واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: وعده وزارت ورزش نوشداروي پس از مرگ سهراب
نویسنده : شيوا نوروزي
گلايه اهالي ورزش از بيتوجهي وزارت ورزش به ورزشكاران و تيمهاي المپيكي با واكنش منفعلانه دست راست وزير مواجه شد. نصراله سجادي به جاي آنكه خيال المپينها را در زمان باقيمانده تا شروع رقابتها راحت كند با دادن وعده از مسئوليتي كه به گردن دارد شانه خالي كرده است. نامه انتقادي رسول خادم به رئيسجمهور هشداري جدي بود براي كساني كه ادعا ميكنند فضاي ورزشمان المپيكي شده، اما واقعيت چيز ديگري است. كشتي، وزنهبرداري، تكواندو، تيراندازي و دووميداني پنج رشتهاي هستند كه اميد به مدالهاي احتمالي آنها در ريو بستهايم. در حالي كه در فاصله چند ماه تا روشن شدن مشعل المپيك رشتههاي مذكور با مشكلات عديدهاي دست و پنجه نرم ميكنند.
پس از انتشار نامه انتقادآميز خادم انتظار ميرفت دكتر گودرزي شخصاً در مقام پاسخگويي برآيد يا حتي به دست راست خود بگويد واكنشي مدبرانه نشان دهد. معاون ورزش حرفهاي و قهرماني وزارت ورزش ديروز اعلام كرد كه در سال آينده توجه ويژهاي به تمام رشتههاي المپيكي خواهد شد! علاوه بر اين سجادي سر زدن به اردوها، گوش دادن به درد دلهاي ورزشكاران و مربيان و اختصاص بودجهاي قابل قبول به رشتههاي المپيكي را مهمترين اقدامات وزارتخانه متبوع خود خواند. شنيدن اين صحبتها از زبان كسي كه مدعي است به مشكلات ورزش كشور اشراف كامل دارد اما نميداند پروسه آمادهسازي المپينها براي حضور موفق در المپيك از چند سال قبل شروع ميشود. در ورزش حرفهاي ورزشكاري كه بخواهد به بالاترين سطح ورزش دنيا يعني المپيك برسد بايد برنامهريزي چند ساله را در دستور كار قرار دهد.
مقامات ورزشي كشورهاي مختلف نيز براي موفقيت در اين عرصه كار خود را از تيمهاي پايه شروع و بيش از يك دهه روي يك ورزشكار سرمايه گذاري ميكنند. تنها در اين صورت است كه اعجوبههاي ورزش به افتخاراتي ناب دست پيدا ميكنند و مدتها هم ركورددار باقي ميمانند. اما در ورزش ما نه تنها خبري از اينگونه سرمايهگذاريها نيست بلكه مديران ارشدمان نيز پيش از شروع مسابقات ياد نخبههاي ورزشي كشور ميافتند، جلوي دوربينها ظاهر ميشوند و با رفتن به اردوهاي تمريني ژست افراد وظيفهشناس را به خود ميگيرند. بايد به آقاي معاون اين نكته را گوشزد كرد كه سر زدن به تمرينات و تنها چند دقيقه ديدن تمرينات طاقتفرساي ملي پوشان متعصب ايراني را نبايد به حساب توجه ويژه و خاص گذاشت، چراكه وزارت در حقيقت متولي اصلي ورزش كشور است و حضور مسئولان اين نهاد در كنار المپينها از وظايف آنها به شمار ميرود.
از طرفي اگر قرار باشد توجه ويژه تازه از سال آينده شروع شود چطور ميتوان انتظار داشت كه ورزشكاران هم از نظر جسماني و هم مهارتي و رواني به آمادگي بالا برسند؟! وقتي كه برگزاري اردوهاي تمريني به خاطر بيپولي و چالشهاي ديگر به مشكل ميخورد، مربيان چگونه ميتوانند مراحل آمادهسازي شاگردانشان را اصولي و طبق برنامه از پيش تعيين شده پيش ببرند؟ بهعلاوه تعويق اردوها تأثيري مستقيم در روحيه ورزشكاران دارد. رسيدگي نكردن به وضعيت معيشت مربيان و ورزشكاران شرايط روحي تيمهاي مدعي مدال را تحت تأثير قرار داده. پرداخت نشدن حقوق و پاداشهاي تعيين شده و همچنين وصول نشدن مطالبات فدراسيون بحران را به اوج خود رساند. سجادي از همگان خواسته به مواردي كه ضروري نيستند توجه نكنند و با اين حرف ثابت كرد از نظر او نااميدي، بيپولي، كمبود فشنگ، مشكل اعزام به اردوهاي خارجي و بسياري از مشكلات ديگر همگي مسائلي غيرضروري هستند كه منتقدان آنها را بزرگ ميكنند. با وجود آنكه معاون وزير شيوه بيخيالي را در پيش گرفته اما بايد اذعان داشت كه بحران المپيكي نشدن جو ورزش، نگرانيهاي مربيان، بيپولي فدراسيونها و مأيوس شدن ورزشكاران كاملاً جدي است و نتيجه آن را خيلي زود در ريو مشاهده خواهيم كرد. در اين بين اگر ميبينيد يا ميشنويد كه المپينها با قدرت براي موفقيت در المپيك تلاش ميكنند آن را فقط و فقط بايد به پاي غيرت و تعصب ايرانيشان گذاشت.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]