تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 14 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس روزه دارى را افطار دهد، براى او هم مثل اجر روزه دار است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849274903




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نسخه امريكايي «صلح سرد» با ايران براي عربستان


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: نسخه امريكايي «صلح سرد» با ايران براي عربستان
اوباما:عربستان سهم ايران را در خاورميانه بپذيرد / رئيس‌جمهور امريكا در تازه‌تــــرين موضع‌گيري خود عربستان و ايران را دعوت به برقراري ترتيبات «صلح سرد» بين همديگر كرد؛ ترتيباتي كه پيش از اين بعد از جنگ‌هايي بين هند و پاكستان يا چين و هند برقرار شده است.


رئيس‌جمهور امريكا در تازه‌تــــرين موضع‌گيري خود عربستان و ايران را دعوت به برقراري ترتيبات «صلح سرد» بين همديگر كرد؛ ترتيباتي كه پيش از اين بعد از جنگ‌هايي بين هند و پاكستان يا چين و هند برقرار شده است. باراك اوباما در گفت و گوي خود با جفري گولدربرگ خبرنگار آتلانتيك كه 36 بار لفظ ايران و 20 بار كلمه سعودي را به‌كار برده، به‌شكلي جدي‌تر از سعودي‌ها  انتقاد كرد و براي اولين بار از «دوستان»  امريكا خواسته كه روش مؤثري پيدا كنند كه سهم ايران در مناطق مجـــاور خود را بپذيرند.
به گزارش «جوان»، گفت‌وگوي باراك اوباما با جفري گولدربرگ خبرنگار آتلانتيك كه با عنوان «دكترين اوباما» منتشر شده، درباره نقش امريكا در جهان است. بخش مهمي از اين گفت و گو، مربوط مي‌شود به مناسبات عربستان با ايران و رفتاري كه امريكا دوره اوباما در اين خصوص ايفاي نقش مي‌كند. گولدبرگ مي‌گويد كه اوباما از نقش منطقه‌اي سعودي‌ها و اوضاع داخلي اين كشورچندان راضي نيست و پنهاني هم در كاخ سفيد عليه آنها موضع‌گيري كرده و گفته كه « به عنوان كشوري كه نيمي از جمعيت خود را سركوب مي‌كند، نمي‌تواند در دنياي مدرن زندگي كند.» رئيس جمهور امريكا همچنان از عربستان به عنوان دوست امريكا و از ايران با عنوان «ايراني‌ها» ياد مي‌كند. گولدربرگ مي‌گويد: «در يك مورد، من دريافتم كه او در مقايسه با ديگر رؤساي جمهور، كمتر طرف عربستان را در مقابل رقيب اصلي‌اش ايران مي‌گيرد و او هم با اين تحليل من مخالفت نكرد ولي تأكيد كرد كه سعودي‌ها نيازمند اين هستند كه خاورميانه را با دشمنان ايراني خودشان سهيم شوند.» اوباما مي‌گويد: « رقابت بين سعودي‌‌ها و ايرانيان كه جنگ‌هاي نيابتي و بحران در سوريه، عراق و يمن را تغذيه مي‌كند، ما را ملزم مي‌كند كه به دوستان (سعودي) خودمان و همچنين به ايراني‌ها بگوييم كه آنها نيازمند اين هستند كه راهي مؤثر براي سهيم كردن (يكديگر) در همسايگي خودشان يافته و نوعي از صلح سرد را نهادينه كنند.» صلح سرد وضعيتي تقريباً صلح‌آميز بين دو كشور است كه بعد از وضعيت جنگي از طريق توافق صلح برقرار مي‌شود. صلح سرد در برابر جنگ سرد قرار مي‌گيرد. در جنگ سرد، هر چند دو كشور به دنبال جنگ علني با يكديگر نيستند ولي به صورت غيرعلني، جنگ‌هاي نيابتي عليه هم را هدايت مي‌كنند. در صلح سرد، سطح قابل توجهي از سياست خصمانه و سوء‌نيت به طرف مقابل وجود دارد. مناسبات هند و پاكستان بعد از جنگ، رژيم صهيونيستي و اسرائيل بعد از جنگ 1973 و مناسبات چين و هند بعد از مناقشات مرزي، سه نمونه بارز صلح سرد است.
  
گروگان‌ها، اسير سرسختي ريگان
باراك اوباما، رئيس جمهور امريكا در بخشي از مصاحبه خودش با مجله آتلانتيك گفته كه امريكا در منطقه خليج فارس و همچنين در اروپا، متحدان فرصت‌طلب و راحت‌طلبي دارد كه مي‌خواهند امريكا را به درگيري‌هايي بكشانند كه ارتباطي با منافع امريكا ندارد. اوباما همچنين مي‌گويد: «اين رويكرد كه به دوستان خود بگوييم شما راست مي‌گوييد و ايران منبع همه مشكلات است و ما از شما حمايت مي‌كنيم، اساساً به اين معنا خواهد بود كه اين تنش‌هاي فرقه‌اي ادامه مي‌يابد و شركاي ما در خليج (فارس)، دوستان سنتي ما، نمي‌توانند به تنهايي شعله‌هاي آتش را خاموش كنند و پيروز شوند و همچنين بدين معناست كه ما بايد وارد ميدان شويم و با استفاده از نيروي نظامي خود براي آنها امتياز بگيريم و اين نه به نفع امريكاست، نه به نفع خاورميانه.» در بخش ديگري از اين گفت‌و‌گو اوباما استدلال جمهوريخواهان براي افزايش فشار بر ايران را مورد شك و ترديد قرار داده و معتقد است اين عقيده كه حرف‌هايي با لحن تند زدن و سرسختي نشان دادن درباره يك كشور لزوماً به پيشبرد اهداف امريكا در ارتباط با آن كشور منجر مي‌شود، با واقعيت روابط بين‌الملل در پنج دهه اخير نمي‌خواند. اوباما با اشاره به بحران گروگانگيري در سفارت امريكا در تهران گفت كه هم اكنون اين باور ميان بعضي جمهوريخواهان شكل گرفته كه ايران گروگان‌ها را به دليل سرسخت به نظر رسيدن رونالد ريگان آزاد كرد، حال آنكه در عمل مذاكراتي طولاني براي آزادي ديپلمات‌ها با ايران در جريان بود و ايران به دليل مشكل شديدي كه با جيمي كارتر داشت صبر كرد تا دوره رياست جمهوري او تمام شود و سپس گروگان‌ها را آزاد كرد.
 
حمله مي‌كردم
گولدبرگ مي‌گويد كه خيلي‌ها ترديد داشتند كه اوباما در صورت عدم‌موفقيت برجام به تأسيسات هسته‌اي ايران حمله نظامي كند و از رئيس‌جمهوري امريكا مي‌پرسد: «آيا بلوف بود؟» اوباما پاسخ مي‌دهد: «حمله مي‌كردم.» گولدبرگ مي‌گويد كه اين سؤال را سال ۲۰۱۲ هم از رئيس‌جمهوري امريكا پرسيده و پاسخ گرفته بود: «من رئيس‌جمهور ايالات متحده امريكا هستم، بلوف نمي‌زنم.» با اين حال اوباما لحن متفاوتي نسبت به مردم ايران دارد. رئيس‌جمهوري امريكا به خودبزرگ‌بيني‌ها و خودخواهي‌هاي تاريخي امريكا اشاره مي‌كند و مي‌گويد: «ما تاريخ داريم، ما در ايران تاريخ داريم…». او به بي‌اعتمادي مردم ايران نسبت به امريكا اشاره مي‌كند و مي‌گويد كه امريكايي‌ها بايد نسبت به دلايل تاريخي اين بي‌اعتمادي‌ها آگاه باشند. اوباما درباره روزي كه تصميم گرفت در سوريه مداخله نكند نيز به آتلانتيك گفت: «من به اين روز افتخار مي‌كنم. باورم اين بود كه اعتبار من و امريكا در خطر است، از اين رو من نبايد در آن لحظه كليد توقف را بزنم چرا كه هزينه سياسي برايم داشت. اما من به فشارها توجه نكردم و تصميمي را گرفتم كه به نفع امريكا بود. تصميم سختي بود اما در نهايت تصميمي درست بود.»


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن