تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):وقتى مردى به همسر خود نگاه كند و همسرش به او نگاه كند خداوند بديده رحمت به آنان نگ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835038652




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

واکاوی ادعای رای به لیست انگلیسی


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: واکاوی ادعای رای به لیست انگلیسی
ادعای رای به لیست انگلیسی ادعای گزافی است و واکاوی این ادعا، موهوم بودن آن را از دوجنبه شرایط تاریخی و شرایط تثبیت جمهوری اسلامی ثابت می کند.
آفتاب :  شهروز ابراهیمی*- این ادعا از یک طرف احیای دو نگرش مرسوم تاریخی در ایران است که از دو قرن پیش جامعه ایران به خاطر شرایط تاریخی خاص که برآمده از استعمار و واقع شدن جغرافیای ایران مابین دو غول بزرگ اروپایی؛ خرس  روسی از طرف شمال و ببر انگلیسی از طرف جنوب(از طریق هندوستان )بود، درگیر آن بود. استعمار چنان سایه سنگین و شوم خود را براطراف و اکناف عالم گشوده بود که عملأ غیر از چند قدرت بزگ اروپایی هیچ کشوری در دنیا به غیر از ژاپن(ژاپن فقط یک استثنای تاریخی بود که یکی از دلایلش دور بودن جغرافیایی آن از مرکز قدرتهای اروپایی به اضافه ی عامل داخلی بود) استقلال نداشت.


 یعنی یا اغلب قریب به تمام کشورهای دنیا در پنج قاره دنیا از اروپای شرقی گرفته تا قاره های آسیا و آمریکا و آفریقا تحت سیطره معدود قدرتهای اروپایی بودند و یا این که معدود کشورهایی در دنیا؛ یا به دلیل مقاومت مردم جوامعشان و یا به خاطر شرایط حایل جغرافیایی مستقیمأ زیر سیطه ی آن نبودند ولی استقلال به معنای واقعی نداشتند که دو مثال بارز آن کشور خودمان ایران و دیگری چین بود که استقلال نیم بند خود را حفظ نمودند.


 در آن شرایط تاریخی کشور ما مجبور بود که توازن را در برابر دو قدرت بزرگ فوق الذکر از طریق موازنه مثبت حفظ کند و نیروهای داخلی نیز عملأ یا آنگلوفیل و یا روسو فیل بود. اجبار تاریخی و موقعیت جغرافیایی با تسامح چنین اقتضا می کرد. دو تن از دولتمردان وطن پرستمان در دو زمان مختلف خواستند که بر موازنه مثبت غالب بیایند که متاسفانه آن شرایط تاریخی و جغرافیایی اجازه بدانها نداد که یکی امیر کبیر و آن دیگری مصدق بودند.


 جمهوری اسلامی ایران با این تجربه تلخ تاریخی و در شرایطی که دیگر آن شرایط تاریخی وجود نداشت(یعنی رخت بربستن استعمار مستقیم با به استقلال رسیدن بسیاری از کشورها در چهار گوشه عالم) تااندازه ای توانست به موانعی که امیرکبیر و مصدق در راه تغییر موازنه مثبت برخورد کرده بودند، غالب بیاید. شعار نه شرقی و نه غربی یعنی المثنای همان موازنه عدمی را پیشه نهاد هر چند که هزینه های زیادی هم دراین راه متقبل شد ولی یکی از دلایل موفقیت نسبی در این راه غیر از خواسته مردمی انقلابیون، آن شرایط تاریخی بود که دیگر وجود نداشت یعنی عصر استعمار. ولی به دلیل باقی ماندن شرایط جغرافیایی هزینه های زیادی متقبل شدیم که این هزینه ها نمود خود را در فشارهای بین المللی از جمله جنگ تحمیلی و تحریم های بین المللی نشان داده است و البته این هزینه ای ست که عمدتأ یک سیاست موازنه عدمی و بویژه ترکیب آن با سیاست خارجی دینی و ایدئولوژیک مجبور است در راه توسعه و استقلال بپردازد.


 ماحصل کلام این که امروزه دو قطبی آنگلوفیل و روسو فیل چندان معنی ندارد و آنهایی که دنبال احیائ این دو قطبی هستند ناخواسته با برچسبلیست انگلیسی و احیائ آنگلوفیلی تاریخی، خود نیز ممکن است بیشتر از رقبای خود در معرض برچسب روسو فیلی قرار گیرند که از قضا اگر قرار است یک چنین تقسیم بندی مشروعیت پیدا کند روسو فیل بودن ممکن است بیشتر مصداق داشته باشد چرا که نیروهای انقلابی بیشتر از ضد روسی بودن، ضد غرب بودند و همین طور روابط تعارض آمیز با غرب بطور مصلحتی هم که شده منجر به روابط نزدیک حداقل در حوزه نظامی و استراتژیک با شرق و مظهر آن روسیه و چین شده است.




بویژه که روسها چندان مایل به گشایش روابط با غرب نیستند و از منظر منافع خود آب شدن یخ های روابط بین ایران و غرب را در بلند مدت به ضرر منافع استراتژیکی خود ارزیابی می نمایند. مخصوصا که فراموش نمی کنیم که روسها انتخابات 1388 ریاست جمهوری را آزادترین انتخابات نامیده بودندولی علیرغم این دیدگاه روسها نسبت به انتخابات 1388 کسی از جمله از جناح اصلاح طلبان آن درآن انتخابات صحبت از لیست روسی نکرد هر چند که اگر کسی هم این چنین صحبتی می کرد به نوبه خودش محکوم بود.




از طرف دیگر صحبت از لیست انگلیسی و رای آوردن آن از جنبه دیگر نیز کاملأ قابل کذب است.


 جمهوری سالامی ایران نزدیک چهاردهه است که تاسیس و تثبیت شده است و رسانه ها و نهادهای مختلف از نهادهای سیاسی و واقتصادی گرفته تا نهادهای فرهنگی همچون صدا و سیما بطور دربست اغلب غرب را زیر سوال برده و ارزشهای خود را القائ می کنند. ادعای لیست انگلیسی، ناخودآگاه و بطور طبیعی ممکن است این سوال و چالش را طرح کند که ما در این 37 سال عمر انقلاب اسلامی و جامعه اسلامی چه کرده ایم. چگونه است که با این همه تبلیغات و محدودیت شبکه های خارجی بخش کثیری از مردم از جمله در شهرهای بزرگ تحت تأثیر تبلیغات رسانه های خارجی قرار گرفته اند؟


 پس باید به جای این فرافکنی های بی اساس و متهم نمودن مردم و زیرسوال بردن ناخودآگاه نهادهای ارزشی و فرهنگی کشور آسیب شناسی واقعی کنیم و ببینیم که مردم دنبال چه چیزی هستند. بدانیم که مردم آگاه تر و با سوادتر شده اند و خواسته خود را تشخیص می دهند و با هیچ جناح و گروهی تاابد پیمان وفاداری نبسته اند و هرکس و هرجناحی در عمل خواسته های واقعی مردم را نمایندگی نماید بدان اقبال نشان می دهند. تقسیم بندی مردم تقسیم بندی جناحی نیست و برایش اصولگرا و اصلاح طلب بودن معیار واقعی نیست بلکه معیار واقعی مردمی بودن آنهاست. 


* استادیار روابط بین الملل دانشگاه اصفهان  



تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن