تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فرزندانتان را به سه چيز ادب كنيد: عشق به پيامبرتان، عشق به خاندان او، و قرآن خو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805300731




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حركت نيروهاي اجتماعي در شبكه‌هاي اجتماعي


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



حركت نيروهاي اجتماعي در شبكه‌هاي اجتماعي
روز نو : عوامل زیادی بر پیروزی احزاب و جریان‌های سیاسی در انتخابات‌ها موثرند. از جمله این عوامل؛ قدرت، پول و سازماندهی هستند. اما تمامی این عوامل تنها زمانی نتیجه بخش است که جریان سیاسی مذکور از اقبال مردمی برخوردار باشد. این تجربه به وفور برای جریان‌های سیاسی مختلف روی داده است که از امتیازات مهمی همچون قدرت، پول زیاد و رسانه‌های گسترده برخوردار بوده‌اند، اما در انتخابات با شکست مواجه شدند تنها به این دلیل که از حمایت اجتماعی و اقبال مردمی بی‌نصیب بودند. 
  مردم با ارزش
دو دهه از عمر اصلاحات گذشته است و در این مدت همه آنچه که از قدرت سیاسی و اقتصادی آمد‌و‌رفت به چشم دیدند، اما یک چیز در سراسر این دوران کم و بیش برای آن‌ها همچنان ماند و نشان داد با ارزش‌ترین سرمایه ماندگار برای سیاست‌ورزی نه قدرت سیاسی و اقتصادی بلکه قدرت اجتماعی، یعنی مردم است. هر کس از چنین قدرتی برخوردار باشد در غالب شرایط می‌تواند با تبدیل آن به منابع دیگر به قدرت برسد. از سویی در تمام این دوران در رقابت‌های نامتقارنی که میان دو جناح سیاسی کشور صورت گرفت (نامتقارن به این معنا که یکی از جناح‌ها به لحاظ منابع قدرت و ثروت در موقعیت برتری قرار داشت) تنها این نیروی اجتماعی اصلاح طلبان بود که آن‌ها را باوجود منابع اندک‌شان، در رقابت‌های انتخاباتی حمایت کرد. در طول سال‌های گذشته بخش بزرگی از افکار عمومی با رای خود نشان داده‌اند که میزان رای ملت است نه قدرت یا ثروت. 
  تكيه بر قدرت و شكست‌ اصولگرايان
در انتخابات اسفند ۹۴ نیز بار دیگر ثابت شد تنها سرمایه قابل اتکا برای نیروهای اعتدال و اصلاح‌طلب مردم هستند. مرکز ثقل کارزار انتخاباتی حامیان دولت مردم بودند، مردمی که بسیاری از آن‌ها به صورت داوطلبانه و با هزینه‌های شخصی خود به ترغیب دیگران برای حضور حداکثری در انتخابات تلاش کردند. در حالی‌که اصولگرایان بخش بزرگی از بودجه خود را صرف «ارتباطات از بالا به پایین» و استفاده از اهرم‌های قدرت و ثروت و رسانه‌های رسمی کردند، نیروهای اصلاح طلب- اعتدالگرا تمرکز خود را بر «ارتباطات از پایین به بالا» یعنی افراد عادی و داوطلبان مردمی قرار دادند. مرکز ثقل استراتژیک رویکرد حامیان دولت بر خلاف رویکرد جناح مقابل که قدرت محور بود بر سوژه‌ها (افراد عادی) بنا شده بود. دو استراتژی کاملا متضاد که نتایج متفاوتی به همراه داشت. 
  ترکیب سحرآمیز تبلیغات سنتی و مدرن
بررسی‌ها در عرصه تبلیغات و به ویژه بازاریابی در ایران نشان می‌دهد که از مهم‌ترین شیوه‌های تاثیر‌گذاری بر مخاطبان ارتباط چهره به چهره است. به ویژه در انتخابات مجلس مهم‌ترین عامل در رای‌آوری نامزد‌ها تماس‌های شخصی است. به‌طوری‌که تماس شخصی و ارتباطات چهره به چهره نسبت به سایر رسانه‌ها تاثیر بیشتری بر تصمیم گیری سیاسی افراد دارد. اما در طول سال‌های اخیر انقلاب رسانه‌ای در عرصه‌های شبکه‌های اجتماعی، نوع جدیدی از ارتباطات را رقم زده است. در طول انتخابات اسفند ۹۴ نیروهای اصلاح طلب- اعتدالگرا توانستند با ترکیب مناسبی از دو شگرد تبلیغاتی سنتی (چهره به چهره) و مدرن (شبکه‌های اجتماعی) در شهرهای بزرگ شگفتی انتخاباتی خلق کنند. ترکیب این دو شیوه از تبلیغات باعث شد تا رای دهندگان احتمالی تا حد امکان در معرض پیام انتخاباتی قرار گیرند و به بهترین وجه توجه آن‌ها نسبت به رای دادن لیستی به نامزدهای لیست امید جلب شود. فرآیند چنین تبلیغاتی در دو مرحله صورت گرفت؛ در مرحله نخست که در روزهای اول هفته گذشته پیگیری شد شبکه‌های مجازی حامیان دولت از طریق تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی به ویژه تلگرام شکل گرفت و در سه روز آخر هفته، شبکه‌های اجتماعی مجازی وارد عرصه بیرونی شدند و از طریق روابط چهره به چهره و دیگر تبلیغات سنتی به ترغیب مردم برای حضور بیشتر در پای صندوق پرداختند. در حالی‌که جناح مقابل به دلیل برخورداری از پول زیاد، این امکان را داشت که با بودجه عظیمی به تبلیغات کاغذی (سنتی) در سطح کشور بپردازد، جناح حامی دولت، با کمترین هزینه‌ها و از طریق سرمایه مردمی و داوطلبانه کار خود را پیش برد. امری که بیش از هر چیز یادآور انتخابات دوم خرداد ۷۶ است. 
  توجه به قشر جوان 
«جوان محوری» از ویژگی‌های بارز رقابت انتخاباتی مجلس ۹۴ بود. وقتی سخن از شبکه‌های اجتماعی و نیروهای داوطلبانه مردمی است مهم‌ترین سرمایه، جوانان هستند. جوانانی که بالا‌ترین کاربران شبکه‌های اجتماعی هستند و همچنین دارای آگاهی سیاسی و میل به تحول‌خواهی‌اند. تمام این موارد این امکان را فراهم ساخت تا جوانان بتوانند بیشترین نقش را در کارزار انتخاباتی روز جمعه ایفا كنند. جوانان خواهان حضور پویاتری در مناسبات قدرت و اجتماع خود هستند و امیدواریم مجلس آتی برنامه‌های مشخصی برای پاسخ به مطالبات جوانان داشته باشد. 




تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن