تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 30 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):خدا را نشناخته آن که نافرمانی اش کند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860817826




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چه زمانی پرتاب ترقه منجر به اعدام می‌شود؟


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
چه زمانی پرتاب ترقه منجر به اعدام می‌شود؟




پرتاب ترقه و ایجاد آلودگی صوتی حتی اگر به قصد ضرب و جرح و کشتن دیگری نباشد چون نوعاً کشنده محسوب می‌شود و به نوعی قصد عمدی بودن آن عمل از آن احراز شده، چنانچه موجب مرگ کسی گردد قتل عمد محسوب می‌شود.





خبرگزاری میزان: پرتاب ترقه و ایجاد آلودگی صوتی حتی اگر به قصد ضرب و جرح و کشتن دیگری نباشد چون نوعاً کشنده محسوب می‌شود و به نوعی قصد عمدی بودن آن عمل از آن احراز شده، چنانچه موجب مرگ کسی گردد قتل عمد محسوب می‌شود.

چهارشنبه سوری یا همان جشن آتش از کهن ترین و با سابقه ترین جشن های ایرانیان محسوب می گردد. این جشن که جشن نبرد با تاریکی نیز نامیده می شود جشنی ملی و مردمی است که طلایه دار نوروز نیز می باشد.

برخی افراد در این جشن خوشحالی خود را به گونه‌ای ابراز می‌کنند که علاوه بر ورود آسیب و خسارت به مردم و خود موجب ورود خدشه به اصل وجودی این جشن ملی نیز شده است. این افراد نوعاً با استفاده از وسایل محترقه و آتش زای خطرناک نام این جشن را از چهارشنبه سوری به چهارشنبه سوزی تغییر داده اند. اما آنان باید بدانند که قانون با آنان به شدت برخورد خواهد کرد و برای این دست اخلال گران مجازات های سنگینی همچون قصاص و یا حتی اعدام را نیز درنظر گرفته است.

به عبارتی دیگر به نوعی پرتاب ترقه و ایجاد آلودگی صوتی حتی اگر به قصد ضرب و جرح و کشتن دیگری نباشد چون نوعاً کشنده محسوب می شود و به نوعی قصد عمدی بودن آن عمل از آن احراز شده، چنانچه موجب مرگ کسی گردد قتل عمد محسوب می شود.

به عبارتی دیگر مطابق قانون هر جرمی متشکل از 3 رکن قانونی، مادی و روانی(معنوی) است. برای بیان رکن قانونی ترقه بازی و انفجار بمب دست ساز می توان به مواد ذیل استناد نمود:

ماده 290 به بعد قانون مجازات اسلامی

ماده 499 قانون مجازات اسلامی

ماده 687 کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی

رکن مادی آن صرفاً عمل پرتاب ترقه به صورت عمدی است و رکن روانی آن به دلیل نوعاً کشنده بودن از عمل مادی احراز شده و اگر بر اثر آن قتلی صورت بگیرد قتل مزبور قتل عمد محسوب می شود.

در واقع ایجاد آلودگی صوتی عملی است که عرف آن را عملی می داند که می تواند منتهی به مرگ افراد شود و چون پرتاب ترقه عمداً صورت می گیرد و نتیجه حاصله عرفاً روشن است قانون گذار قصد نتیجه را نیز از عمل پرتاب کننده احراز می کند و عمل را قتل عمد و مجازات قصاص را بر آن اعمال می کند حال آنکه ترقه حتی اگر موجب صدای مختصری شود و به نوعی عرفاً و نوعاً کشنده محسوب نشود و در این بین فردی به علت همان صدای مختصر جان خود را از دست دهد به دلیل آنکه از این عمل نوعاً استنباط ضرب و جرح می شود قانون گذار قصد ضرب و جرح ِ عمدی را از فعل پرتاب کننده احراز کرده و مجازات قتل شبه عمد را بر آن اعمال می کند که علاوه بر پرداخت دیه به زندان نیز محکوم می شود.

در واقع از رکن مادی این عمل رکن روانی و سوءنیت خاص نیز به دلیل نوعاً کشنده بودن عمل ارتکابی احراز می شود. در عمل انفجار ترقه نیز به دلیل احتمال و پیش بینی وقوع جرم و آسیب و مرگ رکن روانی عمدی بودن و قصد نتیجه داشتن نیز همانطور که ذکر شد احراز شده، قتل عمد محسوب می شود.

لذا حتی اگر عمل ارتکابی موجب ضرب و جرح و یا کشته شدن فردی هم نشود و مثلاً موجب ایجاد حریق یا آسیبی به اموال دولتی یا اموال سایر شهروندان شود می تواند تحت عناوین اخلال در نظم و مزاحمت و خرابکاری جرم محسوب شده و مرتکب به مجازات مربوطه آن در ماده 687 قانون مجازات اسلامی محکوم خواهد شد.

پس از جرم انگاری موارد مختلف خرابکاری، ایجاد حریق در اماکن عمومی را به مجازات 3 تا 10 سال حبس محکوم کرده است. این در حالی است که علاوه بر آنچه درباره مسئولیت کیفری این دست اشخاص گفته شد، آنان دارای مسئولیت مدنی نیز بوده و ضامن کلیه خسارات معنوی و مادی خواهند بود که بر اثر عمل ارتکابی به اموال عمومی و اموال سایر شهروندان وارد کرده اند.

در نهایت امید است تا با توجه به قانون، آداب و سنن تاریخی مان بتوانیم سنن قدیمی را آنچنان که هست پاس بداریم تا دیگر شاهد مرگ فرزندان ایران به خاطر مواد محترقه نباشیم.







تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن