تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مهدى طاووس بهشتيان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803123144




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فساد یک سبک زندگی در ایران ؟


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



"فساد" یک سبک زندگی در ایران ؟
روز نو : سایت "میدل ایست آی" با اشاره به حکم اخیر صادر شده از سوی دادگاه برای بابک زنجانی می نویسد:"بابک زنحانی میلیاردر مهم ایرانی به فساد محکوم شده است. او به اتهامی 2.8 میلیارد دلاری مجرم شناخته شده است. این میلیاردر 41 ساله به واسطه معاملات نفتی که در دوران احمدی نژاد انجام می داد و تحریم ها را دور می زد توانست ثروت زیادی را برای خود فراهم کند. در واکنش به خبر محکومیت او حسن روحانی رییس جمهوری ایران اعلام کرد که مردم می خواهند بدانند که چه شده و این پول ها در کجا خرج شده است. اظهارات روحانی به طور ضمنی مبنی بر آن است که ظاهرا زنجانی تنها نبوده و در این کار با مقام های نیز در ارتباط بوده است. پس از اعلام حکم دادگاه "امیر عباس سلطانی فر" یکی از اعضای کمیسیون پارلمانی بر رسیدگی به پرونده زنجانی اظهار کرده که ضروری است تا این اطمینان کسب شود که چه کسانی پشت سر او بوده اند و این اطمینان را به او داده بودند که او اعدام نخواهد شد. افشای پشت پرده این واقعیت اهمیت دارد". 







به گزارش خرداد، این نشریه می افزاید:"فساد اجتناب ناپذیر است و در همه کشورها وجود دارد و در عین حال مقیاس و میزان آن متفاوت است. "احمد توکلی" اقتصاددان صریح و رک گوی مجلس به تازگی درباره "فساد سیستماتیک" در ایران هشدار داده بود و خاطر نشان کرد که تداوم این روند می تواند منجر به فروپاشی نظام شود. هم چنین، مقام معظم رهبری نیز به طور دائم درباره تداوم فساد هشدار داده و گلایه کرده اند. ایشان از مقام های عالی رتبه کشوری این پرسش را مطرح کردند که چند سال پیش من در مورد فساد صحبت کردم و به سران قوا نامه نوشتم واقعا در عمل چه کاری برای مبارزه با فساد انجام شده و می شود"؟ 


این نشریه در ادامه اشاره می کند که مفهوم "رانت اقتصادی" مربوط به فساد است و در رسانه های ایران به طور گسترده ای مورد بحث قرار می گیرد. رانت اقتصادی زمانی موضوعیت می یابد ک یک فرد چیز منحصر بفردی را در اختیار می گیرد و تصمیم می گیرد تا با استفاده از موقعیت و یا کسب منافع مادی از مضرف کنندگان بهره ببرد. فعالیت های رانت جویانه در ایران شایع است و در زمره آن ها رشوه، تقلب، اختلاس و دیگر معاملات مشکوک از جمله سوء استفاده از بخش دولتی نیز وجود دارند". 


این نشریه در بیان علت همه گیری "فساد" در ایران می نویسد:"دولت ایران بزرگ است. از نفت و گاز تا صنایع از جمله لوازم یدکی خودرو، مواد بهداشتی و غذایی، بانکداری و هواپیمایی می توان حضور دولت را در هر گوشه ای زندگی در ایران مشاهده کرد. براساس برخی برآوردها حدود 80 درصد از نیازهای روزمره زندگی ایرانیان را بخش دولتی تامین می کند. این منجر به ایجاد طیفی از کارکنان در بخش دولتی می شود که به دنبال کسب فرصت برای استفاده از موقعیت خود و بهبود وضعیت معیشتی شان هستند. کمبود دستمزدهای کارکنان بخش دولتی در میان برخی از آنان این انگیزه را ایجاد می کند که برای تامین هزینه های زندگی خانواده خود به فسادروی آورند. در این بین بخش کوچکی از کارکنان حقوق خوبی دریافت می کنند و عامل اصلی ارتکاب فساد در میان آنان حرص و از قلمداد می شد. پاسخگویی و عدم وجود آن یکی دیگر از عوامل تعیین کننده در گسترش فقساد است. هم چنین وجود پارتی بازی و ضعف جامعه مدنی نیز سبب می شود تا سازمان های جامعه مدنی، پژوهشگران و حسابرسان مستقل و رسانه ها نتوانند به حد گسترده ای به موضوع فساد و ابعاد و جزئیات آن در ایران بپردازند". 


این سایت در ادامه اشاره می کند که زنجانی صرفا یک فرد و یک نام بود و معلوم نیست چه کسانی در پشت پرده او را حمایت می کردند. این سایت می نویسد:"در سال 2015 میلادی، شاخص فساد که توسط سازمان شفافیت بین المللی منتشر شد نشان می داد که ایران در میان 168 کشور جهان در رتبه 130 قرار دارد. یک عامل مهم و موثر بر شاخص فساد عدم شفافیت در اقتصاد است. کارکنان بخش دولتی با استفاده از فرصت هایی که در اختیار دارند برای ارتقای موقعیت خود ممکن است به رشوه مبادرت ورزند". 


میدل ایست ای در ادامه از عواقب و پیامدهای تداوم فساد می نویسد:"تحت یک نظام گسترده از فساد، لذت بردن از رانت اقنصادی توسط عده ای به یک پدیده متداول تبدیل می شود. نتیجه اجتناب ناپذیر ظهور چنین وضعیتی تمرکز ثروت در دست یک اقلیت کوچک است. در آن صورت توزیع درآمد ناهمگون تر و نابرابری تشدید می شود. در چنین شرایطی نرخ فقر افزایش می یابد". این سایت اشاره می کند که یکی از دلایل اصلی دشواری مبارزه با فساد در ایران نبود آمار و داده های قابل اعتماد است و در این باره می نویسد:"برای مثال، حجم گسترده ای از کالاها به طور غیر قانونی و بدون ثبت شماره رسمی صادرات و واردات به ایران وارد می شوند. در نتیجه داده قابل اعتمادی وجود ندارد که بتوان بر پایه آن برنامه ریزی اقتصادی برای اصلاحات را انجام داد. پرداخت رشوه برای کاهش مالیات و عدم شفافیت در عوارض گمرکی همگی از جمله موانع دولت برای مبارزه با فساد هستند. یکی دیگر از اثرات نامطلوب فساد در ایران آن است که بخش بزرگی از استعدادهای کشور که جوانان دارای تحصیلات عالی هستند به جای کار مولد در فعالیت های رانت جویانه شرکت کنند". 


این سایت با طرح این پرسش که آیا ایران می تواند فساد را مهار کند می نویسد:"علی لاریجانی رییس مجلس ایران یک بار در مجلس اظهار کرد که هیچ امیدی برای مبارزه با فساد ندارد. واقعیت آن است زمانی که فساد به طور سیستماتیک در کشوری همه گیر می شود این موضوع به یک روش زندگی تبدیل می شود. در ایران بسیاری از مردم در زندگی روزمره با این سیستم فساد سر و کار دارند و سعی می کنند تا خود را با آن انطباق دهند. آنان به سادگی تلاش می کنند تا در بدترین وضعیت ممکن بهترین منافع را کسب کنند. مطمئنا این وضعیت نامطلوب است. اما برای از بین بردن فساد جامعه و دولت باید با یکدیگر اراده لازم را داشته باشند. در این میان تنها تعداد معدودی از سیاستمداران نسبت به پیامدهای تداوم فساد در ایران هشدار داده اند". 




تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن