واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: نگاه سلیقه ای و شخصی به فیلترینگ شبکه های اجتماعی راهگشا نیست فناوری اطلاعات > ارتباطات - ایران نوشت: نشست تخصصی شبکههای اجتماعی و OTTها(شبکه پیام رسان رایگان موبایلی) و مدیران بلندپایه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در سالن همایش های این وزارتخانه برگزار شد.
در این نشست محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، نصراله جهانگرد رئیس سازمان فناوری اطلاعات، علی اصغر عمیدیان رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (رگولاتوری)، صادق عباسی شاهکوه معاون صدور پروانه و بررسیهای فنی سازمان رگولاتوری و فعالان شبکههای اجتماعی و اپراتورها حضور یافتند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات طی اظهاراتی در این نشست از اعمال سلیقه در موضوع فیلترینگ انتقاد کرد و گفت: نباید اوضاع به نحوی باشد که بخواهیم در خصوص محدودیت و یا عدم محدودیت سایتهای اینترنتی بدون ضوابط امر و نهی کنیم. این موضوع باعث میشود بسیاری از ایرانیها ترجیح دهند سرورشان در خارج از کشور مدیریت شود.
حمایت از شبکههای اجتماعی داخلی
محمود واعظی با بیان اینکه از ۲ ونیم سال قبل که فعالیت خود را در این حوزه آغاز کردم، با مسائل متعددی مواجه شدم که باعث شده بسیاری از فعالان این بخش نسبت به فعالیت در حوزه شبکههای اجتماعی اطمینان کافی نداشته باشند گفت: باید از سرمایههای داخلی در زمینه توسعه شبکههای اجتماعی استفاده کنیم و آنچه در شبکههای اجتماعی مربوط به اطلاعات مردم بوده و مبادله میشود، در داخل کشور محافظت و نگهداری شود.
واعظی اضافه کرد: اکنون شاهد آن هستیم آنهایی که به صورت صریح نسبت به موضوع فیلترینگ موافقت نشان میدادند، با ادبیات دیگری وارد این مقوله شدهاند، اما با این وجود باید بر روی قانونمندکردن فضای فیلترینگ در کشور بیشتر کار شود. البته این به این معنا نیست که اجازه دهیم هر کس هر فعالیتی میخواهد در فضای مجازی انجام دهد.
واعظی ادامه داد: تردید نداریم که در داخل کشور برای شبکههای ارتباطی و اجتماعی مطالباتی وجود دارد و موضوع فیلتر بر روی محتوای این شبکهها باید با حساب و کتاب همراه باشد. ما اعتقاد نداریم همانطور که با شبکههای خارجی مجازی برخورد میکنیم باید با شبکههای بومی داخلی برخورد کنیم. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تأکید بر اینکه شورای عالی فضای مجازی باید به مقوله مقررات در حوزه فیلترینگ ورود کند، گفت: باید تکلیف ورود به شبکههای اجتماعی داخلی روشن شود و کار را از اعمال سلیقه خارج کنیم تا بخش خصوصی بتواند سرورهای خود را در داخل کشور داشته باشد و این بخش ساماندهی شود.
وی درباره راهاندازی شبکههای پیامرسان داخلی نیز گفت: این باید باعث اقتدار نظام باشد که شبکهای داخلی داشته باشیم که به فرض ۵۰ درصد آن در اختیار مسلمانان سایر کشورها باشد، اما به دلیل نبود قوانین مشخص ممکن است این شبکهها به هر دلیلی فیلتر و باعث کاهش اعتبار شبکههای ایرانی شود.
واعظی افزود: تا زمانی که این ترس وجود داشته باشد که ممکن است سایتهای داخلی نیز مانند سایتهای خارجی فیلتر شوند، نمیتوان شبکههای بومی کارآمد در کشور راهاندازی کرد. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به ناکارآمدی برخی شبکههای اجتماعی در ادامه گفت: برای مثال شبکه پیامرسان بیسفون تا زمانی که زیر یکمیلیون کاربر داشت، دیتا و صوت آن برای مکالمه به کار میآمد، اما زمانی که تعداد کاربران آن افزایش یافت، مشکلات فنی به آن اضافه شد. باید بگوییم تا زمانی که نتوانیم شبکه پایداری داشته باشیم، نمیتوانیم در مقابل شبکههای خارجی بایستیم و با آنها رقابت کنیم.
واعظی با اشاره به اینکه باید اقتصاد شبکههای اجتماعی را نیز مدنظر قرار دهیم، تصریح کرد: اینطور نیست که وزارت ارتباطات هر مقدار سرمایه که بخواهد، بتواند هزینه کند. ما اعتبارات را بر اساس موافقتنامه سازمان مدیریت میبندیم و فراتر از آن نمیتوانیم هزینه کنیم. با وجود این تلاش میکنیم طبق چارچوب قانونی حمایت کنیم.
واعظی با اشاره به اینکه حاکمیت نباید مرتب خود را روبهروی مردم قرار دهد بلکه باید اعتماد ایجاد کند، اظهار داشت: راهکارهای ممکن برای توانمندسازی شبکههای بومی اجتماعی در داخل کاهش نگرانی مالی، ارائه پهنای باند رایگان و اعتماد حقوقی و قضایی در این بخش است و پس از آن باید به سمت اعتمادسازی میان مردم پیش برویم. در نهایت میتوان با هر شبکه اجتماعی خارجی هر طور که خواستیم برخورد کنیم.
ضرورتی به نام همفکری
در این نشست همچنین رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران برگزاری نشستها را زمینهسازی همفکری برای تصمیمگیری جدید در سطح ملی با تمامی گروههای ذی نفع برشمرد و گفت: به دنبال تبلیغ نیستیم و جنبه محتوایی همایش دارای اهمیت بیشتری است. شبکههای اجتماعی در ماههای اخیر برجستهسازی شده است تا ساز و کار تسهیل گرانه در سطح ملی برای آنها فراهم شود چرا که شبکههای اجتماعی محیط بسیار تسهیل کنندهای هستند که مردم دنیا با کمک Ip میتوانند با یکدیگر مبادله کنند.
نصرالله جهانگرد به بحث انتخابات و دسترسی مردم به شبکههای اجتماعی اشاره کرد و گفت: این شبکه ها، گفتمان مردم را در انتخابات بالا بردند و تجربه گرانقدری حاصل شد که از نقطه نظر ملی اتفاق بسیار مهمی بود. جهانگرد در ادامه با اشاره به وجود چندین شبکههای اجتماعی داخلی گفت: با گروههای مختلف برای کاهش موانع توسعه این شبکهها گفتوگو کرده ایم تا بتوانیم بسترهای توسعه این ابزار را در سطح ملی فراهم کرده و سلایق مختلف را پوشش داده و از نظر ملی هم ثروت آفرینی کنیم. وی با بیان اینکه رویکرد دولت این است که در کنار هم مشکلات این حوزه را دستهبندی کند افزود: با این کار متوجه میشویم که کدام یک از سطوح دولت باید این مشکلات را حل کند و باید دفتری را در شورای عالی فضای مجازی برای شکلگیری این نوع ابزارها فراهم کنیم تا هم سلایق را پوشش دهد هم اقتصاد ملی ما از این مسأله استفاده ببرد و نباید ارزش افزوده آن به جیب خارجیها برود.
تهیه چارچوب برای فعالیت شبکههای اجتماعی
در ادامه نشست تخصصی شبکههای اجتماعی و OTTها رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (رگولاتوری)، حضور OTT را عامل توسعه خدمات و افزایش بهرهوری اپراتورها دانست و گفت: از ابتدای دولت در این زمینه مطالعاتی صورت گرفت و مدلی بر روی سایت قرار دارد که منتظر دریافت نظرات اهل فن هستیم. علی اصغر عمیدیان با بیان اینکه باید چهارچوبی برای فعالیت شبکههای داخلی اجتماعی شکل بگیرد،از کمیته چهارجانبه خبر داد و افزود: قرار است این کمیته با توجه به تجربه عملی و مطالعات انجام شده، مدلی برای فعالیت شبکههای داخلی ارائه کند. وی گفت: در این کمیته موضوعهای اقتصادی و سرمایه گذاری، فنی و زیرساختی، مقررات و قانونگذاری و امنیتی و فرهنگی در ابعاد سیاسی، اقتصادی و اجتماعی بحث شد. عمیدیان با بیان اینکه هم اکنون همه متفق القول هستند که باید بستری آماده شود تا اطلاعات کاربران در داخل کشور تبادل شود، افزود: خدمات OTT فقط مربوط به پیام رسانها و شبکههای اجتماعی نمیشود و زمینه بسیار گسترده تری را در بر میگیرد. وی گفت: هم اکنون چالشهای راهاندازی شبکههای اجتماعی داخلی و مدلهای کسب و کار آنها استخراج شده است و در حال تهیه چارچوبی نهایی برای ضابطهمندشدن حضور اپراتورها و OTTها در کنار هم هستیم تا مفهوم برد - برد شکل گیرد.
اصلاح طرح تجاری راه نجات اپراتورها
صادق عباسی شاهکوه، معاون صدور پروانه و بررسیهای فنی سازمان رگولاتوری به انواع خدمات OTTها نیز اشاره کرد و گفت: ما بر روی خدمات صدا و پیام (که برای اپراتورها دارای اهمیت اقتصادی است) و رسانهای که شامل ویدئو و آدیو(Video و Audio) است تأکید داریم. وی با بیان اینکه در سال 2016 استفاده از خدمات OTT،11 تا 40 درصد اعلام شده است که همین مورد موجب کاهش درآمد از ناحیه پیام و صدا میشود و حتی پیشبینی میشود که در سال 2021، OTT ها بسیار وسیع تر شوند و درآمد آنها از اپراتورها بیشتر شود. عباسی افزود: اگر اپراتورها طرح تجاری خود را اصلاح نکنند و به سمت ارائه خدمات جدید حرکت نکنند، در آینده شاهد کاهش شدید درآمد اپراتورها خواهیم بود. در این نشست پنلی با حضور نمایندگان دو شبکه اجتماعی (ساینا و بیستفون)، نمایندگان سه اپراتورهای تلفن همراه، پژوهشگاه، کارگروه مصادیق جرایم اینترنتی و... حضور داشتند که پرسش و پاسخ صورت گرفت. 5656
کلید واژه ها: فیلترینگ -
پنجشنبه 20 اسفند 1394 - 15:44:23
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]