تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):همیشه جاهل یا افراط گر و تجاوزکار و یا کندرو و تفریط کننده است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827229730




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روشی جدید برای کشف دستکاری‌های DNA


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
روشی جدید برای کشف دستکاری‌های DNA




تا کنون، این دستکاری‌های صورت گرفته روی دی ان ای به صورت تصادفی و بر حسب شانس و اقبال کشف می‌شدند و دانشمندان معمولا از وجود سیگنال‌های نامتدوال و دور از انتظار در تحلیل‌های شیمیایی مربوط به دی ان ای پرده بر می‌داشتند.





zoomit.ir - بابک قهرمانی: مولکول دی ان ای از چهار نوکلئوسید ساخته شده که هر کدام از آنها با حروف A، G، C و T نشان داده می‌شود. با وجود اینکه ساختار دی ان ای برای نخستین بار در سال ۱۹۵۳ رمزگشایی شده، اما از آن زمان تا به امروز دانشمندان چندین گونه‌ی مختلف را شناسایی کرده‌اند که اغلب به رشته‌های دی ان ای افزوده شده و با یکی از این چهار حرف متدوال جایگزین می‌شوند.


روشی جدید برای کشف دستکاری‌های دی ان ای



گونه‌های مختلف دی ان ای ممکن است توسط دسته‌های متداولی از نوکلئوسیدها دستکاری شده باشند و اغلب هم به سلول‌ها در کنترل اینکه چه ژن‌هایی فعال یا غیرفعال شوند کمک می‌کنند و از آنها با عنوان نشانه‌های پس‌زایشی (اپی‌ژنتیک) در دی ان ای نام برده می‌شوند. در باکتری‌ها، این گونه‌ها همچنین برای حفاظت دی ان ای در برابر یورش بیرونی از سوی سایر ارگانیزم‌ها همچون ویروس‌ها لازم هستند.

تا کنون، این دستکاری‌های صورت گرفته روی دی ان ای به صورت تصادفی و بر حسب شانس و اقبال کشف می‌شدند و دانشمندان معمولا از وجود سیگنال‌های نامتدوال و دور از انتظار در تحلیل‌های شیمیایی مربوط به دی ان ای پرده بر می‌داشتند. اما به هر حال اکنون در پی همکاری گروه‌هایی از MIT، دانشگاه فلوریدا و چند انستیتوی دیگر، دانشمندان به رهیافتی دست یافته‌اند که در بر دارنده‌ی یک روند سازمان‌‌یافته به منظور کشف نشانه‌های پس‌زایشی و دستکاری‌های ژنی ناشناخته است. پیتر ددون (Peter Dedon) از MIT که در زمینه‌ی مهندسی زیست‌شناسی فعالیت دارد در این رابطه می‌گوید:

این روشی است برای شناسایی نوکلئیک اسید‌های تغییر یافته‌ای که شما از وجود آنها آگاهی نداشته‌اید. ما در این روش یک چارچوب فناوری را برای شناسایی و دسته‌بندی این تغییرات صورت گرفته‌ی جدید گسترش داده‌ایم.

ددون و همکارانش باور دارند که باکتری‌ها و ویروس‌ها به طور خاص دارای تغییرات بسیاری در دی ان ای هستند و این تغییرات تا به امروز به کل ناشناخته مانده‌اند و شناسایی آنها می‌تواند در زمینه‌ی ارائه‌ی اهداف آنتی‌بیوتیکی جدیدتر و ابزارهای زیست‌فناوری تازه‌تر، کمک‌های شایانی به دانشمندان برساند.

این گروه از پژوهشگران با استفاده از رهیافت جدید خود که مبتنی بر یکپارچه‌سازی علم شیمی زیستی و تحلیلی، ژنوم‌شناسی مقایسه‌ای و همچنین نوع خاصی از ترتیب‌دهی دی ان ای است، توانسته‌اند دسته‌ای جدید از تغییرات و جهش‌های رخ داده در دی ان ای را شناسایی کنند که این تغییرات به باکتری‌ها در محافظت‌ از ژنوم‌های خودشان از آلودگی‌های ویروسی کمک می‌کند. گزارش یافته‌های این گروه به صورت کامل در ژورنال مشروح آکادمی ملی علوم امریکا در ۲۹ فوریه‌ی امسال به انتشار رسید.

یک رهیافت چندشاخه‌ای

دگرگونی‌های دی ان ای معمولا به واسطه‌ی آنزیم‌ها و پس از سنتز شدن آنها در طی فرایند تقسیم سلولی، وارد دی ان ای می‌شود. این تغییرات اغلب به عنوان نشانه‌های برای تشخیص اینکه کدام ژنها در چه بازه‌ی زمانی معینی می‌توانند فعال شوند، به شمار می‌رود. از سویی، تغییرات در ان ای می‌تواند باعث دفاع باکتری در برابر ورود دی‌ ان ای‌های سایر ویروس‌ها و باکتری‌ها باشد. همچنین گفتنی است که تنوع وسیع‌تر از تغییرات مشابه در یک دی ان ای می‌تواند به تمامی انواع آر ان ای‌ها از جمله آر ان ای پیام‌رسان و آر ان ای انتقالی در انجام بهتر نقش‌هایشان کمک کند.

ددون و والری دو کرکی لاگارد (Valerie de Crecy-Lagard)، پروفسور میکروبیولوژی و علوم سلولی از دانشگاه فلوریدا تصمیم گرفتند تا رهیافت سازمان یافته‌تر و دقیق‌تری را برای شناسایی و دسته‌بندی چنین تغییراتی به کار برند.

لاگارد پیش از این توانسته بود، بسیاری از ژن‌های مورد نیاز برای سنتز تغییرات آر ان ای که با نام‌های کویئوزین و آرکئوزین شناخته می‌شوند را کشف کند. این گونه‌ها در میکروارگانیزم‌ها (موجودات میکروسکوپی) یافت می‌شوند و از یک گونه‌ی مقدم‌تر با نام پریکیو صفر (preQ0) سرچشمه می‌گیرند. با استفاده از ژنوم‌شناسی مقایسه‌ای که روشی برای تصویرسازی ژنوم‌های گوناگون از ارگانیزم‌های گوناگون برای رشته‌های ویژه‌ی متنوعی از دی ان ای است، لاگارد توانست ژن‌های مشابهی را در گونه‌های مختلف باکتریایی پیدا کند که این ژن‌ها در خوشه‌های ژنی ویژه‌، حاوی جهش‌های دی ان ای قرار داشتند. ژنوم‌شناسی مقایسه‌ای به عنوان یکی از پایه‌های این پلتفرم ارائه شده، باعث پیدایش نخستین نشانه‌های مرتبط به جهش‌های دی ان ای محتمل شود.

لاگارد و ددون هر دو از نویسندگان ارشد PNAS هستند و بر آن شدند تا در این پژوهش، پیش‌بینی‌های لاگارد درباره‌ی اینکه این باکتری‌ها پریکیو صفر را به دی ان ای وارد می‌کنند را مورد آزمایش و بررسی قرار دهند. پژوهشگران با طیف‌سنجی جرمی توانستند در آزمایشگاه تحت سرپرستی ددون، دی ان ای دستکاری شده توسط ساختاریی شبیه عامل پریکیو صفر را شناسایی کنند. گروه این ساختارها را با عنوان دی ای دی جی (dADG) نامگذاری کردند که این تغییرات در باکتری‌های حاوی این خوشه‌های ژنی رخ می‌داد و در دسته‌ای از باکتری‌ها که فاقد این خوشه‌ بودند رخ نمی‌داد.

پژوهشگران در ادامه نشان دادند که در آن دسته از باکتری‌هایی که در بررسی خود مورد آزمایش قرار داده بودند، جهش dADG به عنوان بخشی از سیستم دفاعی این موجودات به شمار می‌رفت و از دی ان ای سلول باکتریایی محافظت می‌کرد. این باکتری‌ها انزیم‌هایی تولید می‌کنند که با نام انزیم‌های محدودکننده شناخته می‌شوند و وظیفه‌ی آنها به عنوان یک نمونه این است که دی ان ای جهش نیافته‌ی ویروس‌های مهاجم را مورد حمله قرار دهند. ددون و لاگارد در حال حاضر مشغول پژوهش و جستجو درباره‌ی سایر باکتری‌ها به منظور شناسایی ساختار‌های پس‌زایشی برای این جهش‌های دی ان ای، متفاوت‌تر با آنچه که هم اکنون کشف شده هستند.

گروه در طی یک همکاری با ریچارد رابرتز (Richard Roberts) از نیواینگلند که در آزمایشگاه زیستی نیواینگلند به عنوان یکی از کارکنان ارشد فعالیت دارد، در حال اعمال بخش سوم از پلتفرم فناوری خود به منظور متمایزسازی تغییرات جدید dADG هستند.

هدف‌های آنتی‌بیوتیکی

در مورد انسان‌ها، تنها چند مورد از تغییرات و دستکاری‌های روی DNA شناسایی شده است که اغلب آنها تا ده‌ها سال پس از شناسایی پایه‌های مرسوم DNA شناسایی نشده بودند. ددون در این زمینه می‌گوید:

آیا موارد بیشتری از این جهش‌ها باز هم وجود دارند؟ این پرسش بسیار جالبی است. البته احتمال می‌رود که شمار زیادی نباشند؛ اما به هر حال باید برای یافت آنها، انسان‌های بیشتری را جستجو کنیم.

از سویی دیگر، گروه پژوهشی باور دارند که در باکتری‌ها باید حداقل بیش از دوازده جهش و تغییر فراتر از آنچه که اکنون شناخته شده وجود داشته باشد. علاوه بر آن، در ویروس‌های حمله‌کننده به باکتری‌ها هم (باکتروفیگ) این موضوع صدق می‌کند. یکی از ارتباطات مهمی که میان دی ان ای باکتری‌ها و جهش‌ آن با بدن انسان‌ها وجود دارد در روده‌ی انسان و میکروب‌های روده‌ی انسان نهفته است. گروه پژوهشی در حال حاضر شواهدی به دست آورده‌اند که بر اساس آن، باکتری‌های موجود در میکروبیوم روده‌ی انسان دارای dADG و جهش‌های دی ان ای از همان نوع موجود در فوسفوروتیوآت‌ها هستند و بنابریان پژوهشگران به دنبال یافتن این نکته هستند که آیا این جهش‌ها نقشی در سلامت و بیماری‌های مرتبط با انسان خواهند داشت یا خیر.

هر گونه‌ جهش شناسایی شده‌ی جدید در این زمینه می‌تواند برای رسیدن به هدف‌های مرتبط با یافتن آنتی‌بیوتیک‌ها مفید باشد و در این میان، مواردی که آنزیم‌های محدودکننده را از تغییر دادن دی ان ای باکتری‌ها محافظت می‌کنند، دارای اهمیت بیشتری هستند. در برخی باکتری‌ها، جهش‌های و تغییرات صورت گرفته می‌تواند برای پیدایش نشانه‌های مرحله‌ی پس‌زایشی و در پی آن برای یافتن راهکارهای و اهداف آنتی‌بیوتیکی مفید باشد. ددون در پایان اشاره کرد که:

بسیاری از آنزیم‌های باکتری‌ها، منحصر به فرد بوده و همچنین در بقای حیات ارگانیزم موجود هم نقش پایه‌ای دارند. بنابراین ممکن است برای کارهای آنتی‌بیوتیکی مناسب باشند.







تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن