تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 7 مهر 1403    احادیث و روایات:  
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1818863839




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا آمریکا و همپیمانان منطقه‌ای آن به دنبال حذف نیروهای مردمی هستند؟


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چرا آمریکا و همپیمانان منطقه‌ای آن به دنبال حذف نیروهای مردمی هستند؟
آمریکا و همپیمانان آن با جوسازی علیه نیروهای مردمی عراق تلاش می‌کنند این نیروها را از مبارزه با داعش کنار گذارند تا از این راهبرد با به تعویق انداختن آزادسازی شهرهای عراق از تحت کنترل داعش، سرنوشت این کشور را بر پایه خواسته‌‌های خود رقم بزنند.
کد خبر: ۵۷۴۶۲۹
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۰ - 13 March 2016


آمریکا و همپیمانان آن با جوسازی علیه نیروهای مردمی عراق تلاش می‌کنند این نیروها را از مبارزه با داعش کنار گذارند تا از این راهبرد با به تعویق انداختن آزادسازی شهرهای عراق از تحت کنترل داعش، سرنوشت این کشور را بر پایه خواسته‌‌های خود رقم بزنند.


به گزارش «تابناک»، آمریکا و همپیمانان منطقه ای آن با جوسازی علیه نیروهای داوطلب مردمی عراق تلاش می کنند این نیروها را از مبارزه با داعش کنار گذارند تا از این راهبرد با به تعویق انداختن آزادسازی شهرهای عراق از زیر کنترل داعش، سرنوشت این کشور را بر پایه خواسته های خود رقم زنند.


از زمانی که «برت مک جورک» فرستاده ویژه آمریکا در امور عراق از آغاز نبرد برای آزاد سازی شهر موصل از کنترل داعش خبر داد و ارتش عراق به حال آمادباش کامل درآمد و در مناطقی که نقطه آغاز عملیات نیروها برای آزاد سازی شهرموصل است، مستقر شد حرف وحدیث ها درباره نیروهای امنیتی که در این نبرد سرنوشت ساز حضور خواهند داشت، آغاز شد. بویژه این در شرایطی است که مناقشه سیاسی درباره حضور نیروهای داوطلب مردمی هنوز هم ادامه دارد.


از آغاز عملیات نظامی ارتش عراق و دخالت نیروهای ائتلاف بین المللی به رهبری ایالات متحده آمریکا و نیروهای داوطلب مردمی که از پشتیبانی دولت عراق و بسیاری از گروه های سیاسی برخوردار است، مشخص شد که حملات هوایی نیروهای ائتلاف به اندازه عملیات ارتش وبسیج مردمی کارساز نبوده است. چرا که نیروهای داوطلب مردمی توانایی خود را در آزادسازی بسیاری از مناطق از جمله جرف الصخر، آمرلی، پالایشگاه شهر بیجی در جنوب موصل، سامرا و دیگر مناطق عراق بویژه در استان های دیالی وصلاح الدین و الانبار نشان دادند.


** تبلیغات گمراه کننده آمریکا و کشورهای عربی خلیج فارس


پیروزی‌های نیروهای مردمی عراق در مناطق مختلف عراق نشان داد که کشورهای عضو ائتلاف بین المللی در نبرد با داعش در عراق جدی نیستند. همچنین این پیروزی ها دستکم نشان داد حمله های ائتلاف بین المللی مبارزه با داعش  برای آزاد سازی کشور از نفوذ گروه های تندرو کافی و کارآمد نیست.  پیروزی های نیروهای دواطلب مردمی، برخی کشورها و در رأس آنها عربستان و ائتلاف بین المللی را بر آن داشت تا چنین وانمود کنند که نه تنها نیروهای داوطلب مردمی شکست خورده اند. بلکه این نیروها را به تروریسم  متهم کرده و چنین شایعه پراکنی کنند که مردم شهرهای عراق نمی خواهند نیروهای  داوطلب مردمی در آزاد سازی شهرها نقش داشته باشند. اما آشکار است که همه این اقدام ها برای این بود که نیروهای بسیج مردمی را از صحنه کارزار بیرون رانند و ارتش عراق را از کارآیی آنان بی بهره سازند.


