واضح آرشیو وب فارسی:الف: تکنیک هایی کاربردی برای عکاسی از رعد و برق + آموزش
بخش دانش و فناوری الف،27 اسفند94
در این گزارش همراه ما باشید تا به شما ترفندهایی را یاد بدهیم که با استفاده از آن می توانید بهترین عکس ها را از رعد و برق و صاعقه بگیرید.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۳۰
عکاسی در هر شرایط آب و هوایی ریسک ها و مشلات خاص خودش را دارد. رعد و برق و صاعقه نیز از این قاعده مستثنی نیستند. ولی اگر کارتان را به خوبی بلد باشید می توانید عکسهایی استثنایی بگیرید.
1. پیدا کردن صاعقه
چندان ساده نیست، ولی بهتر این است که به جلوتر از طوفان بروید تا بتوانید آنرا ببینید ولی خودتان داخلش نباشید. چندین نرم افزار موبایل برای اینکار وجود دارد و خوبی اینکه خودتان درون طوفان نباشید این است که دوربین نازنینتان سالم می ماند!
2. ایمنی
حتما شنیده اید که می گویند اول ایمنی، بعد کار قطعا میدانید که صاعقه نزدیکترین مسیر به سمت زمین را انتخاب می کند و شما، دوربینتان و سه پایه ی فلزیتان اهداف خوبی برایش هستید. هیچوقت در زیر باران و در فضای باز نایستید، از درختها و سازه های بلند نیز دوری کنید. اگر درون طوفان هستید توصیه می کنیم از فضایی مسقف مانند بالکن اقدام به عکاسی کنید، به این شکل شیشه ای در مسیر راهتان نیست ولی مورد حفاظت قرار می گیرید.
3. تجهیزات
درست مانند عکاسی از ستارگان یا آتش بازی قطعا به سه پایه و نوعی ریموت نیاز خواهید داشت. اگر ریموت ندارید می توانید دوربین را بر روی تاخیر دو ثانیه ای تنظیم کنید تا فشردن شاتر باعث لرزش دوربین نشود. همچنین بهتر است بیش از یک باتری و کارت حافظه همراه داشته باشید.
4. کادربندی
چیزی که بیش از هر مساله ی دیگری موجب ثبت عکسی فوق العاده از صاعقه می شود کادربندی است. بسیار کم پیش می آید که چنین عکسهایی را بدون داشتن پیش زمینه ای خوب یا وجود سوژه ای برای نشان دادن عظمت صاعقه ببینید. توجه داشته باشید که وقتی صاعقه اتفاق می افتد تمام آسمان را روشن خواهد کرد و چیزهایی که با چشم غیرمسلح دیده نمی شدند در عکس ثبت خواهند شد. توصیه می کنیم سه پایه ی خود را با کادربندی مورد نظرتان تنظیم کنید و چندین عکس بگیرید ، اینکار می تواند بعدا کار ادیت عکس را هم راحت تر کند.
5. فوکوس
لازم است که فوکوس دوربینتان را بر روی حالت دستی تنظیم کنید. زیرا اگر بخواهید از فوکوس خود دوربین استفاده کنید عکستان را از دست می دهید. به دلیل رندوم بودن صاعقه ها تنظیم فوکوس بر روی بی نهایت باعث می شود مطمئن شوید عکستان تار نیست.
6. دیافراگم
عدد دیافراگم با توجه به فاصله و جایگاه صاعقه ها متفاوت است. ولی به طور کلی بهتر است از f/6 کمتر باشد. مگر اینکه به عمق میدان زیادی برای ثبت پیش زمینه و پس زمینه نیاز داشته باشید.
7. ایزو
قانون کلی برای نوردهی طولانی این است که ایزو را بر روی کمترین حالت ممکن تنظیم کنید. برای عکاسی از صاعقه با توجه به سرعت شاتر انتخابی می توانید تا ایزوی 800 بالا بروید. برای عکاسی از صاعقه در طول روز بین 100 تا 200.
8. سرعت شاتر
شاتر باید حداکثر برای مدت 8 تا 10 ثانیه باز باشد. بیشتر از این و امکان دارد نوردهی بیش از حد انجام شود. صاعقه همواره از آنچه فکر می کنید روشن تر است. دوربین را بر روی حالت bulb قرار دهید تا شاتر باز باشد و به محض اصابت صاعقه آنرا ببندید.
9. RAW
عکاسی RAW دوست شماست! به همین دلیل توصیه می کنیم کارت حافظه ی اضافی داشته باشید. در پردازش عکس به شما کمک خواهد کرد و می توایند عکسهایی شبیه تر به آنچه در ذهن داشتید ثبت کنید.
10. پس پردازش
هنگام پردازش عکس در کامپیوترتان در خواهید یافت که امکانات زیادی برای ادیت چنین عکسهایی دارید. صاعقه هایی که دورترند حالتی زرد رنگ داشته و آنهایی که به شما نزدیک ترند بیشتر به آبی یا بنفش تمایل دارند.
اگر می خواهید چندین صاعقه را در یک فریم داشته باشید، می توانید با ادیت چند عکس به این هدف دست یابید. اگر برای چند عکس از یک کادربندی استفاده کرده اید به راحتی می توانید آنها را در فتوشاپ روی هم قرار دهید.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]