تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):هر که می خواهد که قویترین مردم باشد بر خدا توکل نماید .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835169908




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حفظ شنگن براي بقاي اتحاديه اروپا


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: حفظ شنگن براي بقاي اتحاديه اروپا
سران كشورهاي اتحاديه اروپا درباره طرح كميسيون اروپا براي حل بحران پناهجويان توافق كردند، طرحي كه با هدف لغو كنترل مرزي يكجانبه از سوي كشورهاي حوزه شنگن تا قبل از پايان سال 2016 ارائه شده است
نویسنده : دكتر سيد‌رضا ميرطاهر 


سران كشورهاي اتحاديه اروپا درباره طرح كميسيون اروپا براي حل بحران پناهجويان توافق كردند، طرحي كه با هدف لغو كنترل مرزي يكجانبه از سوي كشورهاي حوزه شنگن تا قبل از پايان سال 2016 ارائه شده است. بر اساس بيانيه مشترك سران اتحاديه اروپا كه روز سه‌شنبه 18 اسفندماه منتشر شد، به عنوان يكي از اولويت‌ها، همه اركان «نقشه راه» كميسيون اروپا درباره احياي شنگن در دستور كار قرار مي‌گيرد تا مقررات كنترل مرزي يكجانبه موقت كشورها متوقف شود و عملكرد عادي شنگن تا قبل از پايان سال كنوني از سرگرفته شود. در طرح كميسيون اروپا همچنين پيش‌بيني شده است كه يونان بايد فقدان نظارت و كنترل مرزهاي خارجي شنگن را برطرف كند و اعضاي شنگن بايد اجازه به پناهجويان براي عبور از يك كشور به كشورهاي ديگر را متوقف كنند. بلژيك، دانمارك، آلمان، مجارستان، اتريش، اسلووني، سوئيس و نروژ مقررات كنترل مرزي را با توجه به هجوم پناهجويان به اروپا اجرا كرده‌اند.

   سازش بين منافع
وخامت مسئله پناهجويان در نهايت سران كشورهاي اتحاديه اروپا را واداشته تا به‌رغم مصالح ملي خود عمل كرده و با زير پا گذاشتن برخي ملاحظات اقتصادي و امنيتي، ادامه اجراي پيمان شنگن را بپذيرند. تاكنون برخي كشورهاي عضو حوزه شنگن كه با موج پناهجويان روبه‌رو بودند، بر اساس صلاحديد خود و در واقع به طور خود‌سرانه اقدام به ايجاد محدوديت‌هاي شديد در مرزها براي تردد افراد كرده و برخي نيز اساساً اجراي پيمان شنگن را به حال تعليق در‌آورده‌اند. با اين حال ادامه اين وضعيت ميسر نبود و از قبل پيش‌بيني مي‌شد كه سران اروپايي در مورد راه‌حلي حداقلي به توافق برسند. اين راه‌حل متضمن حفظ پيمان شنگن به عنوان يكي از اركان همگرايي اروپايي و در عين حال توافق بر سر ايجاد موانع جدي در مسير پناهجويان براي ورود به اروپاست. در اين چارچوب با توجه به اينكه يونان دروازه ورود پناهجوياني كه از تركيه خود را به اين كشور رسانده‌اند به اروپا تلقي مي‌شود، لذا سران اروپايي موكداً خواهان نظارت شديد و جدي بر مرزهاي يونان به عنوان مرزهاي خارجي اتحاديه اروپا شده‌اند كه البته طبق طرح جديد، سازمان ناتو نيز در اين زمينه در درياي اژه به ياري يونان مي‌آيد. ناتو قصد دارد با شناورهاي خود ضمن رهگيري قايق‌هاي پناهجويان، آنها را به تركيه بازگرداند.
 
  دودستگي بين اروپايي‌ها
دودستگي در‌باره ادامه اجراي پيمان شنگن يا لغو آن، به ايجاد شكافي جدي بين كشورهاي اتحاديه اروپا منجر شده بود. دسته‌اي از اين كشورها كه عمدتاً شامل كشورهاي كوچك شرق و مركز اروپا و نيز برخي كشورهاي اروپاي شمالي بودند، خواهان محدود شدن اجراي پيمان شنگن يا تعليق آن بودند تا بدين ترتيب مانع از ورود پناهجويان به قلمرو خود شوند. در مقابل برخي ديگر از كشورها مانند يونان و آلمان مخالف تضعيف پيمان شنگن يا تعليق آن بوده و استدلال مي‌كردند كه در صورت فرو‌پاشي شنگن، اساسا اتحاديه اروپا در معرض فروپاشي قرار مي‌گيرد. به هرحال بيانيه اخير سران اروپا نشان مي‌دهد كه آنها در‌باره اتخاذ رويكرد واحدي در قبال اجراي پيمان شنگن به توافق رسيده‌اند. اين رويكرد كه مبتني بر طرح كميسيون اروپا است، شامل اجراي پيمان شنگن و در عين حال ممانعت از ورود پناهجويان به يونان و نيز ممانعت از تردد پناهجويان بين كشورهاي حوزه شنگن است. با اين حال بايد ديد طرح كميسيون اروپا كه حداقل روي كاغذ بسيار مطلوب و مؤثر است، آيا در عرصه اجرا نيز موفق خواهد بود؟

   ابعاد مهاجرت
مسئله مهاجرت در دو بعد مهاجرت از خارج اروپا به صورت عزيمت خيل پناهجويان به اروپا و مهاجرت در داخل اتحاديه اروپا به صورت مهاجرت نيروي كار از كشورهاي فقير اروپاي شرقي به اروپاي غربي اكنون به معضل بزرگي براي اتحاديه اروپا تبديل شده است. مسئله پناهجويان باعث شده بسياري از كشورهاي عضو پيمان شنگن به تعليق آن يا عدم اجراي عملي اين پيمان پرداخته و كنترل‌هاي مرزي را شدت بخشند. بخشي از اين مسئله به منظور جلوگيري از تردد پناهجويان در كشورهاي اروپايي است، اما بخش ديگر آن به افزايش تهديدات تروريستي در اروپا و نگراني شديد دولت‌هاي اروپايي از امكان تردد آزادانه تروريست‌ها در منطقه شنگن برمي‌گردد. همچنين به دليل ارتباط افزايش تهديدات تروريستي با افزايش ورود پناهجويان به كشورهاي اروپايي و اختلاف در‌باره نحوه برخورد با پناهجويان طبيعتاً در‌باره نحوه مواجهه با تروريسم نيز اتفاق‌نظر چنداني بين دولت‌هاي اروپايي وجود ندارد. اين مسئله باعث شده كه آينده پيمان شنگن كه ناظر به تردد آزادانه اتباع اروپايي بين كشورهاي عضو اين پيمان است، با چشم‌اندازي تاريك روبه‌رو شود، زيرا يكي از راه‌هاي مقابله با تروريست‌ها افزايش نظارت بر مرزها و رصد هويت افرادي است كه در داخل اروپا تردد مي‌كنند. البته آنگلا مركل صدر اعظم آلمان خواهان توجه همه كشورهاي اتحاديه اروپا به حفاظت بهتر از مرزهاي خارجي اتحاديه اروپا شده است. از ديدگاه وي اين مسئله به دلايل امنيتي ضروري است. مركل هشدار داده كه شكست منطقه شنگن و بسته شدن مرزهاي ملي در اروپا تاثيرات منفي روي همه اتحاديه اروپا خواهد داشت.

    اهميت شنگن
پيمان شنگن از سال 1995 اجرايي شد كه به موجب آن اتباع 26 كشور اروپايي عضو بدون اخذ رواديد، بين كشورهاي يكديگر به‌طور آزاد رفت‌و‌آمد دارند. اين پيمان، نزديك به 420ميليون نفر از اتباع كشورهاي عضو را در وسعتي برابر با 4 ميليون و 312 هزار كيلومتر مربع در اروپا در بر مي‌گيرد. اين در حالي است كه بحران پناهجويان و هجوم صدها هزار نفر از مردم خاورميانه و افغانستان به كشورهاي اروپايي، پيمان شنگن به عنوان يكي از دستاوردهاي اصلي‌ اتحاديه اروپا را به چالش كشيده است به طوري كه برخي كشورها براي جلوگيري از ورود پناهجويان، بازگشت به مرزهاي ملي را مد نظر قرار داده و شماري از تحليلگران حتي از پايان پيمان شنگن سخن مي‌گويند. در اين زمينه مؤسسه تحقيقاتي «پروگنوس» تحقيقي را انجام داده است كه نشان مي‌دهد در صورت فروپاشي پيمان شنگن، اتحاديه اروپا دهها ميليارد يورو خسارت خواهد ديد. در اين تحقيق آمده است كه در شرايط «خوش‌بينانه» هزينه توليد در اروپا يك درصد افزايش مي‌يابد كه اين مسئله توليد ناخالص داخلي اتحاديه اروپا را در حد فاصل سال‌هاي 2016 تا 2025 ميلادي، 470 ميليارد يورو كاهش مي‌دهد. نتايج اين تحقيق در حالي منتشر شده كه كميسيون اروپا پيش‌تر اعلام كرده بود احتمالاً به كشورهاي عضو پيمان شنگن اجازه مي‌دهد براي كنترل سيل پناهجويان مرزهاي خود را تا دو سال كنترل كنند.



منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن