واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: جهان - جنگ خونين ميان نيروهاي پاكستاني و طالبان
جهان - جنگ خونين ميان نيروهاي پاكستاني و طالبان
گروه بينالملل: در درگيري كه در مرز افغانستان ـ پاكستان ميان نيروهاي طالبان با نيروهاي مرزي افغانستان به وقوع پيوست 18 سرباز پاكستاني كشته شدند. اين در حالي است كه بر اساس گزارش بيبيسي ميزان تلفات نيروهاي مرزي پاكستان 18 نفر بوده اما سيانان گزارش ميدهد كه 10 نفر كشته و 400 نفر مفقود شدند. لازم به ذكر است كه هشت نفر از نيروهاي طالبان نيز كشته شدند. از سوي ديگر ايالات متحده كه طي چند ماه گذشته بارها به صورت پراكنده مناطق قبيلهاي پاكستان را هدف موشكهاي خود قرار داده است نيز با جتهاي جنگنده خود به حمايت از سربازان افغان پرداخت و به همين دليل نيروهاي پاكستاني بيش از آنكه از سوي طالبان هدف قرار گيرند هدف حملات جتهاي جنگي آمريكا قرار گرفته و كشته شدند. به گزارش بيبيسي، تاكنون هيچ يك از نظاميان پاكستاني، افغان، آمريكايي يا نيروهاي ناتو اظهارنظري در اين مورد نكردهاند.
اين درگيري از آنجا آغاز شد كه نظاميان طالبان حملهاي را از خاك پاكستان به مرز افغانستان (منطقهاي به نام Mohmand ) سامان دادند – كه مرز مورد اختلاف ميان طرفين است - و سربازان پاكستاني كه در ايستگاه مرزي مستقر بودند پيش از اقدام به ضدحمله از سوي جنگندههاي آمريكايي هدف قرار گرفتند.
از سوي ديگر و به گزارش «سي.ان.ان» روزنامههاي پاكستاني مدعي شدند كه نيروهاي افغان به منطقه ايست بازرسي در منطقه «مهماند» حمله كردند. در اين منطقه كه مشترك ميان افغان – پاكستان است نيروهاي قبيلهاي حامي طالبان سكونت دارند. سخنگوي نيروهاي ايساف نيز در موضعي براي توجيه اقدام نيروهاي ائتلاف و حمله جنگندههاي آمريكايي اعلام كرد كه به اين نيروها در مرز حمله شد و اقدام آنها تنها پاسخ به اين حملات و دفاع از خود بود. طي چند ماه گذشته، مسوولان پاكستاني نيروهاي تحت امر آمريكا را متهم كردند كه از خاك افغانستان، اين كشور را آماج حملات گاه و بيگاه خود قرار دادهاند. در يكي از چنين حملاتي به منطقه قبيلهاي باجوار در 14 مي 14 نفر كشته شدند.
جالب اينجاست كه بهرغم اينكه پاكستان يكي از متحدين آمريكا در جنگ با تروريسم است اما برخي مسوولان آمريكايي از عدمعزم قاطع پاكستانيها در جنگ با ترور سخن به ميان ميآورند. اين در حالي است كه دولت پاكستان طي 10 سال اخير مبلغي به ميزان 10 ميليارد دلار كمك براي مبارزه با تروريسم از آمريكا دريافت كرده است. حدود پنج ماه پيش شوراي امنيت ملي آمريكا نيز در طرحي مخفيانه – كه بعدا بخشهايي از آن منتشر اما از سوي مسوولان آمريكايي تكذيب شد – قصد داشتند كه دست سازمان سيا و ارتش آمريكا را براي تعقيب تروريستها حتي در خاك پاكستان بازگذارند و به آنها اجازه دهند كه افراطيان قبيلهاي را در خاك اين كشور هدف قرار دهند ؛ اقدامي كه به شدت از سوي فرماندهان ارتش پاكستان و رئيسجمهور اين كشور پاسخ داده شد. آنها اعلام كردند كه در صورتي كه حتي گلولهاي به خاك پاكستان شليك شود با واكنش قاطع ارتش روبهرو خواهد شد. خبر ديگر از پاكستان حاكي است كه يك نوجوان پاكستاني كه قصد حملهاي انتحاري در افغانستان داشت از سوي نيروهاي امنيتي افغان دستگير شد. به گزارش بيبيسي به نقل از روزنامه اينديپندنت، اين بمبگذار انتحاري پاكستان محتواي دروس مذهبي در كشور خود را عامل پرورش فكري تروريستها اعلام كرده است. افزون بر اين، اين نوجوان رهبران مذهبي بنيادگرا و آموزشهاي آنها را عامل تشويق خود به انجام بمبگذاريهاي انتحاري ميدانسته است. وي ميگويد: «رهبران مذهبي همواره به من ميگفتند كه بريتانياييها و آمريكاييها بر ضد خدا هستند اگر آنها را بكشي به خدا خدمت كردهاي و او نيز از تو محافظت خواهد كرد.»
پنجشنبه 23 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 192]