واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: پس از ماهها سرگرداني،اولمرت رفتني شد
ايهود اولمرت در هفته هاي اخير با رسوايي مربوط به دريافت مبلغي معادل پانصد هزار دلار به صورت رشوه و يا كمك هاي غير قانوني به صندوق انتخاباتي خود روبرو بوده و چند بار از سوي ماموران پليس مورد پرسش قرار گرفته است ،دستور داده است كه اعضاي حزب خود را براي برگزاري انتخابات رهبري حزب در تاريخي كه بعدا اعلام مي شود آماده كنند.
نخست وزير اسرائيل در پي فشارهايي براي كناره گيري از سمت خود، دستور برگزاري انتخابات رهبري حزب حاكم كديما را صادر كرده است.
به گزارش بي بي سي، امروز 23 خرداد،دفتر ايهود اولمرت، نخست وزير اسرائيل و رهبر حزب كاديما، اعلام داشت كه وي دستور داده است كه اعضاي حزب خود را براي برگزاري انتخابات رهبري حزب در تاريخي كه بعدا اعلام مي شود آماده كنند.
انتخابات رهبري كاديما مي تواند به بركناري اولمرت از سمت رهبري حزب و در نتيجه، مقام نخست وزيري منجر شود.
ايهود اولمرت در هفته هاي اخير با رسوايي مربوط به دريافت مبلغي معادل پانصد هزار دلار به صورت رشوه و يا كمك هاي غير قانوني به صندوق انتخاباتي خود روبرو بوده و چند بار از سوي ماموران پليس مورد پرسش قرار گرفته است.
در عين حال، مقامات قضايي اسرائيل هنوز اتهاماتي را عليه اولمرت وارد نكرده اند.
وي پذيرفته است كه قبل از تصدي سمت نخست وزيري در سال 2006، مبالغي را از موريس تالانسكي، بازرگان يهودي آمريكايي، دريافت كرده بود اما اين مبالغ را كمك هاي قانوني در حمايت از مبارزات انتخاباتي توصيف كرده است.
اولمرت گفته بود كه در صورتي كه رسما به تخلف مالي متهم شود، از سمت خود كناره مي گيرد اما اين وعده باعث كاهش فشار از داخل و خارج حزب براي كناره گيري او نشد.
تصميم ايهود اولمرت به برگزاري انتخابات حزبي پس از آن اعلام مي شود كه برخي اعضاي ارشد حزب كاديما و اعضاي كابينه ائتلافي كناره گيري او از نخست وزيري را توصيه كردند.
به گفته مخالفان اولمرت تضعيف موقعيت او بر مذاكرات با فلسطينيان تاثيري منفي داشته است
هنوز تاريخي براي برگزاري انتخابات رهبري حزب كاديما تعيين نشده اما منابع حزبي مي گويند كه احتمالا اين انتخابات پس از انجام تحقيقات از تالانسكي در روز 17 ژوئيه برگزار مي شود.
در چند هفته اخير، برخي از ناظران سياسي گفته بودند كه مواجهه با يك رسوايي مالي در كنار انتقادات ديگري كه از رهبري اولمرت در مقام نخست وزيري به عمل آمده باعث تضعيف موقعيت وي در مقام نخست وزيري شده است.
به گفته ناظران، ترديد در مورد آينده سياسي اهود اولمرت و ضعف او در مقام نخست وزيري مي تواند بر توانايي او در مذاكرات صلح با فلسطينيان تاثيري منفي بگذارد و مانع از پيشرفت رضايتبخش در اين مذاكرات شود.
به همين دليل، چند حزب شريك در دولت ائتلافي و برخي از اعضاي ارشد حزب كاديما تاكيد داشته اند كه درگير شدن ايهود اولمرت با يك رسوايي مالي، حتي اگر به طرح اتهام كيفري عليه او منجر نشود، براي كناره گيري از سمت نخست وزيري كافي است.
از جمله هفته گذشته زيپي ليوني، وزير خارجه اسرائيل و از اعضاي ارشد حزب كاديما، گفت كه اعضاي حزب بايد موضوع انتخاب رهبر جديدي را مورد توجه قرار دهند.
از ليوني به عنوان يكي از نامزدهاي مهم انتخابات رهبري كاديما و جانشين احتمالي اولمرت نام برده مي شود.
همچنين، روز چهارشنبه ايهود باراك، رهبر حزب كارگر و شريك اصلي در دولت ائتلافي، بار ديگر گفت كه در صورتي كه آقاي اولمرت از سمت خود كنار نرود، ادامه عضويت حزب كارگر در دولت ائتلافي را به مصلحت نمي داند.
در حال حاضر، حزب كاديما بيست و نه كرسي از يكصد و بيست كرسي كنست - پارلمان اسرائيل - را در اختيار دارد و بدون حمايت حزب كارگر، با نوزده عضو در پارلمان، ادامه كار دولت ائتلافي امكانپذير نيست.
در صورت خروج حزب كارگر از دولت، برگزاري انتخابات پيشرس اجتناب ناپذير مي بود در حاليكه با توجه به دشواري هاي اولمرت، ممكن بود حزب كديما نتواند موقعيت خود را به عنوان بزرگترين حزب در پارلمان حفظ كند.
ايهود اولمرت، كه شصت و سه سال دارد، براي نخستين بار در سال 1973 و سن بيست و هشت سالگي به عضويت پارلمان اسرائيل انتخاب شد و با تشكيل حزب ليكود در همان سال، به عضويت اين حزب در آمد.
در سال هاي بعد، آقاي اولمرت سمت هاي مختلفي را در كابينه هاي اسرائيل بر عهده داشت و براي مدتي نيز شهردار بيت المقدس بود.
در سال 2003، وي دوباره به نمايندگي كنست انتخاب شد و به عضويت دولت آريل شارون، نخست وزير در آمد.
پس از خروج آريل شارون از حزب ليكود و تاسيس حزب كاديما در سال 2005، ايهود اولمرت نيز به حزب جديد پيوست و به عضويت كابينه در آمد و آخرين سمت او در كابينه شارون، تصدي وزارت دارايي بود.
در ژانويه سال 2006 كه آقاي شارون به دليل بيماري، قدرت ادامه كار را از دست داد، اهود اولمرت سمت كفيل نخست وزيري را بر عهده گرفت و در ماه مه همان سال، رسما به نخست وزيري منصوب شد.
يكي از مهمترين تصميم هايي كه ايهود اولمرت در مقام نخست وزير اسرائيل اتخاذ كرد، مقابله با نيروهاي حزب الله لبنان و اجراي عمليات گسترده عليه اين كشور در تابستان سال 2006 بود كه سرانجام با مداخله شوراي امنيت، به برقراري آتش بس منجر شد.
عملكرد ضعيف ارتش اسرائيل در اين جنگ انتقادات گسترده اي را در داخل اسرائيل به دنبال آورد و ضربه سنگيني را به اعتبار آقاي اولمرت در افكار عمومي اين كشور وارد ساخت.
پنجشنبه 23 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 180]