واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: سايت پربيننده، تهديد امنيتي تازه اسرائيل
ماه گذشته سايت فيس بوك موضوع اعتراض برخي از ساكنان شهرك هاي يهودي نشين در منطقه اشغالي كرانه غربي بود زيرا آنها دريافته بودند كه در پروفايل آنها نام محل سكونت شان فلسطين ذكر شده است، در حالي كه آنها معتقدند اين ناحيه كه در اراضي اشغالي قرار دارد مي بايست تحت عنوان اسرائيل ذكر مي شد.
شبكه اجتماعي «فيس بوك» كه اكنون وارد چهارمين سال فعاليت خود شده است، بيش از 69 ميليون كاربر فعال دارد و ششمين سايت پربيننده در اينترنت است. اما مقامات امنيتي و نظامي اسرائيل مي گويند شبكه اجتماعي فيس بوك براي اسرائيل بدل به يك تهديد امنيتي جديد شده است. چون به نوشته اينديپندنت، نظاميان اسرائيلي در شبكه فيس بوك به انتشار عكس و مشخصات كامل خود ميپردازند و اين كار تبديل به عامل نگراني ارتش اين كشور شده است.
مقامات امنيتي و نظامي اسرائيل ميگويند شبكه اجتماعي فيس بوك براي اسرائيل بدل به يك تهديد امنيتي جديد شده است.
به نوشته «اينديپندنت»، نظاميان اسرائيلي كه در شبكه فيس بوك به انتشار عكس و مشخصات كامل خود مي پردازند به عاملي براي نگراني ارتش اين كشور بدل شده و از آنها خواسته شده است تا از انتشار مشخصات و تصاوير خود در اين سايت محبوب بپرهيزند.
ارتش اسرائيل بخش نامه تازه اي در باره ممنوعيت انتشار اطلاعات محرمانه توسط نظاميان و كارمندان غيرنظامي ارتش بر روي فيس بوك و ساير سايت هاي تعاملي وضع كرده است.
مقامات ارتش مي گويند برخي از سربازان ناآگاهانه برخي اطلاعات محرمانه از جمله اطلاعات طبقه بندي شده را بر روي فيس بوك منتشر كردهاند.
براساس بخشنامه تازه، سربازان اسرائيلي تنها در صورتي مجاز به داشتن صفحه اي در فيس بوك يا سايت هاي مشابه هستند كه در مشخصات خود به اينكه در حال خدمت در ارتش يا سازمان هاي امنيتي هستند اشاره اي نكنند و هيچ اطلاعاتي نيز در باره رسته و يا شغل خود ارائه ندهند.
ارتش اسرائيل مي گويد اين بخشنامه به منظور هشدار دادن به نظاميان اين كشور براي حفاظت از اطلاعات نظامي صادر شده است.
تعداد كاربران اسرائيلي سايت فيس بوك به سرعت در حال افزايش است، تنها در طي يك ماه در سال گذشته اين تعداد به دو برابر رسيد، تركيه تنها كشوري است كه با رشد مشابه در فيس بوك روبرو است.
حتي برخي از اعضاي كنست، مجلس نمايندگان اسرائيل، نيز در فيس بوك داراي پروفايل هستند تا شايد هواداران بيشتري در بين جوانان براي خود دست و پا كنند.
ماه گذشته سايت فيس بوك موضوع اعتراض برخي از ساكنان شهرك هاي يهودي نشين در منطقه اشغالي كرانه غربي بود زيرا آنها دريافته بودند كه در پروفايل آنها نام محل سكونت شان فلسطين ذكر شده است، در حالي كه آنها معتقدند اين ناحيه كه در اراضي اشغالي قرار دارد مي بايست تحت عنوان اسرائيل ذكر مي شد.
درحالي كه اغلب كشورها و سازمان هاي بين المللي معتقدند كه ايجاد شهرك هاي يهودي نشين ايجاد شده در منطقه اشغالي كرانه غربي غيرقانوني و برخلاف توافق هاي به عمل آمده است، اما پانزده هزار نفر از شهرك نشين هاي اين منطقه با فشار آوردن بر فيس بوك خواستار آن شدند كه آدرس آنها را به عنوان اسرائيل ثبت كند.
اين درخواست با اعتراض متقابل هشت هزار كاربر فلسطيني به فيس بوك براي ثبت نكردن شرق عرب نشين اورشليم به عنوان منطقه اي فلسطيني مواجه شد كه ثبت آدرس افراد ساكن اين منطقه تحت عنوان اسرائيل را "ظالمانه" خوانده اند.
فيس بوك سرانجام ناچار شد تا به ساكنان سه شهرك بزرگ مهاجر نشين يهودي در فلسطين اجازه دهد تا كشور مورد سكونت خود را در پروفايل هاي خود اسرائيل انتخاب كنند.
فيس بوك از سال قبل بدل به بزرگترين سايت اجتماعي اينترنت شده است كه اغلب شركت ها و سازمان هاي بزرگ از جمله بي بي سي و اي بي ام و بسياري از دانشگاه ها و موسسات علمي نيز در آن داراي شبكه اعضا هستند.
فيس بوك كه اكنون وارد چهارمين سال فعاليت خود شده است، بيش از 69 ميليون كاربر فعال دارد و ششمين سايت پربيننده در اينترنت است. اما در كشورهايي نظير ايران و سوريه فيلتر شده است.
فيس بوك طرفداران اسرائيلي بسياري دارد و از آنجا كه بر اساس قانون، همه جوانان زن و مرد بايد در طول سال مدتي را در ارتش، پليس و يا سرويس هاي عمومي بگذارنند، انتشار اطلاعات مرتبط با سازمان هاي نظامي و پليسي كاربران اسرائيلي مي تواند براي اين سازمان ها دردسر ساز باشد.
در هفته هاي گذشته موضوعات بسياري در باره بهره برداري از پروفايل هاي كاربران فيس بوك كه اغلب وابسته به يك نهاد اجتماعي هستند، در رسانه ها مطرح شد و فيس بوك اخيرا شيوه نمايش پروفايل براي ديگران را تغيير داده و آن را امن تر كرده است.
سرك كشيدن به شبكه هاي اجتماعي در سال هاي گذشته به سرعت به يكي از عادت هاي مخاطبان اين نوع شبكه ها بدل شد، فيس بوك به دليل تنوع، گسترش، حرفه اي و شخصي بودن و در ضمن قابليت هاي تازه و نوآوري توسط مخاطبان به سرعت توانسته است شبكه هاي قديمي تري چون اوركات كه از پشتيباني غول رسانه اي چون گوگل برخوردار بود را پشت سر بگذارد و جاي خود را به عنوان شبكه اي براي تعاملات فردي و اجتماعي حرفه اي نه تنها در ميان كاربران جوان تر و حرفه اي اينترنت بلكه در ميان كاربران مسن تر نيز باز كند.
پنجشنبه 23 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 354]