واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
پاکسازی320 هکتار تالاب انزلی ازگیاه سنبل آبی
روز نو : مدیر کل محیط زیست استان گیلان گفت: 320 هکتار از تالاب انزلی از گیاه سنبل آبی که نوعی گیاه مهاجم است پاکسازی شده است.
قربانعلی محمدپور در گفت و گو با ایرنا افزود: گیاه سنبل آبی متعلق به آبهای جنوبی کشور است که وارد تالاب انزلی شده و مشکلات زیادی را برای اکوسیستم آن به وجود آورده است.
وی اظهار کرد: حتی برخی افراد از روی ناآگاهی این گیاه را به عنوان گل زینتی می فروشند و مردم ندانسته آن را وارد چرخه طبیعت می کنند، سنبل آبی گیاهی مضر و دارای ریشه ای بسیار بلند و ضخیم است که به راحتی و در مدت زمان کمی وسعت زیادی را اشغال می کند.
محمدپور ادامه داد: مقابله با این گیاه هیچ راهی ندارد جز جمع آوری با دست و تاکید سازمان محیط زیست این است که روند مقابله فیزیکی با این گیاه ادامه یابد که این کار با مشارکت فعالان محیط زیست استان، سمن ها و محیط بانان اداره کل استان گیلان انجام شده است و بر این اساس پهنه بسیار وسیعی از تالاب از این گیاه پاکسازی شد.
وی با بیان اینکه اکنون سنبل آبی در تالاب انزلی بسیار کم شده است افزود: البته این گیاه در دمای بالای 35 درجه رشد خود را نشان می دهد بنابراین اکنون به دلیل شرایط طبیعی آب و هوایی شاهد رشد آن در تالاب نیستیم و باید صبر کنیم تا فصل گرما برسد و در آن صورت وضعیت گیاه و حضور آن در تالاب را بررسی کنیم.
محمد پور گفت: بررسی ها نشان می دهد برای ریشه کنی این گیاه باید 10 تا 15 سال مداوم مقابله فیزیکی انجام شود و تاکید سازمان محیط زیست نیز بر روی همین روش است.
*** کاربرد گیاه آزولا برای خوراک ماهیان گرمابی
مدیرکل محیط زیست استان گیلان گفت: گیاه آزولا نیز که آفتی دیگر برای تالاب انزلی است، حدود 25 تا 30سال گذشته برای انجام یک پروژه تحقیقاتی وارد ایران شد، آن پروژه به ثمر نرسید اما ضایعات و عوارض آن گریبانگیر محیط زیست استان گیلان به ویژه تالاب انزلی شد.
وی افزود: آزولا گیاهی ریشه در آب است که به سرعت تکثیر می شود، اگر یک مشت از این گیاه در استخری ریخته شود در کمتر از یک ماه کل سطح استخر را می پوشاند بنابراین به عنوان یک مشکل اساسی برای تالاب انزلی مطرح بود.
محمد پور ادامه داد: یک سری کارهای تحقیقاتی با هدف استفاده برای خوراک دام و طیور بر روی این گیاه انجام شد اما توجیه اقتصادی نداشت از این رو متوقف شد، بر این اساس گاهی برخی دامداران اقدام به جمع آوری آن از سطح تالاب می کنند.
به گفته وی پهنه های وسیعی از تالاب با همکاری اداره کل محیط زیست گیلان، جهاد کشاورزی و شیلات استان از گیاه آزولا پاکسازی شد.
وی اظهار کرد: البته بررسی هایی که روی این گیاه انجام شد نشان داد که برای خوراک ماهیان گرمابی کاربرد دارد اما سطح وسیعی را در بر نمی گیرد.
محمد پور گفت: اکنون وضعیت تالاب نسبت به دو دهه گذشته در مورد وضعیت گیاه آزولا بهتر است اما باید کار جمع آوری و مقابله با آن با جدیت بیشتری پیش رود.
تاریخ انتشار: ۰۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]