با آغاز عملیات آزادسازی شهر الرمادی در استان الانبار، واشنگتن شرط کرد که اگر نیروهای بسیج مردمی در جنگ حضور نداشته باشند از نیروهای عراقی پشتیبانی هوایی خواهد کرد. دولت بغداد این پیشنهاد را رد کرد. از این رو آمریکا به ترفند دیگری دست زد و تلاش کرد میان مردم عراق به اختلافات مذهبی و طایفه ای دامن زند. همچنین آمریکا در میان مردم الرمادی تبلیغ کرد که مردم این شهر از حضور نیروهای بسیج مردمی در آزادسازی شهر الرمادی خودداری کنند با این وجود که بیشتر ساکنان استان الانبار از اهل تسنن می باشند، این ترفند آمریکا نیز راه به جایی نبرد.


تبلیغات گمراه کنند به آمریکا محدود نشد، بلکه به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس نیز که سخت به خشم آمده بودند نیز سرایت کرد. این کشورها نتایج نبردهای میدانی در عراق را رصد کردند و علیه نیروهای بسیج مردمی وارد عمل شدند. آخرین تبلیغات گمراه کننده را «تامر السبهان» سفیر عربستان مدیریت کرد.  او با انتقاد از مشارکت نیروهای داوطلب مردمی در نبرد با داعش گفت: نیروهای بسیج مردمی که با داعش می جنگند در میان کُردها و اهل تسنن از مقبولیت برخوردار نیستند.


عربستان سعودی در موضع گیری ها تنها نبود، چرا که  امارات عربی متحده هم موضع با عربستان بود به طوری که «عبدالله بن زاید آل نهیان» وزیر امور خارجه امارات، گروه تکفیری- تروریستی داعش و نیروهای بسیج مردمی را در یک  محور قرار داد.


او گفت: ما نمی توانیم میان داعش و جبهه النصره و گروه های مورد حمایت ایران مانند گردان های أبو الفضل العباس و گروه بدر یا نیروهای داوطلب مردمی تفاوت قائل شویم، زیرا آنان هر کاری می خواهند در سوریه و عراق انجام می دهند.  این اظهار نظر او موجی از واکنش های خشمگینانه را به همراه داشت به طوری که نخست وزیر عراق این گونه اظهار نظرها را دخالت آشکار در امور داخلی عراق دانست و گفت: نیروهای داوطلب مردمی  که کشورهای حوزه خلیج فارس از آن انتقاد کرده و آن را بر نمی تابند، همان نیروهایی هستند که در برابر گروه تکفیری - تروریستی داعش ایستادگی کردند و مناطقی را که تروریست ها به اشغال خود در آورده بودند، آزاد و خطر تروریست ها را از کشورهای حوزه خلیج فارس دور کردند.


**طرفداری دولت از نیروهای دواطلب مردمی


به گزارش تسنیم، تبلیغات گمراه کننده برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس و ائتلاف بین المللی مبارزه با داعش با دفاع دولت عراق از نیروهای داوطلب مردمی  و دستاوردهای آنان روبرو شد. با وجود انتقادهای زیادی که صورت گرفت تا این نیروها در عملیات نظامی آینده ارتش عراق حضور نداشته باشند، اما «حیدر العبادی» نخست وزیر عراق به دفاع از نیروهای بسیج مردمی پرداخت. او بارها بر شرکت نیروهای داوطلب مردمی و گروه های قبیله ای در عملیات تاکید کرد و گفت که مشارکت نکردن به معنی به تاخیر انداختن یا ناممکن ساختن آزادی شهرها است. حیدر العبادی نیروهای داوطلب مردمی را یک موسسه مردمی وابسته به دولت اعلام کرد و ابراز داشت که سرمایه های دولت در اختیار این گروه مردمی خواهد بود.


نخست وزیر عراق افزود: هیچ کس نمی تواند حتی یک عراقی را از شرکت در آزاد سازی سرزمین خود از دست تروریست ها باز دارد و دولت عراق نیز به هیچ کس اجازه نخواهد داد به سبب جلب رضایت این یا آن گروه به این نوع خواسته ها تن دهد. حیدر العبادی بار دیگر مشارکت نیروهای بسیج مردمی در آزاد سازی موصل را خاطر نشان کرده و گفت حضور نیروهای داوطلب مردمی در آزاد سازی موصل  ضربه کمرشکنی به همه کسانی بود که خواهان دور کردن نیروهای داوطلب مردمی از صحنه نبرد با تروریسم بودند.


در این راستا بسیاری از فرماندهان ارتش عراق تاکید کردند عملیات آزاد سازی موصل، نبردی سرنوشت ساز علیه گروه تکفیری  تروریستی داعش برای آزادسازی این شهر خواهد بود. این فرماندهان با تاکید بر اینکه این عملیات نیاز به همسو شدن همه تلاش ها برای رسیدن به یک هدف دارد، تاکید کردند مشارکت نیروهای داوطلب مردمی و دیگر نیروها تصمیمی است که تنها فرمانده کل نیروهای مسلح می تواند درباره آن تصمیم گیری کند.


این مسئولان همچنین افزودند که آزادی شهرهای تکریت، آمرلی، جرف الصخر، سامرا و دیگر شهرها در چند ماه  گذشته همگی به دست نیروهی بسیج مردمی صورت گرفته است.


تنها دولت عراق نبود که امید به مشارکت نیروهای بسیج مردمی در نبرد موصل داشت بلکه برخی گروه های سیاسی نیز در این زمینه با دولت عراق همسو بودند؛ به طوری که «سلیم الجبوری» رئیس مجلس عراق با تاکید بر آمادگی نیروها بر ضرورت مشارکت همه احزاب  برای آزاد سازی موصل از چنگال گروهک تکفیری تروریستی داعش خبر داد. این در حالی است  که «عمار حکیم» رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق بر مشارکت نیروهای داوطلب مردمی در نبرد موصل تاکید کرد.


آیا نیروهای بسیج مردمی حضور خواهند داشت ؟


سرهنگ «کریستوفر کارور» سخنگوی فرماندهی نیروهای ائتلاف بین المللی گفت 30 هزار تن از نیروهای عراقی برای حمله به شهر موصل در شمال عراق برنامه ریزی می کنند. او همچنین اشاره کرد 8 تا 12 تیپ عراق و2 گروه  پیشمرگ کُرد برای بازپس‌گیری موصل که حدود 10 هزار تروریست در آنجا حضور دارند، آماده می شوند.


از طرف دیگر فرماندهی نیروهای داوطلب مردمی ضمن تاکید بر  آمادگی گروه های مردمی برای نبرد موصل ابراز داشت حیدر العبادی فرمانده کل نیروهای مسلح به خوبی می داند تنها نیروهای داوطلب مردمی هستند که می توانند سرنوشت این نبرد را رقم زنند .


«احمد الاسدی» سخنگوی نیروهای داوطلب مردمی از آمادگی نیروهایش برای شرکت در عملیات آزاد سازی موصل خبر داد و افزود: صداهایی که برای تحریک افکار علیه نیروهای داوطلب مردمی از سوی برخی سیاست مداران به گوش می رسد، دسیسه ای خارجی است. این افراد در خدمت بیگانگان بوده و دستورهای آنان را اجرا می کنند.


الاسدی این گروه از افراد را بیمارانی دانست که به بیماری طائفه گرایی و فرقه گرایی دچار شده اند که تنها هدفشان دامن زدن به هرج و مرج در فضای داخلی جامعه عراق است.


او افزود: کسانی که نمی خواهند نیروهای بسیج مردمی در نبرد موصل شرکت کنند کسانی هستند که هیچ وقت طائفه گرایی را رها نخواهند کرد حتی اگر موصل بدون از دست دادن یک نیرو به آنان تحویل داده شود و آنان همیشه علیه نیروهای داوطلب مردمی جوسازی خواهند کرد.


دستاوردهایی که نیروهای داوطلب مردمی در نبردهای گذشته داشته اند آنان را برای  ورود دوباره به نبرد سرنوشت پیش بینی شده در شهر موصل واجد شرایط قرار می دهد. دولت عراق به کمک نیروهای داوطلب مردمی توان و جایگاه  خود را بهبود خواهد بخشید.


ائتلاف بین المللی مبارزه با داعش و به ویژه آمریکا با آگاهی از این مساله که نیروهای داوطلب مردمی نقش اصلی را در ساختار نیروهای عراقی  بازی می کنند همه تلاش خود را برای کنار زدن این گروه مردمی و حذف آن از میدان نبرد به کار گرفته اند تا به این شیوه فضای مناسبی پیش بیاید و دوباره سرنوشت عراق را به دست گیرند.




تسنیم























این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن