تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 12 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نـادانى، مايـه مرگ زندگان و دوام بدبختى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820128422




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

با سنجاقک قاره‌ پیما، بیشتر آشنا شوید


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
با سنجاقک قاره‌ پیما، بیشتر آشنا شوید




«پروانه‌های شهریار» (Monarch Butterflies) را کنار بگذارید. این سنجاقک ۴ سانتی‌متری می‌تواند اقیانوس‌ها و قاره‌ها را بپیماید. این گونه سنجاقک که Pantala flavescens نام دارد، می‌تواند بین ۱۴ تا ۱۸ هزار کیلومتر را برای یافتن مکان مناسب تخم‌گذاری پرواز کند.





وبسایت دیجی کالامگ - مهدی مومن زاده: «پروانه‌های شهریار» (Monarch Butterflies) را کنار بگذارید. این سنجاقک ۴ سانتی‌متری می‌تواند اقیانوس‌ها و قاره‌ها را بپیماید. این گونه سنجاقک که Pantala flavescens نام دارد، می‌تواند بین ۱۴ تا ۱۸ هزار کیلومتر را برای یافتن مکان مناسب تخم‌گذاری پرواز کند. رکوردداران قبلی در بین حشرات، در طول یک سال می‌توانستند نهایتا ۸۰۰۰ کیلومتر را بپیمایند. در کل طولانی‌ترین مهاجرت بین همه‌ی حیوانات را «پرستوی دریایی شمالگان» (Arctic Tern) دارد که می‌تواند سالیانه ۴۰ هزار کیلومتر پرواز کند.


این سنجاقک قاره‌پیما، ۱۸ هزار کیلومتر مهاجرت می‌کند!



دانشمندان شک کرده بودند که ممکن است سنجاقک‌هایی که در مکان‌های مختلف دنیا دیده می‌شوند، در حقیقت متعلق به یک جمعیت بزرگ هستند. مقاله‌ی جدیدی که در PLOS ONE منتشر شده این ایده را تایید می‌کند. دانشمندان با استفاده از نمونه‌برداری‌هایی که در آمریکای شمالی، آمریکای جنوبی و آسیا انجام دادند، توانستند ژنتیک این حشرات را آنالیز کنند. آن‌ها متوجه شدند که سنجاقک‌های گونه‌ی P.flavescens که در ایالت تگزاس آمریکا و هندوستان وجود دارند، به طرز شگفت آوری پروفایل ژنتیکی شبیه به هم دارند. این بدین معنیست که سنجاقک‌ها برای تخم‌گذاری باید فواصل خیلی زیادی را طی کنند.

سنجاقک‌ها می‌توانند به کمک بال‌های بزرگ خود این کار را انجام دهند. این بال‌های بزرگ به سنجاقک‌ها کمک می‌کند در ارتفاع ۱۰۰۰ متری از سطح زمین روی جریان‌های هوا سوار شوند و همان‌جا از پلانکتون‌ها و حشرات کوچک معلق در هوا تغذیه کنند. پژوهشگران هنوز نتوانسته‌اند مسیرهای سفر سنجاقک‌ها را شناسایی کنند چرا که ابزارهای مکان‌یابی فعلا خیلی بزرگ هستند و نمی‌توان آن‌ها را روی سنجاقک‌ها سوار کرد.






تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۷:۴۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سرگرمی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن