محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1846197576
ورق به نفع ایران برگشته است | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
واضح آرشیو وب فارسی:سیری در ایران: تاریخ خبر :1394/12/16-در این گفت و گو که در شماره یکشنبه 16 اسفند 1394 خورشیدی انتشار یافته، می خوانیم: تور آسیایی محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان از دیروز با سفر به اندونزی آغاز شد. ظریف قرار است در این تور، علاوه بر اندونزی، به برونئی، تایلند و سنگاپور هم سفر کند و در ادامه به نیوزیلند و استرالیا برود.
در واقع، می توان گفت رییس دستگاه دیپلماسی با سفر خود به این منطقه، گام اساسی را برای تثبیت و تقویت مناسبات با کشورهای شرق آسیا برداشته و با توجه به اجرایی شدن برجام و رفع تحریم ها، درصدد افزایش مراودات اقتصادی و تجاری ایران با این کشورهاست.
در خصوص سفر محمدجواد ظریف به کشورهای شرق آسیا، گفت وگویی با محسن روحی صفت، معاون دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه و تحلیل گر ارشد مسائل آسیا داشته ایم که مشروح آن در ادامه می آید.
**آسیا و کشورهای شرقی آسیا از چه جایگاهی در مختصات سیاست خارجی ایران برخوردار است؟
آسیا و کشورهای آسیایی همواره از جایگاه مهم و استراتژیکی برای جمهوری اسلامی ایران برخوردار بوده اند. اهمیت و جایگاه آسیا هم مختص به ایران نیست بلکه قدرت های بزرگ و کشورهای پیشرفته ای همچون امریکا و کشورهای عضو اتحادیه اروپایی هم به این منطقه همواره نظر داشته اند. به عبارت دیگر، می توان گفت که آسیا و شرقی آسیا از جمله مناطقی است که برای اکثریت کشورها و قدرت ها دارای جذبه است؛ هم از نظر تکنولوژی و فناوری و هم از نظر مالی و تجاری. با این حال، اهمیت این منطقه فقط در حوزه اقتصادی نیست بلکه این منطقه از اهمیت ژئوپولتیک و ژئواستراتژیک هم برخوردار است.
**به نظر می رسد در دو سال و نیم گذشته میزان مراودات ایران و کشورهای شرقی آسیا کاهش یافته است و حداقل در آن سطحی که ایران با کشورهای اروپایی در حال رفت و آمد است، نیست. دلیل این مساله را چه ارزیابی می کنید؟
ایران و کشورهای شرقی آسیا همواره در سال های گذشته و حتی در دوران تحریم در ارتباط مستمر با یکدیگر بوده اند. آنچه در این سال ها وجود نداشته، تبادل هیات ها میان ایران و کشورهای غربی و اروپایی است.
به عبارت دیگر، چون به خاطر تحریم ها، رفت و آمدها با کشورهای اروپایی در این سال ها کاهش یافته و نوعی حالت انباشت به خود گرفته بود، هم اکنون با رفع تحریم ها و دستیابی به برجام، آن محدودیت های پیشین برداشته شده و کشورهای اروپایی می کوشند آن انباشت و عقب افتادگی را جبران کنند.
ما این انباشت و کمبود رفت و آمد با کشورهای آسیای شرقی را در سال های گذشته نمی بینیم و هیات های ما دایما در رفت و آمد با کشورهایی چون مالزی، چین، اندونزی و… بوده اند. من فکر می کنم چون اروپایی ها می خواهند عقب افتادگی های شان را جبران کنند، سفرهای شان را افزایش داده اند وگرنه روال روابط ایران با کشورهای آسیایی طبیعی است.
**پس معتقد هستید که روابط ایران با کشورهای آسیایی در دولت یازدهم کاهش نیافته است؟
بله؛ می توان این ادعا را داشت، میزان ارتباطات با این کشورها حتی چند برابر هم شده است. در زمان دولت اصلاحات نیز این تصور وجود داشت که دستگاه دیپلماسی بیشترین مراودات و ارتباطاتش با کشورهای غربی است در حالی که بر اساس آمار، ٦٠ درصد از حجم مبادلات تجاری و روابط اقتصادی ایران با کشورهای آسیایی بود و ٤٠ درصد دیگر شامل دیگر کشورها که اروپایی ها هم جزو آنها هستند، می شد. هم اینک ایران و کشورهای شرقی آسیا روابط خوبی با یکدیگر دارند و من فکر می کنم روابط مان با آنها در دوران کنونی و با توجه به رفع تحریم ها نسبت به دوران های قبلی هم بیشتر شود.
**چه زمینه های همکاری میان ایران و کشورهای شرقی آسیا وجود دارد؟
بزرگ ترین مارکت دنیا در شرقی آسیا است. اگر شما جمعیت چین و هند را لحاظ نکنید، متراکم ترین و بیشترین میزان جمعیت در دنیا در این منطقه است و جمعیتی بالغ بر ٨٠٠ میلیون نفر در این مناطق حضور دارند. این کشورها در دهه های گذشته، اتحادیه منطقه ای به نام آ. سه . آن را تشکیل داده اند که بازار وسیع و جذابی را تشکیل می دهد و می تواند برای ما از اهمیت بسیاری برخوردار باشد.
از طرفی ما در این سال ها با تراکم و انباشت سرمایه در کشورهای شرقی آسیا روبه رو هستیم و این مساله موجب شده تا شرق آسیا به نوعی به کشورهای سرمایه فرست تبدیل شوند. من می توانم بگویم منابع مالی این کشورها بالاست و همین موجب می شود تا آنها آماده هر گونه سرمایه گذاری باشند.
از طرف دیگر، تکنولوژی و فناوری های روز در کشورهای این منطقه بسیار بالاست به گونه ای که این کشورها پا به پای کشورهای غربی در این زمینه ها در حال جلو رفتن و پیشرفت هستند و حتی در برخی زمینه ها از آنها هم جلو زده اند. گردشگری نیز یکی دیگر از زمینه هایی است که متاسفانه در روابط دوجانبه ایران با این کشورها مورد غفلت قرار گرفته است.
متاسفانه مراودات گردشگری ما با این کشورها حالتی یک طرفه به خود گرفته است؛ یعنی ما بیشتر توریست و گردشگر برای آنها می فرستیم و از آن طرف کمتر به ایران می آیند. این در حالی است که جاذبه های گردشگری ایران برای مردم و ملت های این کشورها بسیار است.
البته در دولت یازدهم بیشتر به این مساله توجه شده و نمایندگی های ما تلاش بسیاری برای رفع این نقیصه انجام می دهند. ما کمترین تزاحم های فرهنگی، دینی و تاریخی را با مردم این کشورها داریم. گردشگران این مناطق به دنبال سرزمین های جدید هستند چون گردشگران این کشورها به اروپا و امریکا رفته اند و حال از رفتن به این مناطق خسته اند و می خواهند اماکن جدیدی مانند ایران را تجربه کنند.
**کشورهای شرق آسیا به چه میزان علاقه مند به خرید نفت و گاز از ایران هستند؟ هم اکنون شاهد کاهش قیمت نفت هستیم و از طرفی عربستان و برخی کشورهای دیگر تسهیلات بیشتری را ارایه می دهند. با توجه به این مسائل، آیا کشورهای شرق آسیا تمایلی برای خرید نفت به ایران پیدا خواهند کرد؟
خرید نفت و گاز از جمله مناسبات سنتی ایران با کشورهای شرق آسیا بوده که متاسفانه به دلیل تحریم ها، این مساله در سال های گذشته کاهش یافته بود. با این حال، رفتارها و اظهارات سران این کشورها نشان می دهد که آنها مجددا علاقه مند به توسعه مناسبات با ایران و متمایل به تامین نیازهای خود در زمینه انرژی از ایران هستند.
هم اکنون هندی ها به صورت رسمی کار را کلید زده اند. چین و کره و ژاپن عملا میزان خرید نفت و گاز خود از ایران را افزایش داده اند و مالزی و اندونزی هم مجدانه پیگیر افزایش همکاری های خود با ایران در این زمینه ها هستند. کشور اندونزی حتی در دوران تحریم هم با ایران در این باره همکاری می کرد و قطعا در دوران پسا برجام تلاش هایش را افزایش خواهد داد.
**اتحادیه آ. سه. آن در منطقه شرقی آسیا فعالیت دارد. آیا همکاری با آنها نیازمند شرایط خاصی است؟ افزایش مناسبات با این اتحادیه چه فوایدی را می تواند برای ایران داشته باشد؟
ایران یکی از بنیانگذاران سازمان همکاری های اکو است و در این قالب فعالیت هایی انجام می دهیم. آ. سه. آن هم از حجم مبادلات تجاری بالایی برخوردار است. میان این دو سازمان همکاری اقتصادی منطقه ای، به صورت سنتی همکاری هایی وجود دارد و هم اینک نیز دو طرف علاقه مند به گسترش این همکاری ها هستند.
این علاقه مندی از سوی بخش خصوصی دو طرف هم افزایش یافته است. چندی پیش نشستی میان بخش خصوصی و تجار ایرانی با تجار و بخش خصوصی آ. سه. آن در مالزی برگزار شد. توسعه مناسبات و افزایش مبادلات تجاری با آ. سه. آن همیشه یک هدف مطلوب بوده و من نیز فکر می کنم همکاری ها باید میان ما و آنها افزایش یابد.
**تروریسم داعش در کشورهای شرقی آسیا هم گسترش یافته است و در این راستا شاهد عملیات های تروریستی تفکیری در کشورهایی چون اندونزی بوده ایم. آیا این مساله موجب خواهد شد تا این کشورها با ایران در زمینه مبارزه با تروریسم همکاری کنند؟
در زمانی که ایران به دلیل تحریم های بین المللی دچار محدودیت شد بود، برخی کشورهای این حوزه به کشوری مانند اندونزی و مالزی فشار می آوردند تا سطح همکاری های شان را با ایران کاهش دهند اما آنها هم اکنون متوجه سیاست های شان شده اند و آگاه تر از گذشته عمل می کنند.
آنها اکنون متوجه نتیجه سیاست شان شده اند. عربستان در سال های گذشته به این کشورها فشار می آورد تا دوستداران ایران در منطقه شرق آسیا مناسبات و مراودات شان با ایران را کاهش دهند ولی این کشورها فهمیده اند که ایران هدفی جز ثبات و همکاری های اقتصادی با آنها ندارد. آنها اکنون نتایج سیاست های هزینه آفرین عربستان شده اند و همین موجب شده تا علاقه مند به افزایش تعاملات شان با ایران باشند. من فکر می کنم سفر آقای ظریف نه تنها همکاری های اقتصادی و تجاری این کشورها با ایران را افزایش می دهد بلکه زمینه ساز همکاری های سیاسی و امنیتی هم خواهد شد.
**کشورهای مسلمان پرجمعیتی در شرقی آسیا وجود دارد. افزایش مناسبات ایران با این کشورها به چه میزان می تواند موجب عدم جذب این کشورها در یارگیری های عربستان علیه ایران شود؟
عربستان در نزد افکارعمومی کشورهای شرقی آسیا مقبولیت نداشته و ندارد. آنها از طریق سیاست پمپاژ پول سعی می کنند تا سیاست های شان را جلو ببرند ولی این سیاست هم حد و توانی دارد و همیشه جواب نمی دهد. عربستان هر کاری می توانسته کرده است و اقداماتش دیگر بیشتر از این جواب نمی دهد.
از مدت ها قبل ورق به نفع ایران در شرق آسیا برگشته و آنها علاقه مند به سفر وزیر امور خارجه ایران به کشورهای شان بوده اند ولی به دلیل گرفتاری های ایران در خصوص مسائلی چون مذاکرات هسته ای این سفرها به تعویق افتاده بود. اکنون با دستیابی به برجام زمینه سفر و افزایش همکاری ها فراهم شده و می توان انتظار داشت که فصل جدید روابط ایران و کشورهای شرق آسیا ورق بخورد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سیری در ایران]
[مشاهده در: www.seeiran.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]
صفحات پیشنهادی
غار شاه بلبل | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
اين غار در کوههاي شرقي شهرستان محلات بين خورهه و دليجان واقع شده است اين غار نيز داراي چشمه اي کم آب است و از نظر مذهبي براي اهالي منطقه غاري مقدس به شمار مي آيد بدین جهت برخی از مردم همراه با خانواده نذورات و قربانی های خود را به پیرامون این غار می برند و در آنجا بین نیاموزه هنرهای معاصر آبادان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
این موزه از سوی ستاد بازسازی آبادان طراحی و ساخته شده و شهرداری این شهر در سال 1382 آن را در اختیار اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان قرارداد این موزه دارای 1375 متر زیر بنا و سه گالری یک آمفی تئاتر و یک مرکز فروش کتاب های تخصصی و سایت اداری است و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامیموزه تنوع زیستی آبادان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
موزه تنوع زیستی در فاصله 10 کیلومتری جاده قفاص واقع شده است این موزه شامل بیش از 152 کبوتر و 21 خزنده و دو زیست 12 نمونه ماهیان آب شور و شیرین و انواع صدفهای دریاهای ایران استهتل آفتاب اراک | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
مجموعه آفتاب در 3 طبقه و با دارا بودن حدود 16 اتاق و سوئيت متنوع با ظرفیت 75 نفر با بهره گیری از امکانات هتل 5 ستاره به همراه رستوران هاي زيبا و ساير امكانات و چشم اندازی زيبا به تمام نقاط شهر در بطن شهر اراک واقع شده است نزديك بودن اين مجتمع به آثار و مکان های تاریخی و گردششناسایی 70 محوطه باستانی جدید در غرب کشور | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر 1394 12 13- عملیات میدانی بررسی و شناسایی باستان شناسی منطقه “قصر شیرین” و “گیلانغرب” در محدوده اجرای طرح گرمسیری به شناسایی 70 محوطه باستانی مربوط به دوره پارینه سنگی و نوسنگی تا ساسانی منجر شد که برخی از آنها تخریب شدهاند به گزارش ایسنا پیممقام خضر نبی آبادان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
در هفت کیلومتری شرق آبادان و در میان رودخانه بهمنشیر و روند بقعه ای با گنبدی سفید و سبز به چشم می خورد که از قبول عام و خاص برخوردار است این زیارتگاه که در کنار روستای طرة الحضر گذرگاه خضر قرار دارد در سال 920 ه ق بنا گردیده و به قدمگاه حضرت خضر نبی مقام خضر شهره استغار سوراخ گاو | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
اين غار در کوه سوراخ گاو و در شمال غربي روستاي خورهه واقع شده است که از غارهاي تاريخي منطقه محسوب مي شود و داستان هاي تاريخي در مورد آن نزد مردم منطقه بسيار است ذاين غار در شمال غربي روستاني خورهه در کوه سوراخ گاو واقع شده است و از غارهاي تاريخي اين منطقه محسوب ميشود دربارةپیامکهای فریبنده برای سفرهای نوروزی | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر 1394 12 12- معاون گردشگری در آستانه فرا رسیدن زمان سفرهای نوروزی هشدار داد پیش از پرداخت پول و بستن قرارداد با آژانسها درباره صلاحیت و اعتبار قانونی آنها تحقیق کنید و به پیامکهای تبلیغاتی بیهویت توجه نکنید مرتضی رحمانیموحد محتوای یکی از پیامکهای تبلیغاتی دربارغار زينه گان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
غار شگفتانگيز زينهگان در ۵ کيلومترى جنوب شرقى شهر صالحآباد و در فاصله ۵۲ کيلومترى شهر ايلام قرار دارد اين غار روباز که بيش از يک کيلومتر طول دارد داراى آب فراوان دهليزهاى آبگير قنديلهاى متعدد و آبچکهاى طبيعى و بسيار جالب مىباشد هواى داخل غار بسيار سرد و مطبوع است درپل بحث برانگیز در محوطه جهانی شوش | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر 1394 12 12- ابتدا کمبود بودجه و مشکل فنی باعث شد تا کلنگزنی پل نظاممافی در همان مرحله متوقف شود اما پس از ثبت جهانی شوش بار دیگر این بحث مطرح شد و بدون گرفتن هیچ نظری از میراث فرهنگی حتی پیشرفتهایی نیز داشت اما حالا باید یک نکته مشخص شود و آن لزوم وجود چنین پل-
گوناگون
پربازدیدترینها