از چند هفته میتوانند برای سپاهان بازی کنند اما دو هفته مدیران این تیم به چند ماه تبدیل شد و دو بازیکن برزیلی تا پایان نیم فصل به راحتی از همراهی سپاهان دور ماندند. این اتفاق در وهله نخست، دست حسین فرکی را در هفته های آینده لیگ محدود کرد و از طرفی ضرر مالی بزرگی هم برای تیمی بود که کمتر هزینه بی خودی متقبل میشد اما در همان زمان شنیده شد که یکی از دلایل برکناری خلیلیان همین اشتباه بوده است. *شوک سوم: ترانسفر حاجصفی به آلمان بدون شک حضور احسان حاجصفی در سپاهان یکی از دلایل پیروزیهای سپاهان در هفتههای نخست لیگبرتر بود اما هافبک جوان و چپ پای سپاهان که به دنبال پیگیری فوتبالش در کشورهای اروپایی بود بندی را در قراردادش گنجانده بود که اگر پیشنهاد خارجی داشته باشد میتواند قراردادش را یک طرفه فسخ کند. همین بند کافی بود تا احسان با دریافت نخستین قرارداد خوب از لیگ دو آلمان قهرمان ایران را رها کند و برای تحقق رویاهایش به اروپا برود. پس از جدایی حاجصفی، سپاهان هیچگاه موفق نبود و روند نزولی این تیم آغاز شد. جدایی راحت جوان اول سپاهان از این تیم از دیگر گافهای مدیریت سابق این تیم بود و همواره موجب این اتفاق مورد انتقاد بودند.
قهرمانی تیم فوتبال سپاهان اصفهان در لیگ برتر فوتبال
*شوک چهارم: اختلاف کاپیتان - سرمربی در شرایطی که حسین فرکی با محدودیت بازیکن مواجه شده بود، حضور کاپیتان بزرگ سپاهان در این تیم میتوانست خبر خوبی باشد اما خبر بد دیگر ناراحتی محرم نویدکیا از عوامل تیم و قهر او بود که در نتیجه به غیبت او در تمرینات منجر شده بود. هر چند این اتفاق در ابتدا از سوی مدیران و مربیان تیم رد میشد اما بالاخره مشخص شد که کاپیتان و سرمربی سپاهان که در قهرمانی فصل گذشته نقش به سزایی را ایفا کرده بودند با هم مشکل داشتند و همین مشکل موجب بروز مشکلاتی در تیم شده بود. علاقه هواداران به نویدکیا و شعارهای زیاد علیه فرکی جواب داد و حسین فرکی با کمترین درخواست از سپاهان جدا شد تا در فضایی که به او علاقه ندارند کار نکند. مدیران سپاهان هم که علاقه ای به تفرقه نداشتند به راحتی با این درخواست موافقت کردند تا این تیم بیش از پیش وارد بحران شود. در نتیجه این اتفاق ایگور استیماچ، گزینه ابتدای فصل استقلال برای هدایت این تیم، سرمربی سپاهان شد تا شاید تیم را از بحران خارج کند. شوک پنجم: ادامه نتایج ضعیف و فشار هوادارن هر چند استیماچ در بازی نخست خود مقابل نفت تهران به لطف بازیکنان حریف شروع خوبی داشت و توانست نخستین پیروزی را به دست بیاورد اما در ادامه لیگ هیچ گاه بدشانسی دست از سر تیم او برنداشت و تمام نتایج او حذف از جام حذفی، تساوی و شکست های پیدرپی بود تا ناامیدی هواداران از قهرمانی و کسب سهمیه آسیا بیشتر شود. *شوک ششم: جدایی شریفی در کنار تمامی کمبودها در بخش بازیکنان، تصمیم مهدی شریفی برای گذراندن سربازیاش در تراکتورسازی و جدایی از سپاهان شوک دیگری را به هواداران وارد کرد. آن ها که امیدوار بودند با بازگشت شیمبا، یک بار دیگر مثلث سه بازیکن هجومی این تیم متشکل از خلعتبری، شریفی و شیمبا تشکیل شود، ناامیدتر از همیشه بودند.
دیدار تیم های فوتبال سپاهان و النصر
*شوک هفتم: اختلاف سرمربی و کاپیتان دوم شاید سپاهان جزو معدود تیمهای باشد که هواداران به لطف تعصب بازیکنان قدیمی این تیم، همواره از بازیکنان تیم حمایت میکنند و همین امر موجب بروز بازیکن سالاری میشود. در شریطی که سپاهانیها امید داشتند با بازگشت دو بازیکن برزیلی به لیگ برتر بازگردد اخراج هادی عقیلی از اردوی تیم و مصاحبه زودهنگام این بازیکن شرایطی را بدتر کرد و تا پایان سال جدید که بیش از یک ماه از این اتفاق میگذرد هنوز تکلیف این بازیکن مشخص نشده است. شاید این بیت شعر از صائب تبریزی برای هر کدام از اعضای سپاهان مناسب باشد. شاید حسین فرکی هم این شعر را به یاد آورده و تن به جدایی از سپاهان داده است: چون وا نمی کنی گرهی، خود گره مشو / ابرو گشاده باش چو دستت گشاده نیست با بررسی دقیق این اتفاقات مشخص میشود که بیش از هر کسی سپاهانیها در وضعیت فعلی مقصر هستند و اشتباهات متعدد این تیم را به این روز انداخته است. شاید انتخابها و رفتار های غلط موجب بروز این اتفاقات شده اما در حال حاضر که سپاهان هیچ امیدی در لیگبرتر ندارد و از جام حذفی حذف شده، لیگ قهرمانان آسیا تنها امید باقی مانده آن ها برای موفقیت است و با کنار گذاشتن اختلافها میتوانند سال 94-95 را نسبتا خوب تمام کنند. انتهای پیام
کد خبرنگار:
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]