واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سايه سياسيكاري عربستان بر فوتبال آسيا
اعدام شيخ نمر و در پي آن حمله به سفارت عربستان و قطع روابط ديپلماتيك ايران و عربستان اتفاقاتي كاملاً سياسي هستند؛ اتفاقاتي كه تركشهايش به فوتبال برخورد كرد تا جايي كه حتي مسابقات نمايندگان ايران و عربستان در ليگ قهرمانان آسيا را تحت تأثير قرار داد، حالا همه در انتظار روز ۲۵ اسفند هستند تا AFC نظر نهايي خود را در خصوص اين مناقشه خودساخته عربها عليه ايران بدهد.
نویسنده : وحيد صابري
اعدام شيخ نمر و در پي آن حمله به سفارت عربستان و قطع روابط ديپلماتيك ايران و عربستان اتفاقاتي كاملاً سياسي هستند؛ اتفاقاتي كه تركشهايش به فوتبال برخورد كرد تا جايي كه حتي مسابقات نمايندگان ايران و عربستان در ليگ قهرمانان آسيا را تحت تأثير قرار داد، حالا همه در انتظار روز ۲۵ اسفند هستند تا AFC نظر نهايي خود را در خصوص اين مناقشه خودساخته عربها عليه ايران بدهد.
اتهام ناامني به ايران
فدراسيون فوتبال عربستان كه پس از حمله به سفارت اين كشور در ايران بهانه خوبي بهدست آورد و بلافاصله پس از قطع روابط سياسي دو كشور، با بهانه عدم وجود امنيت در ايران اعلام كرد ديگر هيچ تيمي از عربستان در ايران مسابقه نخواهد داد و هيچ تيم ايراني هم حق بازي در عربستان را ندارد.
اين تنش تا جايي پيش رفت كه عربستانيها در موضعگيري مضحكانه و دور از منطق از كنفدارسيون فوتبال آسيا خواستند كه بازي با تيمهاي ايران را در زميني بيطرف برگزار كند. در اين بين حمايت چند كشور عربي از جمله امارات باعث شد آنها نه تنها از مواضع خود كوتاه نيايند بلكه اعلام كنند در صورتي كه در كشور بيطرف مسابقات برگزار نشود از ليگ قهرمانان كنارهگيري خواهند كرد.
عربستانيها در موضعگيري رسمي اعلام كردند از رفتن به ايران و بازي كردن با تيمهاي اين كشور ميترسند و نبايد در مرحله انتخابي جام جهاني يا مرحله گروهي ليگ قهرمانان آسيا با ايران و تيمهاي ايراني همگروه شوند.
موضعگيري منفعلانه كفاشيان
بهدنبال اين جوسازي، هجمه بسياري از سوي مطبوعات ورزشي كشور عليه عربستان به وجود آمد. اين در حالي بود كه كفاشيان رئيس فدراسيون فوتبال هيچ واكنش خاصي نشان نداد. فقط يك بار آن هم بعد از شدت گرفتن انتقادها در موضعگيري كاملاً منفعلانه و سست اعلام كرد: «تا زماني كه در اين خصوص چيزي مكتوب نشود ما نميتوانيم نظري دهيم.» با اين صحبتها انتقادات رسانهاي عليه كفاشيان بالا گرفت تا بالاخره پس از آنكه عربستانيها تا جايي كه ميتوانستند جو بينالمللي را عليه كشورمان تحريك كردند شكايتنامهاي براي كنفدراسيون فوتبال آسيا ارسال كرد با اين مضمون كه «كشور ما ناامن نيست و اين را بارها ثابت كردهايم. اگر در كشور ما بازي نكنند و به اينجا نيايند ما نيز مقابله به مثل خواهيم كرد.»
موضعگيري تيمهاي ايراني در قبال بهانهجوييها
موضعگيري منفعلانه و ديرهنگام رئيس فدراسيون فوتبال باعث شد تا نمايندگان ايران در ليگ قهرمانان آسيا درباره بازي در كشور ثالث واكنش نشان دهند و طي نامهنگاري به كنفدراسيون اعلام كنند تحت هيچ شرايطي خارج از ايران بازي نخواهند كرد. اصغر باقريان مديرعامل باشگاه سپاهان با اشاره به اينكه مخالف بازي در زمين بيطرف است گفت: «ما با بازي در زمين ثالث مخالفيم و تحت هيچ شرايطي بازي نخواهيم كرد. هنوز معلوم نيست با تيمهاي عربستاني بازي كنيم اما به لحاظ فوتبالي دليلي وجود ندارد كه بازي با عربستان در كشور ثالث برگزار شود زيرا به هيچ وجه سياست نبايد دخالتي در فوتبال داشته باشد.» منصور قنبرزاده مديرعامل نفت هم با دفاع از منافع ملي تأكيد كرد: «سياستي كه در حال حاضر مسئولان AFC اتخاذ كرده و مناقشه اخير بين ايران و عربستان را به فوتبال ربط ميدهند، شائبه دخالت سياست در فوتبال را به وجود آورده است. از نظر AFC كشور ايران يكي از امنترين كشورهاي آسياست و به همين دليل بازيهاي تيمهاي عراق، سوريه و افغانستان در مرحله مقدماتي جام جهاني و جام ملتهاي آسيا توسط ايران ميزباني ميشود. مردم ايران از هيچ باشگاه ايراني نميپذيرند كه عزت آنها را زير سؤال ببرد، بنابراين اگر قرار باشد در كشور ثالثي به مصاف تيمهاي عربستاني برويم، اين عزت را خدشهدار كرده و بايد پاسخگوي ملت ايران باشيم.»
فشار سياسي به AFC
اين روزها مهمترين مسئله در كنفدراسيون فوتبال آسيا بحث اختلاف ايران و عربستان است. بعد از جوسازي عربستانيها عليه ايران جلسات متعددي تشكيل شد تا به نوعي ايران از ميزباني محروم و بازيها در كشور ثالث برگزار شود. كنفدراسيون فوتبال آسيا در آخرين جلسه خود كه اوايل بهمن ماه برگزار شد اعلام كرد كه ايران و عربستان تا تاريخ 25 اسفند وقت دارند مشكلاتشان را حل كنند در غيراين صورت خود AFC كشور سومي را به عنوان ميزبان بازيها انتخاب خواهد كرد. اين در حالي است كه مسئولان فدراسيون عربستان همچنان تلاش ميكنند با تحت فشار قرار دادن AFC و با تكيه بر ادعاهاي واهي خود در كشور ثالث مقابل تيمهاي ايراني به ميدان بروند.
البته حضور اينفاتينو بهعنوان رئيس جديد فدراسيون جهاني فوتبال در ايران و همچنين بازديد مقامات امنيتي يوفا از شرايط فوتبال كشورمان و نظر مساعد هردو درخصوص وضعيت فوتبال ايران اين احتمال را تقويت كرده كه در نهايت كار به سود ايران تمام شود اما به هر حال نبايد از شيطنتها، نفوذها و دلارهاي نفتي عربستان و تأثير آنها بر تصميمگيريهاي AFC به سادگي گذشت.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]